Přejít na obsah

GS servis

Návštěvník

Doporučené příspěvky

No, myslim, ze je to dost penez...a pokud by se clovek mel ridit seiko servisnimy intervaly...

Jak už jsem psal, srovnejte si to se servisem hodinek ve stejné cenové kategorii, vezměte v potaz lhůty doporučované výrobci plus fakt, že SD je trochu jiná technologie. Tj. je to dost peněz, ale podle mě to odpovídá.

Upraveno uživatelem Chumpus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Alda

V SD je čas daný quartz kryštálom, takže presnosť sa zhoršuje cca rovnako, ako v prípade obyčajných quartz strojčekov (pomaly). Hádal by som, že po dlhom čase bude skôr problém v zniženej rezerve náťahu.

Jo, to uz jsem myslim na WUS take zaregistroval. SD nekdo posilal na opravu kvuli rezerve natahu. Ze 72 hodin se zkratila na neco pres 40 tusim. Takhle, me v palici lezely dlouho puvodne CEGYho a nyni Kamilovy SBDB009, takze jsem hledal dostupne informace a zkusenosti o SD, vcetne tech servisnich intervalu a cen za servis. No vysledek je ten, ze radeji bych klasiku 8L35 a vys, kterou vycisti a namaze sikovny hodinar i u  nas, tesneni lze take nakoupit , nebo jejich hi-end quartz, kde je to take celkem bez starosti. K SD nemam proste vytvoreny vztah :) Ale to je pouze muj subjektivni pohled, pohled cloveka, ktery chce nosit jedny hodinky, chce je mit nejlepe mechanicke, nebo echt kvalitni quartz a chce mit co nejmene starosti. Pokud jsou neci Seiko SD jedny z mnoha ktere strida, nebo pocita do budoucna s prodejem, tak ho to nemusi tolik trapit.

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal, srovnejte si to se servisem hodinek ve stejné cenové kategorii, vezměte v potaz lhůty doporučované výrobci plus fakt, že SD je trochu jiná technologie. Tj. je to dost peněz, ale podle mě to odpovídá.

Presne tak.Ja cca 2roky zpet resil servis chronografu Longines MC s nastavbou DD.AD na me vybalil asi 15litru,z cehoz mi do smichu nebylo.Kdyz jsem to konzultoval s tondakem,rikal,ze uz servis tohodle chrona delal a bylo to peklo,prej nikdy vic.Rikal,ze kdyz uz,pod 10 do toho ani nepoleze.To se bavime o obycejnym automatickym chronu.SD je fakt jinde.Zlata klasicka mechanika,ty ja verim a u ni taky zustanu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Presne tak.Ja cca 2roky zpet resil servis chronografu Longines MC s nastavbou DD.AD na me vybalil asi 15litru,z cehoz mi do smichu nebylo.Kdyz jsem to konzultoval s tondakem,rikal,ze uz servis tohodle chrona delal a bylo to peklo,prej nikdy vic.Rikal,ze kdyz uz,pod 10 do toho ani nepoleze.To se bavime o obycejnym automatickym chronu.SD je fakt jinde.Zlata klasicka mechanika,ty ja verim a u ni taky zustanu.

No ony ty DD moduly v autorizovanych servisech ani neopravuji, ale meni za nove, plus jeste servis za ten stroj, ktery ten DD modul na sobe nosi, takze oprava bude nakladnejsi, to se nedivim. Zlate stare spolehlive chronografy 775X jejichz servis je vyrazne levnejsi a navic je to stroj, konstruovany od zakladu jako chronograf, narozdil od tech 289X s DD modulem.

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Asi jo. Ja ani ceny ostatnich vyrobcu moc neznam. Jen co tady sem tam ctu, treba Rolex to ma preci jen cosi levnejsi, nebo kdyz Hasňa nechal generalkovat v Norsku svoje IWC, bylo to kolem 12k ceskych, Déčka v Nemecku do 200 euro, to same Nomos. Ale jak rikam o ostatnich toho moc nevim.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Takhle mi to presne vysvetlil Tonda,cili,byt to byly krasny hodinky,cemukoli s timhle kalibrem se obloukem vyhejbam.8L35 je dobra nahrazka.

8L35 je dric, skoda ze neni vic vyuzivany.

Odkaz ke komentáři

Altro nedělá ani 8L35,posílají to do Německa.Vlastně ti ani neudělají odpovídající tlakovku,max 10ATM.

Takže servis 8L35 přes Altro v Německu je 11900,- včetně pošty.

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři

Altro nedělá ani 8L35,posílají to do Německa.Vlastně ti ani neudělají odpovídající tlakovku,max 10ATM.

Takže servis 8L35 přes Altro v Německu je 11900,- včetně pošty.

Prosim Te, to je za komplet servis, nevis co v te castce je zahrnuto?

Odkaz ke komentáři

Rozebrání,výměna péra,výměna korunky + pár kol podle manuálu,výměna těsnění, vyčištění,seřízení,odpovídající tlaková zkouška.

To je cena pouze za periodický servis.

Pokud hodinky jely 10-15let na sucho může být cena vyšší :)

Odkaz ke komentáři

Rozebrání,výměna péra,výměna korunky + pár kol podle manuálu,výměna těsnění, vyčištění,seřízení,odpovídající tlaková zkouška.

To je cena pouze za periodický servis.

Pokud hodinky jely 10-15let na sucho může být cena vyšší :)

Diky, ten periodicky je mysleno 4-6 let, ze?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

8L35 rozebiral nejaky hodinar, daval jsem to myslim i do vlakna o MM300. Generalka po cca 8 letech. Ten stroj nevyzadoval absolutne nic, krome vycisteni a noveho oleje. Hodinky do te doby slapaly jak mely, takze spis prevence. Jeste tam psal neco o tom, ze to sice neni kvalita rolex, ale je to vyborny stroj za ty penize, na kterem po tech letech nebyla znat unava a dily nevykazovaly opotrebeni.

Odkaz ke komentáři

A to je presne vono,nevim,z jakyho duvodu by se pri periodickym servisu mely menit kola,pero a jiny dily.Copak to,kurva,jako vydrzi 3-4roky?Jasne,kdyz ses s hodinkama furt ve vode,chapu komplet pretesneni,ale menit dily,ktery by mely drzet xlet?Z tohodle bych blil..

Take to tak vidim, mozna se vyrobce jen tak jisti. Tezko rict, nejsem hodinar.

Odkaz ke komentáři

Diky, ten periodicky je mysleno 4-6 let, ze?

Jo,předepsaných 5.

Pokud s nima chodíš do moře tak bylo psáno 2 roky.

8L35 rozebiral nejaky hodinar, daval jsem to myslim i do vlakna o MM300. Generalka po cca 8 letech. Ten stroj nevyzadoval absolutne nic, krome vycisteni a noveho oleje. Hodinky do te doby slapaly jak mely, takze spis prevence. Jeste tam psal neco o tom, ze to sice neni kvalita rolex, ale je to vyborny stroj za ty penize, na kterem po tech letech nebyla znat unava a dily nevykazovaly opotrebeni.

Když jsem měl Rolex a něco tenkrát řešil týkající se servisu tak mi street řekl že je to do 10 let v pohodě.

Tak si taky myslím že těch 8 let +-  je ideální na kontrolu stroje,pokud je nosíš každý den.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...