bassman Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Dobry den, dostal jsem dvouplastove stribrne kapesni hodinky IWC Schaffhausen, tak se jdu vyptat odborniku, abych jim nejak neublizil... Az na nekolik kosmetickych vad (drobna tuknuti plaste a sklicko skrabnute na 11ti hodinach) jsou ve vynikajicim stavu, stroj je krasny, ani znamka po rzi, stejne tak nadherny smaltovany cifernik... navic nadherne tikaji Konkretni dotazy: - jak jsou stare? Podle v. c. 862 913 usuzuji na druhou polovinu dvacatych let? - jakou mohou mit hodnotu? podle e-bay odhaduji 100-200?? - jak moc (zdali vubec) mam lestit stribrne pouzdro a pokouset se rozlestit skrabanec na sklicku? - mam je dat "generalkovat" k nejakemu hodinari? (kvuli stroji, mazani a tak?) - kam a jak je nosit? poridit jim kozene pouzdro? - moc by se mi libily modrene rucicky, ale predpokladam, ze original je original... Dekuji predem!
mechano Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 bassman napsal: Dobry den, dostal jsem dvouplastove stribrne kapesni hodinky IWC Schaffhausen, tak se jdu vyptat odborniku, abych jim nejak neublizil... Az na nekolik kosmetickych vad (drobna tuknuti plaste a sklicko skrabnute na 11ti hodinach) jsou ve vynikajicim stavu, stroj je krasny, ani znamka po rzi, stejne tak nadherny smaltovany cifernik... navic nadherne tikaji Konkretni dotazy: - jak jsou stare? Podle v. c. 862 913 usuzuji na druhou polovinu dvacatych let? - jakou mohou mit hodnotu? podle e-bay odhaduji 100-200?? - jak moc (zdali vubec) mam lestit stribrne pouzdro a pokouset se rozlestit skrabanec na sklicku? - mam je dat "generalkovat" k nejakemu hodinari? (kvuli stroji, mazani a tak?) - kam a jak je nosit? poridit jim kozene pouzdro? - moc by se mi libily modrene rucicky, ale predpokladam, ze original je original... Dekuji predem! Staré jsou 80 let. Tržní cenu teď mohou mít jak jsi odhadoval. Nepleť si to ale s hodnotou. A nic na nich nepředělávej.
yed69 Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 (upraveno) mechano napsal: Staré jsou 80 let. Tržní cenu teď mohou mít jak jsi odhadoval. Nepleť si to ale s hodnotou. A nic na nich nepředělávej. Dal bych za ně daleko více. Tím nechci zpochybnit mechana, bože chraň. Jen že jsou fakt pěkné. Schovat do trezoru, nedávat dětem na hraní Upraveno 12. října 2007 uživatelem yed69
bassman Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Cenu si s hodnotou samozrejme nepletu... Jsou po pradedeckovi - hodinari (asi si je poridil jako inspiraci...) takze prodavat urcite nebudu. Obdobne mam Seiko 5 z r. 1971 (trzni cena cca 10-20$), ale vazim si jich asi stejne jako Butch tech na tom klokanu... Mam teda vylestit stribro a nechat nekde zkontrolovat stroj, nebo se na ne jenom pokradmu s obdivem koukat a nedelat nic?
maxs Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Tiež sa prihováram za to nechať ich v súčasnom stave. Takže neleštiť a nenosiť. Každý škrabanec a fľak tam je z nejakého dôvodu
kopferkingel Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 Já bych nechal prohlédnout strojek a trošku bych pořešil to stříbro, aby byly hodinky v "reprezentativním" stavu a vzhledu. Nic jiného bych asi neřešil....vlastně ano....jal bych se shánět nebo vyrábět pěknou, malou, útulnou krabičku vyloženou sametem
VS Odesláno 13. října 2007 Nahlásit Odesláno 13. října 2007 Ale kopírovalo se i v dávných dobách. Mám takové Omega a Molnija a viděl jsem i další značky. Nevím, kdo se kým inspiroval, ale ciferník a ručičky jsou jak přes kopírák Tím nechci nijak snižovat jejich hodnotu, prostě to tak bylo. Tohle provedení hodinek bylo asi dost populární.
mechano Odesláno 13. října 2007 Nahlásit Odesláno 13. října 2007 yed69 napsal: Dal bych za ně daleko více. Tím nechci zpochybnit mechana, bože chraň. Jen že jsou fakt pěkné. Schovat do trezoru, nedávat dětem na hraní Klidně mě zpochybňuj , ceny jsou to úplně poslední v čem bych se vyznal. Jen jsem chtěl aby si uvědomil , že se snadno prodají a potom špatně seženou.
mechano Odesláno 13. října 2007 Nahlásit Odesláno 13. října 2007 bassman napsal: Cenu si s hodnotou samozrejme nepletu... Jsou po pradedeckovi - hodinari (asi si je poridil jako inspiraci...) takze prodavat urcite nebudu. Obdobne mam Seiko 5 z r. 1971 (trzni cena cca 10-20$), ale vazim si jich asi stejne jako Butch tech na tom klokanu... Mam teda vylestit stribro a nechat nekde zkontrolovat stroj, nebo se na ne jenom pokradmu s obdivem koukat a nedelat nic? Nic nedělej , na to je čas až je budeš potřebovat nosit.
bassman Odesláno 13. října 2007 Nahlásit Odesláno 13. října 2007 Dekuji za rady! Takze po komisionalnim zhodnoceni je ukladam na bezpecne, suche a temne misto, natahovat je budu jenom o svatku pro potechu, a az budu navrzen na nejake vysoke statni vyznamenani tak necham prohlidnout strojek, vylestim pouzdro a vezmu si je do vesty.
D.M.hodinar Odesláno 13. října 2007 Nahlásit Odesláno 13. října 2007 mechano napsal: Nic nedělej , na to je čas až je budeš potřebovat nosit. ....... a když se posnažíš, tak seženeš i originál sklo (430) :-)
koblih69 Odesláno 13. října 2007 Nahlásit Odesláno 13. října 2007 Jeslti je to opravdu 430 tak nové sklo můžu nabídnout....
Conrad Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 (upraveno) Dostal jsem jako dárek k narozeninám prakticky identické hodinky / jediný rozdíl je, že ručičky jsou černé /rád bych se zeptal, jaká je u nich normální časová tolerance,abych zbytečně neplašil hodináře díky za odpověď. BTW nechci kazil případný obchod Koblihovi- nabídka od něj je laskavá,ale kdyby to k němu bylo daleko sklíčko bylo vyměneno na počkání v Zahradníka na Vršovické ulici, i když musím konstatovat.že přijímací dáma vedla údajně s mojí přítelkyní diskuzi na téma, že drobný škrábanec na sklíčku mi vadí, zatím co bordel v koupelně který po mě prý zbývá mě nechává chladným- není to neprofesionální přístup ? A ještě něco u Zahradníka k nim byl objednán i perfektní stojának na kterém jsou zavěšeny, mám je na psacím stole a pasuje k nim jako p.... na nočník Upraveno 5. listopadu 2007 uživatelem Conrad
hirsch Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Chtěl bych se pochlubit s dalším kouskem po dědečkovi, budu vděčen za vaše názory, předem děkuji
Bask Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 No ved tie tvoje tiez nie su na zahodenie. Len by to chcelo, trochu ich vycistit a vylestit. Tie moje vyzerali povodne takto:
hirsch Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 [quote No ved tie tvoje tiez nie su na zahodenie. Len by to chcelo, trochu ich vycistit a vylestit. Tie moje vyzerali povodne takto: No povrch zvládnu (snad )vyčistit, doporučíš nějaký konkrétní čistící prostředek? A strojek myslíš taky vyčistit (samozřejmě u hodináře)?
Bask Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 Ak hodinky idu, strojcek by som nechal na pokoji. Vyzera ze je docela cisty. Puzdro som ja cistil najskor Silichromom, potom som ho prelestil Sitolom. Strojcek samozrejme najskor vyber. Silichrom rychlo odstrani velku spinu a oxidaciu. Je ale mastny. Po jeho pouziti som puzdro vycistil zubnou kefkou a saponatom. Sitol potom krasne lesti. Na nedostupnych miestach som pouzil vatove tycinky. Financne naklady minimalne. Pri dokladom pristupe je to praca na jednu hodinu.
hirsch Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 V 10. 10. 2010 v 23:00, 'Bask' napsal: Ak hodinky idu, strojcek by som nechal na pokoji. Vyzera ze je docela cisty. Puzdro som ja cistil najskor Silichromom, potom som ho prelestil Sitolom. Strojcek samozrejme najskor vyber. Silichrom rychlo odstrani velku spinu a oxidaciu. Je ale mastny. Po jeho pouziti som puzdro vycistil zubnou kefkou a saponatom. Sitol potom krasne lesti. Na nedostupnych miestach som pouzil vatove tycinky. Financne naklady minimalne. Pri dokladom pristupe je to praca na jednu hodinu. Díky za radu, jen nevím, jestli si můžu troufnout na to vyjmutí strojku, nikdy jsem to nedělal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se