Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,

dostal jsem dvouplastove stribrne kapesni hodinky IWC Schaffhausen, tak se jdu vyptat odborniku, abych jim nejak neublizil... :helpsmilie: Az na nekolik kosmetickych vad (drobna tuknuti plaste a sklicko skrabnute na 11ti hodinach) jsou ve vynikajicim stavu, stroj je krasny, ani znamka po rzi, stejne tak nadherny smaltovany cifernik... navic nadherne tikaji :thumbsup_anim:

Konkretni dotazy:

- jak jsou stare? Podle v. c. 862 913 usuzuji na druhou polovinu dvacatych let?

- jakou mohou mit hodnotu? podle e-bay odhaduji 100-200??

- jak moc (zdali vubec) mam lestit stribrne pouzdro a pokouset se rozlestit skrabanec na sklicku?

- mam je dat "generalkovat" k nejakemu hodinari? (kvuli stroji, mazani a tak?)

- kam a jak je nosit? :) poridit jim kozene pouzdro?

- moc by se mi libily modrene rucicky, ale predpokladam, ze original je original...

Dekuji predem!

post-2012-1192210704.jpg

post-2012-1192210753.jpg

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  bassman napsal:
Dobry den,

dostal jsem dvouplastove stribrne kapesni hodinky IWC Schaffhausen, tak se jdu vyptat odborniku, abych jim nejak neublizil... :helpsmilie: Az na nekolik kosmetickych vad (drobna tuknuti plaste a sklicko skrabnute na 11ti hodinach) jsou ve vynikajicim stavu, stroj je krasny, ani znamka po rzi, stejne tak nadherny smaltovany cifernik... navic nadherne tikaji :thumbsup_anim:

Konkretni dotazy:

- jak jsou stare? Podle v. c. 862 913 usuzuji na druhou polovinu dvacatych let?

- jakou mohou mit hodnotu? podle e-bay odhaduji 100-200??

- jak moc (zdali vubec) mam lestit stribrne pouzdro a pokouset se rozlestit skrabanec na sklicku?

- mam je dat "generalkovat" k nejakemu hodinari? (kvuli stroji, mazani a tak?)

- kam a jak je nosit? :) poridit jim kozene pouzdro?

- moc by se mi libily modrene rucicky, ale predpokladam, ze original je original...

Dekuji predem!

Staré jsou 80 let. Tržní cenu teď mohou mít jak jsi odhadoval. Nepleť si to ale s hodnotou. A nic na nich nepředělávej.

Odesláno (upraveno)
  mechano napsal:
Staré jsou 80 let. Tržní cenu teď mohou mít jak jsi odhadoval. Nepleť si to ale s hodnotou. A nic na nich nepředělávej.

Dal bych za ně daleko více. Tím nechci zpochybnit mechana, bože chraň. Jen že jsou fakt pěkné. Schovat do trezoru, nedávat dětem na hraní:)

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno

Cenu si s hodnotou samozrejme nepletu... Jsou po pradedeckovi - hodinari :) (asi si je poridil jako inspiraci...) takze prodavat urcite nebudu. Obdobne mam Seiko 5 z r. 1971 (trzni cena cca 10-20$), ale vazim si jich asi stejne jako Butch tech na tom klokanu...

Mam teda vylestit stribro a nechat nekde zkontrolovat stroj, nebo se na ne jenom pokradmu s obdivem koukat a nedelat nic?

Odesláno

Tiež sa prihováram za to nechať ich v súčasnom stave. Takže neleštiť a nenosiť. Každý škrabanec a fľak tam je z nejakého dôvodu :)

Odesláno

Já bych nechal prohlédnout strojek a trošku bych pořešil to stříbro, aby byly hodinky v "reprezentativním" stavu a vzhledu. Nic jiného bych asi neřešil....vlastně ano....jal bych se shánět nebo vyrábět pěknou, malou, útulnou krabičku vyloženou sametem :)

Odesláno

Ale kopírovalo se i v dávných dobách. Mám takové Omega a Molnija a viděl jsem i další značky. Nevím, kdo se kým inspiroval, ale ciferník a ručičky jsou jak přes kopírák :) Tím nechci nijak snižovat jejich hodnotu, prostě to tak bylo. Tohle provedení hodinek bylo asi dost populární.

Odesláno
  yed69 napsal:
Dal bych za ně daleko více. Tím nechci zpochybnit mechana, bože chraň. Jen že jsou fakt pěkné. Schovat do trezoru, nedávat dětem na hraní:)

Klidně mě zpochybňuj , ceny jsou to úplně poslední v čem bych se vyznal. Jen jsem chtěl aby si uvědomil , že se snadno prodají a potom špatně seženou. :lol:

Odesláno
  bassman napsal:
Cenu si s hodnotou samozrejme nepletu... Jsou po pradedeckovi - hodinari :) (asi si je poridil jako inspiraci...) takze prodavat urcite nebudu. Obdobne mam Seiko 5 z r. 1971 (trzni cena cca 10-20$), ale vazim si jich asi stejne jako Butch tech na tom klokanu...

Mam teda vylestit stribro a nechat nekde zkontrolovat stroj, nebo se na ne jenom pokradmu s obdivem koukat a nedelat nic?

Nic nedělej , na to je čas až je budeš potřebovat nosit.

Odesláno

Dekuji za rady!

Takze po komisionalnim zhodnoceni je ukladam na bezpecne, suche a temne misto, natahovat je budu jenom o svatku pro potechu, a az budu navrzen na nejake vysoke statni vyznamenani tak necham prohlidnout strojek, vylestim pouzdro a vezmu si je do vesty.

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Dostal jsem jako dárek k narozeninám prakticky identické hodinky / jediný rozdíl je, že ručičky jsou černé /rád bych se zeptal, jaká je u nich normální časová tolerance,abych zbytečně neplašil hodináře díky za odpověď.

BTW nechci kazil případný obchod Koblihovi- nabídka od něj je laskavá,ale kdyby to k němu bylo daleko sklíčko bylo vyměneno na počkání v Zahradníka na Vršovické ulici, i když musím konstatovat.že přijímací dáma vedla údajně s mojí přítelkyní diskuzi na téma, že drobný škrábanec na sklíčku mi vadí, zatím co bordel v koupelně který po mě prý zbývá mě nechává chladným- není to neprofesionální přístup ?

A ještě něco u Zahradníka k nim byl objednán i perfektní stojának na kterém jsou zavěšeny, mám je na psacím stole a pasuje k nim jako p.... na nočník

Upraveno uživatelem Conrad
  • Po letech...
Odesláno

Chtěl bych se pochlubit s dalším kouskem po dědečkovi, budu vděčen za vaše názory, předem děkuji

post-13018-012976500 1286232858.jpg

post-13018-008831700 1286232934.jpg

post-13018-060603500 1286233010.jpg

Odesláno

No ved tie tvoje tiez nie su na zahodenie. Len by to chcelo, trochu ich vycistit a vylestit. Tie moje vyzerali povodne takto:

post-6463-024748100 1286744111.jpg

Odesláno

[quote

No ved tie tvoje tiez nie su na zahodenie. Len by to chcelo, trochu ich vycistit a vylestit. Tie moje vyzerali povodne takto:

No povrch zvládnu (snad )vyčistit, doporučíš nějaký konkrétní čistící prostředek?

A strojek myslíš taky vyčistit (samozřejmě u hodináře)?

Odesláno

Ak hodinky idu, strojcek by som nechal na pokoji. Vyzera ze je docela cisty.

Puzdro som ja cistil najskor Silichromom, potom som ho prelestil Sitolom. Strojcek samozrejme najskor vyber. Silichrom rychlo odstrani velku spinu a oxidaciu. Je ale mastny. Po jeho pouziti som puzdro vycistil zubnou kefkou a saponatom. Sitol potom krasne lesti. Na nedostupnych miestach som pouzil vatove tycinky. Financne naklady minimalne. Pri dokladom pristupe je to praca na jednu hodinu.

Odesláno
  V 10. 10. 2010 v 23:00, 'Bask' napsal:

Ak hodinky idu, strojcek by som nechal na pokoji. Vyzera ze je docela cisty.

Puzdro som ja cistil najskor Silichromom, potom som ho prelestil Sitolom. Strojcek samozrejme najskor vyber. Silichrom rychlo odstrani velku spinu a oxidaciu. Je ale mastny. Po jeho pouziti som puzdro vycistil zubnou kefkou a saponatom. Sitol potom krasne lesti. Na nedostupnych miestach som pouzil vatove tycinky. Financne naklady minimalne. Pri dokladom pristupe je to praca na jednu hodinu.

Díky za radu, jen nevím, jestli si můžu troufnout na to vyjmutí strojku, nikdy jsem to nedělal Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...