horskjan Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 před 8 hodinami, Jiří Sedlák napsal: A to GLko máš někde vyfocený? Na SKX007 určitě ne, nosil jsem na něm Golden Tuna. To bych možná nějakou starší fotku našel, ty Tuňáky už nemám...
Jiří Sedlák Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Ono to bude asi vzhledově hodně podobný jako DAL1BP, jen jinej materiál. Já jsem si teď hodně oblíbil klasickou kaučukovou voňavou wafli na SKX a DAL1BP nosím na želvách. K SKX mi prostě trochu víc sedí řemen bez rozšíření. Mohutnějším želvám naopak širší guma sedne skvěle.
horskjan Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Je to úplně stejný, jen ten materiál je mi příjemnější, jak je měkčí. U originálu jsem navíc neměl dobrý pocit ze zkazek, že se rád láme. Já ale všechno nosím na tahu, tu gumu na SKX nebo tropic na Alpinisty hodím jen výjimečně a jen na chvíli...
Jiří Sedlák Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Každopádně to má ní vypadá super, nicméně na tahu o hodinkách nevíš, na gumě je co chvíli sundávám, abych je i ruku osušil. Takže dobrý jenom k vodě. A koženej řemen nasáklej potem.. no fuj. 1
Franklin Odesláno 3. července 2025 Nahlásit Odesláno 3. července 2025 Týždeň s 009 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
Jerryl Odesláno 4. července 2025 Nahlásit Odesláno 4. července 2025 Týždeň je skoro nic. Já bych mohl napsat - 20 let s mými různými SKX Jsou to fajn hodinky!
Franklin Odesláno 4. července 2025 Nahlásit Odesláno 4. července 2025 Po týždni hodinky striedam. Mám aj 007 a samozrejme kopu iných. Ale SKX z ruky stále skladám z ruky s ťažkým srdcom
Jiří Sedlák Odesláno 15. července 2025 Nahlásit Odesláno 15. července 2025 Rudo slibuju, že tenhle strojek už se nikdy dělat nebude. Čestný pionýrský. Ono to ale není ani moc k smíchu, internet tvrdí workhorse, desítky let bez servisu no problém... Ale Ruda ví svý, co to udělá. Ono to jakž takž chodí, ale sáhneš do toho a zjistíš, že je to totál dezolát. Zaeštíš všechno vydřený, dáš i atypický kameny, protože už jsou velký vůle, a nakonec se vysereš nátah. Doufám, že nakonec. Ale teď už je to jedno, náhradní stroj je dle doporučení připraven. Konečně se wafflička dočkala svých hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Jerryl Odesláno 16. července 2025 Nahlásit Odesláno 16. července 2025 Pěkný devítky! Také se chystám na výměnu strojku do skx011, ale furt na to nemůžu najít čas. Strojek mám z vlastních zásob - kanibalizovaný. Servisovat mi nedává smysl.
Jiří Sedlák Odesláno 17. července 2025 Nahlásit Odesláno 17. července 2025 Jako buď se smíříš se swapem na 4R, nebo servisovat musíš a včas. Dostupnost originálních dílů ofiko cestu je naprd. Takže mazat včas. Jinak dopadneš jako já. Kanibalizovat za chvíli nebude co. Skoro nenošený klasický pětky se mi kuchat nechce. A zbytek je už je taky šrot. Ještě že jsem jedny pětky už koupil na kanibalizaci ciferníku do hodinek od babičky k maturitě. A stav dýnka - neoleštěnost brusu ve srovnání s těmi mými, kde je dýnko už úplně lesklé naznačuje, že jim někdo dodrbal sklo a lunetu a odložil je. Prostě ty strojky nejsou nesmrtalný bez servisu. Ale vaše strojky servisovat půjdou. Můj kus je z devadesátek.
Fade Odesláno 18. července 2025 Nahlásit Odesláno 18. července 2025 Přímo to jsem si říkal. Mám jedny Seiko 5 s 7S26 do zásoby, ale jak vidím, že jde kolem litru sehnat nový NH36, asi ho koupím, vytáhnu původní 7S26 a schovám i ten. Měly by být jednoduše zaměnitelné když se vymění věnec se dny.
Jiří Sedlák Odesláno 18. července 2025 Nahlásit Odesláno 18. července 2025 (upraveno) Já myslím, že věnce jsou stejný, maximálně jiný jazyky nebo černej. Tuším, že se mění vymezovací kroužek kterej na tebe vykoukne po otevření. Já bych ho nechal udělat. Pravidelně mazanej prakticky nesmrtelnej je. Všechny problémy udělalo asi 20 let neměněný mazivo. Upraveno 18. července 2025 uživatelem Jiří Sedlák
Klobatoro Odesláno 12. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2025 V 25. 2. 2025 v 17:26, Jiří Sedlák napsal: Dobře ty, Japonec. Mě se dneska vstupenka do tohoto vlákna vrátila z Onyxu. A rovnou na gumu DAL1BP, která byla kupovaná pro ně, ale furt byly v servisu. Byly vydřený čepy minutového kola, tak je Ruda zaleštil, nicméně vůle byla už velká, tak zalisoval i ložiska s menším průměrem otvoru. Takovýho sraní s jedněma SKX. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. na kolik prosím tak vychází servis?
Mar25tin Odesláno 24. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2025 Strašně lituji, že jsem si kdysi z azwatch ty SKX neobjednal...
Jerryl Odesláno 24. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2025 Taky jsem o nich tenkrát uvažoval. Pokud si dobře vzpomínám, tak byly za 5800 Kč.
Mar25tin Odesláno 24. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2025 3 hours ago, Jerryl said: Taky jsem o nich tenkrát uvažoval. Pokud si dobře vzpomínám, tak byly za 5800 Kč. Ano byly
hirsch Odesláno 26. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2025 Tak jsem je letos také konečně vyvenčil Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
DavidLC Odesláno 27. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2025 V 24. 8. 2025 v 12:50, Jerryl napsal: Taky jsem o nich tenkrát uvažoval. Pokud si dobře vzpomínám, tak byly za 5800 Kč. Tss, to já je i za cca 4 a půl i kdysi prodal
Jerryl Odesláno 27. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2025 (upraveno) To já ty svý první koupil tady na fóru kolem r. 2005 za 3.500 , jak nový ve full setu, byly to dokonce japonský skx009J s nápisem 21 jewels, do té doby moje nejdražší hodinky! A pak se to rozjelo……. Měl jsem pelášit včas pryč Upraveno 27. srpna 2025 uživatelem Jerryl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se