Přejít na obsah

Seiko SKX 007/009

Zdeněk H.

Doporučené příspěvky

Už jsou na celnici 😀...měli jste pravdu, když jsem je tu nedávno řešil...koupil jsem je i když jsou předražené...5kx šly do světa a želvy už se taky snažím poslat do světa (mě teda želvy vůbec nezaujaly, ten tvar pozdra, indexy a prostě všechno) skx jsou jendoduché, nadčasové...prostě boží

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Jerryl napsal:

Ty byly pěkný,

ale on ten hacking a ruční nátah je trochu přeceňovanej.

Hodinky se rozeběhnou na jedno máchnutí ruky a hackingem sice jdou pěkně srovnat, ale druhej den je stejně všechno jinak.

Strojek bych kvůli tomu neměnil.

Jo však já jsem to nemyslel jako nějakej benefit ale spíš jen jako popis o který cibule šlo :)

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Musím vás, ač nerad, upozornit na jednu velice nepříjemnou věc - rozmohl se nám tady takový nešvar.

V Čr jsou nabízeny skládačky SKX 007/009, které jsou vydávány za nové originály.

V minulosti jsem zde o tom již psal, když jsem naletěl na výhodnou nabídku z aukra. Prodejce mi po více než 1/4 roce tahání za nohu peníze vrátil, když jsem mu po shlédnutí zaslaných fotek jeho hodinek napsal, že to jistě nejsou originály. To on zdráhavě připustil s tím, že jsou to ale hodinky z originálních dílů Seiko, takže je za originální považuje. Já jsem ho velmi naléhavě vyzval, aby tyto hodinky již jako originální nenabízel.

Po nějaké době se mi na základě mého původního příspěvku ozval další člen fóra, aby se ujistil, že také tomuto prodejci naletěl. Postup prodejce byl stejný jako u mě. Nejprve vybere peníze s tím, že hodinky inzeruje skladem, ale pak se ozve, že jsou na cestě, pak na celnici a další výmluvy, které jsou nekonečné.

Tím, že prodejce svůj postup opakuje, i když mnou byl slušně, avšak velice důrazně upozorněn, že to není OK, mě neskutečně nasral a proto zde uveřejňuji fotky hodinek, které mi poslal, jako důkaz jejich nepůvodnosti a také jeho jméno, jako nepoctivého prodejce.

Je to pan Rostislav Ridl, prodejce hodinek z i-Time Ostrava, na aukru pod nickem sankakofi1983, telefon 725 258 682 , pokud byste si u něho chtěl někdo objednat hodinky.

Hodinky jsou nabízeny v originálním balení i s garančními kartičkami od Creation Watches, ale to se dá koupit skoro všude na netu. Co jsem vypátral, tak hodinky mají zřejmě původ někde na východě snad v Indonesii.

Povšimněte si na fotkách zejména lumibodu lunety na 12. hodině a ručiček, které jsou ostřeji řezané, kdy špička hodinové ručky je výrazně kratší než u minutové a než u originálu. Více by se asi našlo při otevření hodinek, což bohužel není možné.

Jako poslední přidávám fotky mých 100% originálů pro porovnání

Tato informace půjde i do hodnocení obchodníka I-Time

Fotky od pana Ridla:

PHOTO-2023-08-22-15-47-41.thumb.jpg.252e9806ff7e84d4618ab74345e2cf0d.jpg

PHOTO-2023-08-22-15-47-54.thumb.jpg.8647e2d4d617e23edbd8163f17531521.jpg

PHOTO-2023-08-22-15-48-11.thumb.jpg.30ce8140f3c4d4bdd8b0e0b9ae84feb2.jpg

PHOTO-2023-08-22-15-48-24.thumb.jpg.841233e9a57ab565a2d02aef11536e9c.jpg

Moje originály:

IMG_6565.thumb.JPG.32e9a02ed3f9a53fc373c03a3d2d213e.JPG

IMG_3263.thumb.JPG.2d60f2a2c6ca1d2a897a185c73e692ea.JPG

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Jo, toho bylo plné Aukro, měl snad všechny verze, 007, 009, na tahu i gumě, J i K verze. Pohybovaly se někde kolem 10 až 12 tisíc podle verze v baťovském stylu X999, tah litr příplatek, J verze litr příplatek. Ale tyhle fotky tam neměl, snad jen nějakou staženou produktovku.

Jestli se pletu, tak mě někdo opravte. 

No ještě že jsem tenkrát neměl moc peněz nazbyt, protože vidina možná posledního obchodu nabízejícího nové SKX byla velice zajímavá a svrběl mě prst na tlačítku koupit. Ale myslím, že zrovna tou dobou jsem vychytal manta želvy na timestore prakticky za stejný peníze, tak nebylo o čem. 

Tuhle vložku lunety mám na svých 009, původní byla asi na kaši, hodinky viditelné intenzivně nošené, sklo a vložka nová. Nojo, ale ty byly s asi osmi fotkama a od korunky, nakonec za 3600, vnitřek originál, už jsem otvíral. A ne rádoby NOS za desítku. 

Taky už se pokud vím nevyskytují, doufám, už na mě nějakou dobu nevyskakují. Nicméně na stránkách i time jsem je našel za 11990,- 009k ana tahu. S poznámkou cituji: "Jedná se o repasovaný produkt ve stavu nových hodinek.Bez škrábanců,nový řemínek,záruka 2 roky"

Co si o tomhle myslet? Nikde ani zmínka o tom zda byly použity originální či neoriginální náhradní díly.

Mě se to taky nelíbí a na Aukru o repasi nebyla ani zmínka jestli si pamatuju.

Odkaz ke komentáři

Ani jeho současný popis, neodpovídá realitě, když uvádí cituji:

Jedná se o repasovaný produkt ve stavu nových hodinek.Bez škrábanců,nový řemínek,záruka 2 roky”

…………….

Naštěstí nejsou skladem, ale i tak by bylo s podivem, aby měl někdo v nabídce repasované všechny varianty SKX 007/009. Vůbec by je neměl nabízet.

Pokud bych tyto “repasované” hodinky koupil za 12.000, tak bych byl dost nešťastnej.

Pořád beru jako lepší variantu originály třeba i s patinou a stopy nošení, jak jsem nakonec také dopadl, než tyhle skládačky.

Bohužel laik to vůbec nemusí odhalit a hodinky mohou mezi lidmi kolovat dále.

Kdyby to byl nějakej týpek z tržnice, tak bych se tomu ani nedivil, ale v i-time dříve prodávali i originální SKX a nebyl problém, proto to beru od profesionála jako horší prohřešek.

Fuj

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Jojo, je to celý špatně. Jestli to celý spáchal majitel shopu, je to o to horší. Však ono se mu to vrátí. Dobrá pověst je v obchodě k nezaplacení.

Já když jsem kupoval svoje, tak jsem vyměněnou vložku lunety neřešil, byl jsem rád, že je čitelná a že to není ta verze se špatnou jedničkou. Beru to jako opravu, která funguje. U dvacet let starejch hodinek jsem nakonec rád, že se dá taková vložka sehnat a nevypadá úplně debilně.

Každopádně drsná skládačka, kanji datumovka a na cifru Malaysia. To snad nemyslí vážně. 🤪 Fotku spony ti neposlal? Ještě že sis nechal poslat fotky. Kdybys vracel hodinky, mohl by tě ještě nařknout, že jsi je vyměnil za fake ty. To už by ale bylo na trestnou výpravu... 

Odkaz ke komentáři

Ahoj, 

chtěl bych tátovi k 60tinám koupit 007. 

Díval jsem se na stránku zpět, že jsou s tím podvody. Nejsem takový profík, abych poznal, že jsou to neorigo. Kde se prosím mám dívat abych koupil ty správné? Tady a na chrono24? 
Kdyby náhodou někdo měl na prodej stav nových, tak rad bych koupil. 
Díky Tomas 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...