Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Posvrbuje mě ruka.. 255USD, e-bay. Ale podle mě vypadaj až moc jako nový, v nerezu, strojek má modřený šroubky.. Že by soudruzi začli vyrábět "nové NOS" hodinky..? Co vy na to?

post-1578-1187865904.jpg

post-1578-1187865919.jpg

post-1578-1187865930.jpg

post-1578-1187865939.jpg

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Řekl bych, že jsou nové, ne NOS. U popisu strojku je uvedeno, že je to replika původního, jestli jsem to správně pochopil. I když nejsou NOS, tak jsem rád, že se v této sekci konečně po delší době ukázaly pravé čínské hodinky. :thumbsup_anim:

post-953-1187868045.jpg

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno
  New Milis napsal:
Dík za info. Takže myslíš, že jsou nový a model 1963? Tomu by asi odpovídala i fólie na dýnku..

Presne tak, ale i pres to maji neco do sebe. Jen ta cena se mi zda docela vysoka.

Odesláno (upraveno)
  tolja napsal:
Řekl bych, že jsou nové, ne NOS. U popisu strojku je uvedeno, že je to replika původního, jestli jsem to správně pochopil.

Teď jsem si všiml : Tolerance -10 až +30seconds/hour :) Jako NOS by asi měly něco do sebe ale takhle je nechci..

EDIT : Afriko byls rychlejší.. :)

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno
  New Milis napsal:
Teď jsem si všiml : Tolerance -10 až +30seconds/hour :) Jako NOS by asi měly něco do sebe ale takhle je nechci..

EDIT : Afriko byls rychlejší.. :)

Řek' bych, že se v anglickém textu sekli. Přečti si to v čínštině: -10 +30 s/d. Názor na cenu stejný.

Odesláno
  Olda napsal:
Řek' bych, že se v anglickém textu sekli. Přečti si to v čínštině: -10 +30 s/d. Názor na cenu stejný.

A ty se v tom rozsypaném čaji orientuješ? :)

Odesláno

Myslím že v roce 1963 ani nevědeli co jsou to hodinky. Ale vážně, 30s za hodinu je imho docela hovadina :). HOdinky jsou to hezké, strojek osobitý, cena drobet přestřelená.

Odesláno

Proti takovému čínskému výrobku asi nelze nic nenamítat na nic jsi nehrají akorát že nejsou vyrobeny v roce 1963.Hodinový strojek je téměř identická kopie poljot 3017 s úpravou sčítače minut místo 45 na 30 a také zvýšily frekvenci chodu strojku jak je patrné dle průměru setrvačky.je škoda že nejsou v prodeji v ČR asi bych neváhaj si je koupit jako recesi co velký Mao vyráběl pro své piloty.

Odesláno
  Časomíra napsal:
Proti takovému čínskému výrobku asi nelze nic nenamítat na nic jsi nehrají akorát že nejsou vyrobeny v roce 1963.Hodinový strojek je téměř identická kopie poljot 3017 s úpravou sčítače minut místo 45 na 30 a také zvýšily frekvenci chodu strojku jak je patrné dle průměru setrvačky.je škoda že nejsou v prodeji v ČR asi bych neváhaj si je koupit jako recesi co velký Mao vyráběl pro své piloty.

Trošku drahé, pravda, jsou. Ale viděl jsem je i levnější, myslím za $170. Ale jsou docela elegantní, dobře čitelné. Myslím, že velký Mao pro své piloty nevybral špatně. V časech MIG-15 to byly velmi dobré hodinky.

Pro případné rýpaly, poukazující na nepřesnost chodu mechanických hodinek v letadle: Pilot se za letu skutečně neřídí náramkovými hodinkami. Jednak má palubní hodiny, jednak dostává pokyny ze základny. Ověřeno u bývalého velitele výcviku stíhacích pilotů.

Odesláno
  Časomíra napsal:
Hodinový strojek je téměř identická kopie poljot 3017 s úpravou sčítače minut místo 45 na 30 a také zvýšily frekvenci chodu strojku jak je patrné dle průměru setrvačky...

Kopie Poljotu?:) To by Poljot musel mít nějaké původní strojky :lol:. Strojky Poljot 3017 a Seagull ST 19 si jsou určitě podobné, je to tím, že první je kopií strojku Venus 150 a druhý je kopie vylepšeného strojku Venus 175.

• po měsících...
Odesláno

Jedná se o remake původního historického modelu čínských pilotních armádních hodinek, keré tehdy vyráběl Sea-gull pro čínskou armádu. Byly vybaveny strojkem Venus -> respektive jeho LEGÁLNÍ produkcí (po přesunu výrobná linky ze Švýcarska so Číny). Dnes je opět vyrábí Sea-Gull.

Jedná se velmi kultovní čínské hodinky acena 255USD je přiměřená

Odesláno (upraveno)

Původní zdobení strojku bylo následující:

762933806_c94bb046ae.jpg

Původní ciferník:

700151594_ddf1e9c080.jpg

Vyrobeno 1700ks.

Pouze doplnění:

In 1963 the Chinese watch manufacturer "Tianjin Seagull Watch Factory" produced a watch like this as issue watch for the Chinese Air Force. Recently the very same manufacturer has released an in-house remake of the watch, with only a few differences to the original, e.g. no military issue markings on the case back.

As many other WIS (watch nerds) I just love these little Chinese watches, wear mine currently on an aftermarket leather strap as shown here:

Zdroj: http://www.flickr.com/photos/cnmark/867679551/

Upraveno uživatelem ¨safi
  • Po letech...
Návštěvník salamio
Odesláno

Však ten můj příspěvek byl taky džouk. Jsem zvědavý, co tu hodí k prodeji, až bude mít 50.

BTW, nějak ti nemůžu poslat SZ, ale už to možná ani není aktuální. Děkuji.

Návštěvník YPO
Odesláno
  salamio napsal:
BTW, nějak ti nemůžu poslat SZ, ale už to možná ani není aktuální. Děkuji.

preventivně VYPNUTO - nechci si přivodit infarkt :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...