Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem na tyhle hodinky pro mě neznámé značky Formida. Ani v mě dostupné literatuře jsem o téhle firmě nic nenašel. Pokud by někdo znal, prosím o informaci. Jsou staré cca 40 let, z toho asi 20 let nošené, potom odložené do šuplíku. Uvažuji že bych se pokusil je z majitele vypáčit, kolik si myslíte že by byla reálná cena ? Jsou normálně natahovací, se stopkama, pozlacené, ale pozlacení dostala léty dost zabrat. Pásek není původní. Omlouvám se za kvalitu, ale měl jsem po ruce jen mobil.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Napadne mi pripominaji Chronographe Suisse, ktere jsem ovsem zatim vzdy videl ve zlate. Mozna nejaka Lite verze :D

Cena - Chrono Suisse se da sehnat podle stavu od 8 do 20 K. S tim, ze je to zlato...

Pokud tohle neni zlato a je to opravdu nejaka noname zalezitost s pouzitim podobneho kalibru, muj odhad je tak 5K. Ale mozna jsem uplne mimo a je to nejaka vzacnost ;) Pockej si na dalsi prispevky, pro jistotu :D

Odesláno

Mně zase velmi připomínají hodinky firmy Charles Nicolet z Tramelanu, které jsem kdysi měl po otci a neuváženě prodal. Asi se v té době s tímto vzhledem obvykle vyráběly.

Návštěvník Snow
Odesláno

Chronosuisse mám a tyhle vypadají obdobně jak už píše boo-beek, ve 40 letech vyráběla řada firem tento naprosto stejný design, na fóru je myslím foto TISSOT a ještě nějaká firma, snad Alpina, zkus prohledat.

Odesláno

pokud se ti líbí tak je zkus vypáčit, jinak jak psal bobík cena ve zlatě 10-20litrů, pokud jsou funkční a jak uvádíš pozlacené tak je cena do těch 10litrů, vevnitř by měl být tuším Landeron

Odesláno

Jo v těhle by měl být Landeron, pokud se mýlíme, doufám, že nás někdo opraví.

Také uvažuji o podobných, tak se přidám do debaty, zasílám jejich foto a celkem by mě zajímala jejich +- hodnota...

Odesláno
Jo v těhle by měl být Landeron, pokud se mýlíme, doufám, že nás někdo opraví.

Také uvažuji o podobných, tak se přidám do debaty, zasílám jejich foto a celkem by mě zajímala jejich +- hodnota...

To je ve zlate? Psal jsem ty priblizny ceny o kus vejs.

S tim, ze za pozlacenej kousek bych asi 10K nedal, kdyby byl v hodne peknym stavu tak max. 8.

Ty Tvoje - asi to bude zlato, maj trochu zaslej ciselnik, strojek vypada OK... tak 16K?

Odesláno

Díky boo-beeku. Jasný, těžko tipovat, tohle je strašná loterie, právě získávám bližší info o nich a čekám na odpověď... S číselníkem máš pravdu nic extra, ale podle fotek těžko soudit, může to být lepší nebo i horší... Dám vědět jak se to vyvine...

• Po letech...
Odesláno (upraveno)

Povedlo se mi ted taky jedny získat , tedy ne úplně , ještě jsem je nekoupil , zatím jsem si je půjčil na dohledání ...Taktéž jsem je nikdy neměl možnost vidět a až na špatný stav se mi moc líbí.Vyhledávač mě zavedl sem na forum , takže pokud už někdo nějaké info má , podělte se prosím))Tady tedy par fotek pro ty koho by to zajímalo.

Upraveno uživatelem FiskusOrnelius
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Ahoj vsichni,

nejsem odbornik, i kdyz hodinky mam rad, a tak jich par doma mam. Vazim si take starsich veci, pridavam proto sve Formidy, ktere jsem dostal od babicky po mem dedovi. Tenkrat to bylo neco pro sportovce, alespon deda velky sportovec byl a kvuli stopkam si jich moc vazil. Jen tu na zacatku bylo uvadeno, ze jsou cca 40 let stare, tak to fakt ne, nevim, jak presne jsou stare, ale muj deda si je koupil po svatbe cca po konci 2. svetove valky. Jeste bych mel dotaz; mate nekdo zkusenosti s jejich rekonstrukci a vycistenim? Chtel bych je nechat vycistit na generalce a koupit k nim pekny pasek, bylo mi receno, ze generalka bude stat cca 2500,- czk. Tak se jen ptam, zda to ma podle vas cenu? Nebudu je nosti kazdy den, ale asi to do toho dam, jednak kvuli tomu, jakou maji pro mne osobni rodinnou hodnotu, druhak i kvuli tomu, ze co tu pisete, zadne sragory to nejsou a ty me vypadaji celkem pekne.. Co rikate?

Dik Petr

file:///C:/Users/Petr.Michal/Desktop/120301%20Dedovi%20FORMIDA

Upraveno uživatelem Petr Michal
Odesláno (upraveno)

Určitě bych do generálky šel. Už jenom kvůli citový hodnotě. Hodinky jsou teda až v podezřele dobrym stavu. Moc mi tam nepasuje ta korunka. Na to kolik jim je, a že to je manuál, tak vypadá moc dobře.

Řemínek budou mít nějakej u hodináře, případně na chronoshopu, a když budeš chtít něco hóch, tak si nech ušít od Simona.

Edit: a co jsem tak v rychlosti prolítl fotky, tak ta korunka skutečně origo nebude

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

Generálku si určitě zaslouží,vyměnit jen korunku a ručičku subciferníku /toho malého ciferníku/,trošku očistit a naleštit a ještě udělají parády.Cena co uvádíš je přiměřená,jen to chce dobrého hodináře /Ateliér Knespl,Majzlík Praha např./.

Odesláno

...velmi pekné, investuj-stoja za to !

Ahoj vsichni,

nejsem odbornik, i kdyz hodinky mam rad, a tak jich par doma mam. Vazim si take starsich veci, pridavam proto sve Formidy, ktere jsem dostal od babicky po mem dedovi. Tenkrat to bylo neco pro sportovce, alespon deda velky sportovec byl a kvuli stopkam si jich moc vazil. Jen tu na zacatku bylo uvadeno, ze jsou cca 40 let stare, tak to fakt ne, nevim, jak presne jsou stare, ale muj deda si je koupil po svatbe cca po konci 2. svetove valky. Jeste bych mel dotaz; mate nekdo zkusenosti s jejich rekonstrukci a vycistenim? Chtel bych je nechat vycistit na generalce a koupit k nim pekny pasek, bylo mi receno, ze generalka bude stat cca 2500,- czk. Tak se jen ptam, zda to ma podle vas cenu? Nebudu je nosti kazdy den, ale asi to do toho dam, jednak kvuli tomu, jakou maji pro mne osobni rodinnou hodnotu, druhak i kvuli tomu, ze co tu pisete, zadne sragory to nejsou a ty me vypadaji celkem pekne.. Co rikate?

Dik Petr

file:///C:/Users/Petr.Michal/Desktop/120301%20Dedovi%20FORMIDA

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...