Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím vás

Som nový majitel Fortis B-42 OC day/date,,,Hodinky som kupil nové v Bratislave. Dnes som si všimol zaujímavú záležitosť pri nastavovaní presného času. Ciferník sa mi pri vytiahnutí korunky do polohy nastavenia času pohne v puzdre v smere tahu korunky a následne pri zatlačení korunky sa posunie naspať. Podotýkam že je to pohyb možno 0,4 mm ale registrujem ho...

zaujíma ma či je to normálne, alebo sa u vás ostatných majitelov toto nedeje.

Upraveno uživatelem Jurdo
  • po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

V minulosti jsem toto také zaznamenal u B-42 marin master , jak píše Pechino ,je zapotřebí dotáhnout uložení strojku , měl jsem je v záruce a v Nestu provedli po dohodě na počkání :-) 

• po 4 týdnech...
Odesláno

Hodinky boli 14 dní na reklamácii v NEST pričom reklamácia sa uzavrela s tým, že závada nebola zistená a menšie vôle medzi komponentami sú vlastnosťou z výroby, ktorá nemá vplyv na riadne používanie výrobku. Čiže pán hodinár v NEST sro po rozobratí a prezretí hodiniek závadu nezistil, všetko je udajne zmontované s potrebnou precíznostou tak ako má byť. Bol som opakovane ubezpečovaný že vplyv na funkciu hodiniek to nemá a donútený sa nad to povzniesť...

Odesláno

Som toho istého názoru..  Otázne však je, čo sa v skutočnosti vlastne naozaj deje,,, pretože 3 zo 4 ľudí si ten pohyb ciferníka, ktorý zodpovedá tak 0,4-0,5 mm ani nevšimlo ani na 20-ty pokus im to demonštrovať. A či je to normálne ? Neviem, ale všetci ktorý s tým  mali čo dočinenia ma presviedčali, že to nie je problém a že mám nejaké moc dobré oči... Už je to jedno 1400 eur mi nikto na nové nevráti a teraz už to za problem nepovažujem, nakolko ten čas korigujem raz za dva mesiace. Hodinky mi idú do plusu 2 sekundy počas pracovných dní a cez vikend sa to dorovná. Nemam najmenší problem

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

Stoprocentně opakovat reklamaci. Něco podobného jsem řešil u Orisu. Taky mě v Pardubicích v AS tvrdili, že je to záležitost mechanických hodinek. Po opakované reklamaci na problém přišli. A při jiné další závadě mi bylo řečeno pánem z AS, že by ho zajímalo co by na to řekli v ORISU (myšleno v Holsteinu ve Švýcarsku). Tak jsem odvezl hodinky do Holsteinu a tam mi v rámci záruky vyměnili celý cifr a bez keců. :axehead:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny

Mán jen otázku, jsou tyto B-42 OC hodinky antimagnetické?. Jde mi o to zda je možné že by se po styku s magnetem začaly zpomalovat.

Děkuji.

Odesláno
  V 23. 2. 2016 v 12:17, candy napsal:

Ten přístup některých prodejců je fakt katastrofa. Jinak kontakt fo NESTu můžu zajistit.

toto bola ale práve epizódka z reklamácie v NEST Praha.   Defacto priebeh reklamácie bol o tom, že oni tam problem nevidia v hodinkách je všetko v poriadku menšia nepresnosť a vôľa v držáku strojku je vlastnost z výroby. Ja teda neviem aká je tolerancia presnosti hodinárskej výroby v Grenchene vo Fortise, ale ten 1mm hore dole je jasné že by vadil od dverí do výtahovej šachty cez zbrojársky priemysel až po výrobu vrtákov do dreva.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...