Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Hjůstne, už delší dobu mám problém, a to s následujícími hodinkami:

post-437-0-38942800-1578430203_thumb.jpg

Celou dobu, co v nich byla baterka, fungovaly naprosto bezchybně. Když baterka došla, otevřel jsem je, abych ji vyměnil, ale ouha. Objevil se přede mnou modul, který jsem nikdy před tím neviděl:

post-437-0-82038400-1578430314_thumb.jpg

Po otevření dýnka z něho hned vypadl plíšek držící jednu baterii. Zajímavostí je, že modul má pozice pro baterie dvě. Ovšem ta druhá (na obrázku vpravo) byla zaslepena jakýmsi plastovým bonbónem. Po jeho vyjmutí je i zde kontakt pro baterii:

post-437-0-34670600-1578430535_thumb.jpg

Baterii jsem vyměnil, jenže přede mnou vyvstal problém, jak ji zajistit tím vypadlým plíškem. Všechny pokusy selhaly. Hodinky prostě ne a ne naskočit. Podle mě by to celé mělo vypadat nějak takto:

post-437-0-45228100-1578430620_thumb.jpg

Když jsem měl cestu do Koscomu, hodinky jsem tam dokonce vzal, aby se na ně podívaly. Bohužel, ani tady jsem nepochodil. Nevíte někdo, co s tím???

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plíšek, co drží baterii musí být podsunut pod desku v místě, kde se oba kruhy vybrání pro baterie stýkají. V tom místě je vytvořený ten jakoby zobáček a je vidět, že z druhé strany tam kontakt je. To jsou ty ode mě? Už si to nepamatuju, ale takhle by to mělo být. Je to v podstatě modul Ricoh.

Celou dobu, co v nich byla baterka, fungovaly naprosto bezchybně. Když baterka došla, otevřel jsem je, abych ji vyměnil, ale ouha. Objevil se přede mnou modul, který jsem nikdy před tím neviděl.

Po otevření dýnka z něho hned vypadl plíšek držící jednu baterii. Zajímavostí je, že modul má pozice pro baterie dvě. Ovšem ta druhá (na obrázku vpravo) byla zaslepena jakýmsi plastovým bonbónem. Po jeho vyjmutí je i zde kontakt pro baterii:

Baterii jsem vyměnil, jenže přede mnou vyvstal problém, jak ji zajistit tím vypadlým plíškem. Všechny pokusy selhaly. Hodinky prostě ne a ne naskočit. Podle mě by to celé mělo vypadat nějak takto:

Když jsem měl cestu do Koscomu, hodinky jsem tam dokonce vzal, aby se na ně podívaly. Bohužel, ani tady jsem nepochodil. Nevíte někdo, co s tím???

Odkaz ke komentáři

Chlapci heureka!Vcera som to vzdal a supol som ich do suflika s mrtvolami.Dnes mi to nedalo a znova som ich vytiahol.Zase nic nezaberalo a ked som to uz vzdaval,tak som spolu vyskratoval vsetky kontakty na tlacitka a nabehli! :)

post-61962-0-04897000-1578509472_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

A peripetie pokracovali.Nie a nie ich nastavit po vlozeni mudulu a zavreti dynka.Mam aj ten kontaktny pliesok a tlacitka stale nereagovali.Az som objavil tenky kus folie na dynku,co tam niekto nadelil.Uz fachcia ako maju.

post-61962-0-44574200-1578509990_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

attachicon.gif19.jpg

Celou dobu, co v nich byla baterka, fungovaly naprosto bezchybně. Když baterka došla, otevřel jsem je, abych ji vyměnil, ale ouha. Objevil se přede mnou modul, který jsem nikdy před tím neviděl:

attachicon.gifDSC_6706.jpg

attachicon.gifDSC_6707.jpg

attachicon.gifDSC_6708.jpg

Nasiel som jednu foto

post-61962-0-90772400-1578511003_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Gombo
Odkaz ke komentáři

Gombo,jak jsem psal.Někdy stačí jít na záchod,jindy stačí otevřít okno,někdy zmáčknout všechny tlačítka-prostě elektroniky,ale mám tyhle hodinky rád,ještě jsem neviděl že by měli ošoupaný chrom,rusáci tam dali chromu jak na nárazník starý ameriky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...