jendazhor Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Díky, pánové. Ještě si s nima pohraju. Víc než japonštinu asi nedají. Co jsem kde našel popisy, byla tam vždy jen ona. Ale zjistil jsem, že umí hlasově oznamovat celou hodinu. Asi se začnu učit japonsky. Ne, asi ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 (upraveno) před 16 hodinami, jendazhor napsal: Sklíčko vypadá jako minerál, tělo je pochromovaná kovová směs a zaklapávací záda nerez. Displej je překvapivě ostrý, kontrastní a dobře čitelný. Má je tu někdo? Nebo jiné mluvící z téhle řady? Ja mam v podstate stejne jen asi lacinejsi variantu -sklo je plast a telo je pochrom plast + zezadu ctyri sroubky... Y824 4000 , vedle jsou mluvici Seiko A860 taky pouze japanonsky, a myslim, ze zmena nejde u zadnych. (manual netreba snad jen pro potvrzeni, ze opravdu jiny jazyk ne) Mluvi mi pak taky A966 anglicky a tusim jsou jeste A965 spanelsky nebo nemecky tak jestli Gombo nemyslel tyto... A966 jsem tu pred casem uz daval. Tyto umi oznamovat cas ve zvolenem intervalu. Ja mam teda taky radost a to s techto Sanyo... Kdyz sem chtel rozchodit silne oxidovane, tak po vycisteni propylem se cesticky ukazaly neporusene -no bohuzel nenabehly. Mnel jsem jeste podobne v plastu funkcni, a tak nejak se mne zdaly podobne. Ukazalo se, ze az na rozdil keramika vs kuprextit jsou stejne. Zajimave, ze do tech "honosnejsich" dali lacinejsi? modul, nebo mi to aspon tak pripada. Moduly jsou tedy zamenitelne jen logika tlacitek ted nesouhlasi s popisem na sklicku. Leva strana je prohozena. Zajimave, ze to delali tak univerzalni pro celni i bocni ovladani... Dalsi problem bylo zjistit jak funguje budik popisy na obu jsou jasne a pritom nic, jen stopky,datum, cas a tak dokola. Problem byl v tom, ze je treba prejit do jejich druheho rezimu ozelet stopky a mit budik. No dosel jsem na to: -delsi dvojhmat PD+LH zabral. Dva segmenty/ramecek a napis AL prekryje popisy stopek... U toho druheho modulu to bylo asi jinak LCD jsou trochu jina. Po prechodu ze stopek budik zapomenut a nastavuje se znova. Upraveno 16. května 2020 uživatelem akai Doplneni AM/PM je indikovano sipeckou za 2 zde dolu tedy odpoledne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Tyhle moduly byly hned v několika nesanyovských značkách, já je měl v MBO, Piratron, Meister - Anker a ještě několika, v Sanyo je vidím prvně. Přitom mám krabici N.O.S. Sanyo modulů a myslel jsem, že tam tyto nepatří a někdo je tam dal později. (Jsou to ty s keramickou deskou.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Tiez mam par peknych kuskov s tym keramickym modulom, ale vsetko mrtvoly. Dost by ma zaujimalo do coho vsetkeho sa davali tie plastove. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 před 4 hodinami, akai napsal: Ja mam v podstate stejne jen asi lacinejsi variantu -sklo je plast a telo je pochrom plast + zezadu ctyri sroubky... Y824 4000 , vedle jsou mluvici Seiko A860 taky pouze japanonsky, a myslim, ze zmena nejde u zadnych. (manual netreba snad jen pro potvrzeni, ze opravdu jiny jazyk ne) Mluvi mi pak taky A966 anglicky a tusim jsou jeste A965 spanelsky nebo nemecky tak jestli Gombo nemyslel tyto... A966 jsem tu pred casem uz daval. Tyto umi oznamovat cas ve zvolenem intervalu. Dík za info. Ono je těch mluvících modelů docela dost. Ale extrém jsou tyhle Alby. I když jejich modul Y825 vypadá na první pohled stejně, jako u mých Y824-500 a tvých Y824-4000, zřejmě nic neukazují, jen mluví. Není mi tedy moc jasné, co se ovládá těmi tlačítky. Možná to prostě po stisku tlačítka řekne, co se stalo. Čekal bych, že ta hlava je jen nějaké otvírací víčko, ale asi ne. Jo kdyby vás zajímalo, kolik je zrovna hodin po japansku, tak něco jako "Kivi ťamďu Rism veh." .:) Jen tak pro legraci, jsem ty hodinky zkusil nechat mluvit do mobilní aplikace Google translate, ale japonský překlad se vůbec nechytal, zvuk slyšel, ale nic nepřekládal. Googlí saláti... --- U těch modelů v tvých Sanyo mě docela překvapilo, jak mají přípravu i na tlačítka zpředu. Pěkná ukázka snižování nákladů díky unifikaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Před hodinou, Gombo napsal: Tiez mam par peknych kuskov s tym keramickym modulom, ale vsetko mrtvoly. Dost by ma zaujimalo do coho vsetkeho sa davali tie plastove. Tenhle modul není šťastně řešený, ty výběžky, kde jsou kontakty na + k bateriím se snadno při utahování ulomí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Zde jsou jedny Piratron s tímto modulem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 A zde ještě jedny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 No ja se k tomu modulu dostal asi az ted pres ty Sanyo... -a kupodivu se dost falsovaly -no vono v 70" a 80" letech patrili k nejvetsim... (do ted se ve statech prodavaji pro zavedenost/konzervatismus TV) Poznaj se celkem snadno podle loga ktere ty napodobeniny nedodrzuji... Bohuzel jak uz to byva expanzi nezvladli az nakonec spadli pod Panasonic...(zjednoduseno). Od nich bych chtel treba i tyto... Nejake ucelene info ohledne jejich "watch divize" jsem nenasel. -pokud by kdo vedel kde... byl bych rad. Nejake moduly vlastni asi i neco na objednavku a asi hodne bylo modifikovanych "universalu". Cekam mimochodem tyto... A casiotron mne temi Piratron s celnimi tlacitky a keramikou donutil podivat se do techto, zda nemaj taky kontakty jak zepredu tak z boku, -nemaji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Já teď koukal na dva tyto moduly a oba mají mřížku stejnou jako tamty, takže to má kontakty na tlačítka jak zpředu, tak po straně, ale u jednoho (s keramickou deskou) na levé straně chybí připájené kontakty na desce, takže je to funkční jen na ty zpředu a u druhého jsou funkční jak postranní tak přední. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 27. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2020 Kam toto zaradit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2020 Tý jó, Asahi - ta správně hustá japonská značka elektroniky mého ranného mládí. Už jen jak to zní, když se řekne "Asahi". Co se týká digošek, byly to spíš takové ty levnější plasťáky. Zařadil bych je do vzpomínkové sekce. Těžko říct, jestli dělali vlastní moduly, nebo je někde nakupovali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 27. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2020 Mám taky jedny Asahi (jiné). Patří do devadesátek. Já je koupil u vietnamců kteří si tehdy pronajali kamenný obchůdek, což tenkrát ještě nebylo zvykem. Foto nemám, ale stejně by bylo lepší video. Postupně se tam ukazovali dinosauři. Jinak design pouzdra čerpal z Casio W 720. Koupil jsem je pro tu animaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 30. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2020 Tak vdaka korone a nedostatku prisunu novych kusov, som zase vytiahol zo suflika jeden odpisany kus s nalepkou neopravitelne a naplno som sa mu venoval. Uspech sa dostavil. Po oziveni som este nahodil original tah a mozem ich tu predstavit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 30. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2020 Dalsi radost v/z sufliku. Nezbyva nez opet blahoprat, jako vzdy dobra robota -perfekt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 1. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2020 A dnes dalsie “civid” ozivenie. Tieto dolarky su zvlastne tym, ze je v nich klasicka baterka a podla intenzity svetla sa same hodinky prepnu bud len na baterku, alebo len na solar. Ukazuje to aj na displeji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 1. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2020 Hmmm, veľmi zaujímavé hodinky, také som ešte nevidel, ako samozrejme, videl som hodinky so solárnym pohonom, a aj som ich niekoľko mal, a ešte aj budem mať, ale nevidel som také, že by sa prepínali zo solárneho pohonu na batériu a opačne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 1. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2020 Parada, A944 ty jsou dobry a hlavne , ze zijou... Objevuji se malo a kdyz tak za moc. Obcas byvaj nefunkcni za dostupny peniz, -takze cekat. Jinak ja je daval sem... toto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 1. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2020 No pekne puzdro z nefunkcnych by sa mi hodilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 2. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2020 Dnes mozem ist zase spokojne drimat. Skusil som dalsie z sufliku s nakepkou neopravitelne a ked som to uz chcel zase vzdat,tak som este skusil premerat kontakty a zistil som, ze minusovy je preruseny. Po urobeni “bajpasu” krasne nabehli a zo sufliku sa premiestnuju do japan lcd hodinkovnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se