Kristian.nov Odesláno 27. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2022 Super, moduly jsou, podle konstrukce, z dílny Hitachi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 31. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2022 CASIO CFX-20, modul 197. Na trhu od prosince 1982. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 31. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2022 CASIO W-27, modul 189. Na trhu od srpna 1983. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 31. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2022 CASIO W-16, modul 242. Na trhu od července 1984. Původně jsem je kupoval kvůli funkčnímu modulu, který jsem potřeboval do W-850, ale W-16 jsou v mnohem lepším stavu než mám W-850, tak jsem je nakonec nechal vcelku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 31. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2022 Parádní kousky. Ty W-16 jsou snad ještě s původním řemínkem, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 1. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2022 Ne, nejsou. Původní pásek vypadá takto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2022 Bohužel je tu ještě jeden důvod proč to nemůže být original. Gumové pásky od Casia jsou vyrobeny podle systému plánované životnosti. To znamená že po pár letech zkřehnou a rozlámou se. A to i když se hodinky nenosí. Tohle mě od nich mrzí, stejně jako nemožnost je koupit po pár letech. Nejvíc to zamrzí u modelů které mají atypický tvar pásku a pouzdra GPX 1000 třeba. To je ale podobná písnička jako ta o bezelech pro géčka. Ale tam zase pásky drží. Teda alespoň mě jo. Mám DW5700 od nova a mají orig pásek. Pět let to byly moje jediný hodinky a nosil jsem je furt. Od tanečních po bazén. A na žádných dalších mi pásek taky neprasknul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 1. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2022 Jo jo, tu degradaci Casio řemínků moc dobře znám. Že jde o plánovanou životnost jsem netušil. Dosud jsem žil v mylné představě, že jde výsledek nějaké reakce s okolním prostředím a to v případě, když jsou delší dobu uschované a nedochází k cirkulaci vzduchu a nejsou vystaveny UV záření... Něco podobného, jako se děje u povrchové úpravy pogumováním, nebo třeba u molitanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 2. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2022 Degradace plastových pásků je úplná věda. Určitě je lepší mít pásek uskladněný bez přístupu vzduchu, ale už jsem se přesvědčil, že obdobné pásky se v obdobném prostředí chovaly / dopadly rozdílně. Nedávno jsem sehnal N.O.S. Casio M-12 (H108) v krabičce a ty jsou z roku 1980. Pásek je pořád OK, ohebný, neoxiduje ani nelepí. Naproti tomu na N.O.S. Casio EXW-50, BM-100WJ nebo TS-100, které jsou o deset let mladší a taky byly v krabičkách se pásek rozpadl na malé koušíčky totálně zkřehlý. Sehnal jsem také N.O.S. pásky na různé typy Casio z 90. let a některé neměly obal (otázka ale jak dlouho) a všechny byly naprosto v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2022 Kdejaká čína drží. Takže já v tom vidím úmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 2. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2022 před 2 hodinami, casiotron napsal: Degradace plastových pásků je úplná věda. Určitě je lepší mít pásek uskladněný bez přístupu vzduchu, ale už jsem se přesvědčil, že obdobné pásky se v obdobném prostředí chovaly / dopadly rozdílně. Nedávno jsem sehnal N.O.S. Casio M-12 (H108) v krabičce a ty jsou z roku 1980. Pásek je pořád OK, ohebný, neoxiduje ani nelepí. Naproti tomu na N.O.S. Casio EXW-50, BM-100WJ nebo TS-100, které jsou o deset let mladší a taky byly v krabičkách se pásek rozpadl na malé koušíčky totálně zkřehlý. Sehnal jsem také N.O.S. pásky na různé typy Casio z 90. let a některé neměly obal (otázka ale jak dlouho) a všechny byly naprosto v pořádku. Přesně jak píšeš, logiku v tom nemá smysl hledat. Ale zrovna u těch Casií mě to dost mrzí, protože jinak mají technologii a zpracování na úrovni a to bez ohledu na cenu a místo výroby. Před hodinou, t2 napsal: Kdejaká čína drží. Takže já v tom vidím úmysl. Je to možné, čert ví. Nebo spíš Japonci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2022 Pokračování z minula. CASIO BM-100WJ, modul 560. Na trhu od ledna 1989. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2022 CASIO JC-11, modul 880. Na trhu května 1990. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2022 CASIO J-100, modul 183. Na trhu od září 1981. Ty už jsem sem jednou dával. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 3. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2022 před 3 minutami, casiotron napsal: Pokračování z minula. CASIO BM-100WJ, modul 560. Na trhu od ledna 1989. Nemáš tam problém se sensorem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2022 Právě teď, MartyH napsal: Nemáš tam problém se sensorem? Ne, jen jsou slabé baterie. Mám asi pět funkčních kusů a senzor nejde jen na jedněch. A je pravda, že i když výrobce uvádí u modulu 560 živostnost baterií 2 roky, tak u všech vydrží tak něco přes půlku a ještě před tím, než úplně chcípnou, tak už se hlásí slabá baterie a nejde senzor. Nevím, jakou zkušenost mají jiní majitelé. Já tam tedy dávám laciné baterie z Číny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 3. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2022 Právě teď, casiotron napsal: Ne, jen jsou slabé baterie. Mám asi pět funkčních kusů a senzor nejde jen na jedněch. A je pravda, že i když výrobce uvádí u modulu 560 živostnost baterií 2 roky, tak u všech vydrží tak něco přes půlku a ještě před tím, než úplně chcípnou, tak už se hlásí slabá baterie a nejde senzor. Nevím, jakou zkušenost mají jiní majitelé. Já tam tedy dávám laciné baterie z Číny. Aha, to mě nenapadlo. Já v nich mám Varty už něco přes rok a zatím v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 22. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2022 Dalsi prirustek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 23. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2022 (upraveno) Parada, takze se zadarilo a 9181 zachranene, gratuluji. V bile... Upraveno 23. listopadu 2022 uživatelem akai Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 23. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2022 Mam jeste z konvolutu dva moduly,ale jsou hodne sezrany.Uvidim zda se podari vodivy cesty nahradit. Ty tvoje bily jsou taky zajimavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se