Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Ty Primky s ceskymi nazvy, to proste jednou musim :)

nejhorší na tom je, že já jsem je měl od nova, ale po revoluci jsem si musel koupit Citizen a Casio a ... a teď nevím, kde jsou! Taky bych si je dal znovu, akorát měly ukrutnou spotřebu baterky /nevydržela ani rok/, ale dnešní baterky už by toho možná zvládly víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě jeden model ve dvou variantách:

attachicon.gifxxx.jpg

attachicon.gifprim-lcd-1.jpg

Jo, tak přesně tyhle primky jsem měl!!! Nosil jsem je přes rok, ale v té době (1985/86) to žádná paráda nebyla. S tou spotřebou energie z baterky to zase taková hrůza nebyla, vydržela mi v nich asi rok a čtvrt, a to jsem si s nima i občas posvítil. Svítily teda výborně. Obdivuhodná na nich ale byla i přesnost. Dělaly mi asi 5 vteřin do plusu za měsíc, což byl tehdy nadprůměr oproti hodinkám od Vietnamců. Ale špatně těsnily. Stačilo se v létě trochu víc zpotit nebo pár kapek při mytí rukou a bylo zle. To se pak zastavily a trvalo minimálně 12 hodin, než se zase rozešly.

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

siwi: Jakej tam byl od výrobce řemínek? Já mám někde pár nepoužitejch koženejch v černý barvě. Vím, že je to origo od Primek, ale nevím od kterých. Ale asi od mechanik. Nevzpomeneš si jakej jsi na nich měl od výrobce? Dík.

Odkaz ke komentáři

Tady další z řady "stejný typ / jiná značka" . Kalkulačkovky MIKADO a Tempic (foto z katalogu Neckermann podzim - zima 1979/80). Rozdíl je jen v pásku. attachicon.gifkoupaukro57.jpgattachicon.gifP8182191.JPG

tak ta kalkulačka nemá chybu, je tam nějak víc funkcí než na CA53W...

Odkaz ke komentáři

siwi: Jakej tam byl od výrobce řemínek? Já mám někde pár nepoužitejch koženejch v černý barvě. Vím, že je to origo od Primek, ale nevím od kterých. Ale asi od mechanik. Nevzpomeneš si jakej jsi na nich měl od výrobce? Dík.

Vzpomenu. to vím naprosto přesně. Řemínek tam byl černý kožený s jazýčkovou sponou. Mně se ale kůže na digitálkách nikdy nelíbila. Tak jsem tam hned druhý den dal kovový, který jsem před tím sundal z Prim Sportů, co jsem nosil před tím. Je tedy docela možné, že řemínky, co máš doma, tam budou pasovat a že to bude v podstatě origo.

Odkaz ke komentáři

Chci poprosit, muzete se mi nekdo mrknout na typove oznaceni baterky, kterou maji v sobe Kesselky? Vzal jsem dnes jedny na trznici a ani jedna baterka z cca 10 ruznych typu nesedela. Diky moc.

Myslím, že je to ten nejběžnější typ SR 41. Odpoledne se ti doma mrknu

Odesláno z mého HTC Incredible S pomocí Tapatalk 4

Odkaz ke komentáři

Diky, jesete se mi pro jistotu podivej.

Tak jsem se nemýlil. Je to asi ten nejběžnější rozměr, co se do hodinek dával a možná ještě dává. Na tuhle baterku jede většina digitálek, co mám:

post-437-0-20182500-1377783186_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...