Mikefux Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Odesláno 2. července 2015 Ahoj, dnes mi došel konvolut malých pánských primek s kalibry 50 a 52. Jelikož jsem si tento typ hodinek docela oblíbil, tak si plánuji udělat jejich menší sbírku. Může se na to někdo podívat zkušeným okem a říct mi, jestli jsem nakoupil hromadu bastlů a nebo je tam aspoň něco co k sobě patří? 1. strojek označen jako 52.1; korunka dle mého názoru k hodinkám nepatří; v pouzdru je je vybroušena navíc nějaká drážka, ale nevím k čemu slouží 2. strojek značen jako typ 012; červená datumovka mi tam nějak nesedí; z ruček mám také pocit, že patří někam jinam (ale jaké jsou správné?); pouzdro má jinou drážku pro natahovací hřídelku (bez vykrojení), má to nějaký význam?; číslo na dýnku nesedí s číslem na můstku, ale nevím jestli to souvisí 3. stroj značen jako typ 0111; tyto hodinky už mám a vypadají úplně stejně, takže myslím, že to sedí 4. stroj značen jako typ 0111, ale mate mě hladká setrvačka; tento typ pouzdra jsem ještě neviděl, takže nedokážu ani odhadovat, jestli vůbec něco z toho patří k sobě. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Budu velice vděčný, když se mi k tomu někdo vyjádří, zatím nemám knihu a nevím odkud bych mohl čerpat informace. Minimálně mám spoustu náhradních dílů pro příští nákupy! Za tu cenu co jsme to koupil to bylo navíc skoro zadarmo...
Honza.manta Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Odesláno 2. července 2015 1 - korunka tam nepatří a výbrus v pouzdru taky ne.2 - datumovka v pohodě, ručky ne - mají tam být šípové.3 - dle mého v pohodě.4 . to je dle mého kompletní bastl.
Mikefux Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Díky moc za odpověď, hned z toho mám jedny hodinky na opravu. A nemáš tušení, co do toho posledního pouzdra patří? Je totiž v docela dobrém stavu a rád bych ho nosil, totéž platí o cifru. Mimochodem, hledal jsem na internetu a několik kombinací ve stylu 4. obrázku jsme našel (tištěný cifr a pouzdro s vnitřním rámečkem na strojek. Neví o tom někdo něco? No a když už jsem mluvil o opravě, nemáte někdo doporučení na hodináře v Praze, který šikovný a generálku strojku u Primek udělá za rozumnou cenu nejlépe pod 500? Moje zkušenosti jsou zatím dost bídné. Samozřejmě vím o panu Frýdlovi, ale ten zatím hodinky nebere a toho mám v rukávu pro jiné hodinky (rodinné kapesní a automaty Citizen), spíš sháním někoho levnějšího na nenáročné opravy Primek do sbírky.
Honza.manta Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Doporučuji Accutronovu bibli, v tomhle pouzdru se vyskytovalo více variant.
Mikefux Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Bibli koupím, jen co něco vydělám, je docela drahá. Ale věděl jsem o ní, ještě než jsem znal Chronomag a od té doby jí chci a taky vím, že to bez ní nepůjde.
bohus76 Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Myslím,že cca 650-850 není tak hrozná cena.Vlastně je to cena jedněch průměrných Primek :-)
Mikefux Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Tak "drahé" Primky jsem vlastně ještě nekoupil, ale to přijde (tenhle konvolut stál například 300 bez poštovného). Jinak je to samozřejmě odpovídající cena za takovou knihu, bral jsem to tak, že ta cena je obecně spíše vyšší na poměry knih.
martar Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Čtyřka jsou klasické loupáky. Existuje jich takové množství, že to klasicky bastl asi nebude. Podle všeho jde o hodinky prošlé dobovou renovaci za použití u univerzálních náhradních dílů (ručky, ciferník, pouzdro). http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/80792-martarovo-primky-a-jiné-hodinky/?p=1410248http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78793-primky-které-v-katalogu-hodinky-prim-nenajdete/?p=1308136
Mikefux Odesláno 4. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Spousta zajímavých informací, to jsem přesně potřeboval, děkuji mnohokrát za pomoc!
straspol Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Domníval jsem se že čtyřka se dělala v Eltonu kvůli doprodeji padesátkových stroků. Chachaaa, ,,Loupáky" tak to je přesný !! Doporučuju přijmout mezi oficiální terminologii. Je to velmi výstižné..
Mikefux Odesláno 4. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Jo už mám taky svojí zkušenost...jak jsem si to tady přečetl, tak jsem si řekl, že to složím zpět a nechám to opravit, tak jsem vyčistil ručky a když už to mám celé složené, tak zjišťuji, že se mezitím odloupl nápis CZECHOSLOVAKIA a pod dvanáctkou je odloupnutá tečka... A to se chovám hodinkám vždy velice jemně a mám všechno potřebné nářadí...
martar Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Domníval jsem se že čtyřka se dělala v Eltonu kvůli doprodeji padesátkových strojků. Taky jsem si to myslel, ale to by asi byly v knize, jako regulérní model z konce výroby kal.50... i když, vyloučené to není, proto je taky uvádím v diskusi o primkách, které nejsou v katalogu http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78793-primky-které-v-katalogu-hodinky-prim-nenajdete/?p=1312505
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se