Přejít na obsah

Pink Floyd

Doporučené příspěvky

Na PF jsem vyrůstal. Ale dnes už poslouchám spíš jiné věci, které na tuhle hudbu více či méně navazují. (Třeba Radiohead aj.) Nejraději jsem vždy měl (a za jedno z nejkvalitnějších alb) považuji to, co máš v avataru, tedy Animals. Hudebně i ideově velmi kompaktní. Také mám hodně rád soundtrack Zabriskie Point. Jinak Waters byl samozřejmě vůdčí osobností s největší kreativitou (pokud nebudeme počítat S. Barreta), ale Gilmour mi byl osobně vždy sympatičtější a jeho kytarová sóla mne dodnes berou (třeba v Comfortably Numb). Watersovy pozdější věci mi přišly už příliš sebestředné až lehce hysterické. Nakonec to přece byla především jeho komlikovaná osobnost, která vedla k jejich rozchodu. To, co vyšlo po The Wall, už nepovažuji tak úplně za Pink Floyd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník maxigabrielg

Na PF jsem vyrůstal. To, co vyšlo po The Wall, už nepovažuji tak úplně za Pink Floyd.

aj moj nazor! zial je to uz potom o nicom, pozrel som to LIVE vo Viedni a aj v Prahe ,ale to mi slo o naplnenie detskeho sna a vidiet tie efekty.

ale co na taky KING KRIMSON, E.L.P. , ranne YES, Jethro, Frank Zappa, Colosseum, veci, kde bubnoval Bili Cobham alebo klavesy od McCoy TYNER, Mahavishnu orchestra s ceskym klavesakom Janom Hammerom,... ( a prve 4 -5 LP od Uriah Heep, Zeppelin, D.Purple, Sabath, ...)

boze a to sa bavime len o par rokoch historie, ale aj dnes su tu uzasny virtuozny muzikanti a nie len jazz ale aj v Dream Theatre, Mars Volta, a tak dalej....

Odkaz ke komentáři

Jj, PF muzu ;)

Jina kmoje nejoblibenejsi je rozhodne Wish You Were Here, tesne nasledovane The Wall a s vetsim odstupem pak Ummagumma...

Ac je mi teprve 21, take jsem na nich vyrustal - tatik ma velmi vytribeny hudebni vkus ;)

Dalsi, na cem jsem vyrustal, je napriklad Uriah Heep, Deep Purple, Krzystof Penderecki a legendarni album Rebelie - Punk 'n' OI! :D

PS: Pro znalce - posledne jmenovane mam original na vinylu, hec! :thumbsup_anim:

Jo, a jeste jsem vlastne zapomnel na dalsi materske mleko - Ozzy, Black Sabath, Greatful dead...

A plno dalsich, je toho moc :)

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

Tak to jsem rád, že se tady najdou taky fandové....co se týče alb...tak pro mě asi nejlepší celkově dvojalbum The Wall, protože to je asi jediné, které se mi líbí opravdu CELÉ....zrovna tak mám hodně rád Momentary Lapse Of Reason...sice už to neni ten správný psychadelic rock, ale ještě to má něco do sebe....např. Sorrow.....no a z těch starších je dobré The Piper Of A Gates Of Dawn...speciálně Scarecrow...tam je jasný rukopis Syda Beretta...což je asi největší škoda, že byl odejit (lsd a heroin), už nedokázal být při smyslech ani při koncertech a klidně hrál uplně jinou melodii než ostatní...cvok:)....ale rozhodně tyto alba do sluchátek před spaním, to mohu doporučit :lol: to je tóčo:))) no a Roger Waters určitě vynikající textař...ale co se týče hudby a kytary Gilmoura? tak bez něj by některé skladby vůbec nebyly tam kde jsou:) a i osobně je mi sympatičtější....doporučuji Pulse DVD a ze starších věcí záznam z Earls Court The Wall z roku 1980:) dále taky můžu Led Zeppelin, U2....ale někdy v mých náladách se prostě ztotžním nejvíce s PF:) pro mě relax, uvolnění:) a hlavně obsah textů je nadčasový, takže se hodí i do doby dnešní:)) Nejoblíbenější skladby asi Comfortably Numb, Time, Saint Tropez, Mother, Antoher Brick In The Wall Part I, High Hopes, Scarecrow, Money, Shine On..., Sorrow, One Of My Turns apod apod.:)

Odkaz ke komentáři

A co Live at Pompeii a psychedelická šílenství ...myslím třeba namátkou Set the controls for the heart of the sun .... před asi 20 ti lety mě to málem utrhlo koule.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...