Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nějak jsem včera neodolal a využil 25%ní slevu v Details (Olympia Brno).

Limitovaná edice (3.333 kusů), která byla vyrobena v různých provedeních (ve zlatě je ale skoro 5krát dražší), čerpající z klasických společenských Tissot hodinek, vyráběných před více než padesáti lety.

Docela mě nadchlo staré Tissot logo, COSC certifikace (kterou bych u relativně dostupného modelu nečekal) a strojek, který dosud v hodinkách nemám (ETA 2895-1, 30 kamenů, 44 hodin rezerva chodu).

Sice jsem společenské hodinky na hnědém řemínku nedávno prodal, protože byly nevyužité, ale teď jsem nějak naznal, že je vlastně potřebuji :D

Tyhle jsou pro mě naprosto dokonalé - jejich archaický vzhled, který je celkem odlišný od současné produkce, skutečně mohu. A docela mě dostává číselník, který má ohlé rohy směrem dovnitř.

Tudíž jsem je upřednostnil před Longines, pro které jsem si tam vlastně šel :)

Ale teď můj dotaz - nikde jsem nenašel, který klasický Tissot model byl inspirací tomuto retrospektivnímu modelu.

Nemáte někdo foto, prosím?

post-1118-1189934309.jpg

post-1118-1189934386.jpg

post-1118-1189935161.jpg

post-1118-1189935201.jpg

Odesláno
Na kolik přišly?

Pultová cena = 23.750 CZK.

Cena po slevě 25% = 17.812 CZK

Na internetu jsem našel cenu 895 USD, což je cena podobná, jako jsem dostal já, ale už jsou vyprodané.

Navíc by to byla cena bez dopravy.

Za ušetřené peníze si tam manželka vybrala pár šperků od Swatch (rovněž se slevou 25%), ale i tak mě to vyšlo levněji, než kdybych kupoval hodinky za pultovou cenu. Takže jsme spokojení oba :)

Odesláno
Pěkné, gratulace... a jak se líbí tyhle: Tissot Heritage 1957 Certified Chronometer ? Limited Edition

Moc pěkné, také s certifikátem. Paráda :)

Koukám na strojek - hezky zdobený a vypadá to, že má i mikroregulaci. A to dýnko se šrouby je super.

Jak jsi s nimi spokojen a jaká byla cena, prosím?

Černých mám mnoho, na hnědém pásku nic, protože bych je moc nevynosil.

Ale teď mám důvod změnit šatník, když už jsem si je koupil :D

Odesláno
Pěkné, mají safír?

Nemají. Mají vyklenuté minerální sklíčko, což u společenských hodinek, které budu nosit maximálně jednou týdně, nepovažuji za vadu, ale vlastnost. Podobně jako nízkou WR.

Odesláno (upraveno)
Boli tam ešte ine Tissot stroje so zľavou ?

Ja by som si spravil vylet do Brna :)

SE SLEVOU TAM BYLO VŠE. Sleva je platná jen tento víkend a činí 25% na kompletní sortiment obchodu.

Stačil kupon z časopisu Marianne. Psal jsem o tom v jiném vlákně, leč lidi to tu moc nezaujalo...

Otevřeno tam je dnes (tuším) do 21:00.

Ke tvé otázce - Tissotek tam mají cca. 40 modelů (quartzové, mechanické, i modely ve zlatě).

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=8635

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
Moc pěkné, také s certifikátem. Paráda :)

Koukám na strojek - hezky zdobený a vypadá to, že má i mikroregulaci. A to dýnko se šrouby je super.

Jak jsi s nimi spokojen a jaká byla cena, prosím?

Bohužel nejsem jejich majitelem, ale když jsem je prvně viděl, tak jsem si s tou myšlenkou pohrával. No nic, ještě vydržím, příští rok ke kulatinám už to napěchované prasátko konečně rozbiju :thumbsup_anim:

Jinak tady: http://www.chronomaster.co.uk/tissot.htm

Odesláno
to NIGHTinGALE:

Opravdu moc pěkný!

Je pravda, že jednoduchých hranatých mechanických hodinek dnes moc není... a ke všemu s mimostřednou vteřinovkou!

K tvému dotazu - taky jsem nic moc nenašel, jen tyto na e-bay: http://cgi.ebay.com/Vintage-Large-Gold-Squ...1QQcmdZViewItem

Krása, díky.

Docela by se mi líbil vintage kousek do série k těm mým novým.

Uvidíme, kam až se dostanou. Asi zkusím přihodit, pokud ta cena bude jen trochu lidská...

Odesláno
Krása, díky.

Docela by se mi líbil vintage kousek do série k těm mým novým.

Uvidíme, kam až se dostanou. Asi zkusím přihodit, pokud ta cena bude jen trochu lidská...

... a aby nezůstalo jen u Tissotů, tak co třeba Doxa?

první: rok 1957

druhý: rok 2007

post-617-1189976558.jpg

post-617-1189976574.jpg

Odesláno (upraveno)
... a aby nezůstalo jen u Tissotů, tak co třeba Doxa?

první: rok 1957

druhý: rok 2007

Čteš mi myšlenky? Po těch toužím od té doby, co jsem je viděl ve Watch Magazine.

Ta datumovka je umístěná přímo ďábelsky :wub:

Původní model je krásný, ale ten nový ho naprosto převálcoval. Dotáhl myšlenku k dokonalosti. Prostě paráda.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
Čteš mi myšlenky? Po těch toužím od té doby, co jsem je viděl ve Watch Magazine.

Ta datumovka je umístěná přímo ďábelsky :wub:

Původní model je krásný, ale ten nový ho naprosto převálcoval. Dotáhl myšlenku k dokonalosti. Prostě paráda.

Přesně!

Taky jak jsem je viděl ve WM, tak po nich pátrám.

Datumovka v opozici s nápisem DOXA je naprosto jedinečná!

Jo, jo. Ten nový model je o dost dravější - hranatější pouzdro, ostrý ručky... prostě nádhera. :thumbsup_anim:

Zatím jsem je viděl jen v quartzu, ale někde jsem četl, že dělaj i automaty...

Každopádně v katalogu Doxa a ani na jejich stránkách tento model vůbec není! :thumbsdown_anim:

Odesláno

Nightingale: UPLA NADHERA!!! :speak_cool:

myslim, ze ediciou HERITAGE, TISSOT oslavil najlepsie 150 rokov svojej existencie :)

Odesláno

Blahopreu k super hodinkam ;)

Jinak, ty Doxy jsou dokonaly, oboje.

Maji je (meli je) v jednom z shopu na Letnanech, bohuzel si uz nepamatuju, kterej to byl... A staly neco okolo 10K...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...