Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vsechny priznivce znacky Breitling, obzvlaste Midlocha ;) Brouzdam webem kolem modelu Aerospace, jez bych si predstavoval jako vanocni darek a narazim na vice modelu. Umi se v tom nekdo orientovat? Da se na webu najit historie typu Aerospace? Nepohrdnu ani zkusenostmi s timto modelem, protoze extra vlakno tu o tomto modelu zatim neni a vubec dohromady jen par stripku.

post-922-1190057630.jpg

post-922-1190057636.jpg

post-922-1190057641.jpg

post-922-1190057803.jpg

Odesláno

Momentalne je aktualny model Aerospace Avantage, svojim sposobom zaujimavy jednotlacitkovy multifunkcny titanovy stroj. Ale je velmi lahky a dost tenky. Rozhodne odporucam pred kupou poriadne vyskusat.

post-461-1190058714.jpg

Odesláno
Zdravim vsechny priznivce znacky Breitling, obzvlaste Midlocha ;) Brouzdam webem kolem modelu Aerospace, jez bych si predstavoval jako vanocni darek a narazim na vice modelu. Umi se v tom nekdo orientovat? Da se na webu najit historie typu Aerospace? Nepohrdnu ani zkusenostmi s timto modelem, protoze extra vlakno tu o tomto modelu zatim neni a vubec dohromady jen par stripku.

Několik postřehů bývalého a celkem spokojeného majitele:

Kvalitní provedení, přesné hodinky, dokonalé pouzdro, luneta i dýnko. Na dýnku přepočtové tabulky.

Vyrábějí se dlouho. Myslím že od osmdesátých let, měnil se ciferník, a strojek, funce a pouzdro zůstávají skoro stejné.

Jsou ukrutně lehké ( titan ) díky relativně drobnému pouzdru nejsou skoro na ruce cítit.

Funkce jsou fajn, ale špatně se ovládají. Korunkou se ovládá vše, ovládá se otáčením a mačkáním.

Někdy trvalo docela dlouho nastavit požadovanou funkci. Nebo ji spustit, či zastavit. Korunky je celkem drobná.

Tah je kvalitní, ale spona pruží, takže člověk má pocit, že hodinky každou chvilkou z ruky spadnou.

Typicky při posunutí na ruce, tah ( ve sponě je pružina s rezervou cca 0,7 cm ) lehce povolí, a člověk se lekne.

Časem si na to lze zvyknout. Vrchní antireflex se rychle špiní, je nutné ho často a opatrně čistit. Nejlépe čističem na optiku. Sklíčko je ploché.

Na druhou stranu lehounce vystouplá luneta chrání před poškrábáním. Za celou dobu co jsem je měl, se mě nepodařilo je

škrábnout, a to jsem je nijak nešetřil. Pouzdro je z matovaného titanu, a vydrží skutečně hodně. Neskonale víc než titan u Panerai.

Pokud chceš "levné" dvou-displayové hodinky od Breitlingů jdi do nich. Pro ty co si rádi hrají s funkcemi bych spíš doporučoval B-1, a

těm co chtějí nějakou úchylnost za skutku nemalé peníze, bych doporučil Emergency, které mají i zabudovanou nouzovou vysílačku.

Mimo jiné je nosí náš milovaný primátor, pan Bém ( pokud nemá ten den na ruce Panerai, nebo další z úřednických levných hodinek ) :-)

Shrnuto: doporučuji, ale s výhradami....

Odesláno (upraveno)

Neni co resit, pokud chces skutecne presne quartz od Breitling, jdi do nich.

Tez je mam, (titan x titan, sedy cifernik, model II) a nemuzu si stezovat.

Modelu je jich xy, idealne koukni na

http://www.breitlingsource.com/models/professional.html

je tam (ikdyz obcas s lehkymi chybkami v datu vzniku) jejich "zivotopis", prvni model vznikl v roce 1985, pozna se rychle dle malych displeju (uzkych a oranzovych inverznich LCD), dvojka je rychle rozpoznatelna "rovnymi" indexy cisel, zvetsenymi displeji a inverzni znaky na displejich jsou spise do zlata, trojku tady postujes obrazky a z ni navazujici dalsi Avantage atd uz si taky prectes :)

Jinak myslim od roku 2000 COSC certifikace, Superquartz strojky s termokompenzaci, nicmene presnost dostatecna i u mych dvojek, respektive jsem zatim nenameril odchylku od rizeni a minuly majitel mne rikal neco 2-3 vterinach za rok, takze myslim dostacujici.

Jinak limitky tehle hodinek v provedeni pro ruzne druhy leteckych formaci ci svazu jsou priserne drahe, 10.000E a vice no problem :)

EDIT: je fakt, ze korunka na ovladani je pomerne mala, ploche sklo s antireflexem je skutecne hned "otapane",a le to jsou asi vsechny plochy antireflexy, luneta skutecne lhce cni nad sklo, takze slusna ochrana pred skrabnutim i z tohohle duvodu. Ovladani jen korunkou je skutecne lehce tezkopadnejsi, nicmene pokud nepotrebujes stopky ci minutku 20x denne, da se na to zvyknout.

Ohledne pruzinove rezervy na tahu - ja mam prave opacny pocit, hodinky nosim pomerne volne (vsechny) a tady skutecne pokud za neco "zadrhnes" tak se jen lehce protahne tah a rezerva na pruzine to utlumi, takze mne to spis pripada jako vyhoda a negativni pocity z toho skutecne nemam, ba naopak.

Lehke a ploche skutecne jsou, proti jakymkoliv mechanickym chronographum urcite :) (nicmene delaj se i v bicoloru a taky bilem zlate, mozna i v platine, tak ty budou asi trosku tezsi. :)

Jinak proti B1 a Emergency jsou alespon trochu slusneji vodotesne (10ATM 100m oproti 5ATM 50m u B1 a 3ATM a 30m u Emergency -u kterych bych jako u hodinek na "preziti a zachranu" predpokladal vyssi hodnoty)

Ja jsem spokojen, nicmene jsem specificky druh - nemam striktni "mechanickou" viru, kdyz nemam na hodinkach alepson jeden display, jsem z toho na prasky :) - a ted mne umlatte - kacire... :bangin:

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odesláno
Neni co resit, pokud chces skutecne presne quartz od Breitling, jdi do nich.

Tez je mam, (titan x titan, sedy cifernik, model II) a nemuzu si stezovat.

Modelu je jich xy, idealne koukni na

http://www.breitlingsource.com/models/professional.html

je tam (ikdyz obcas s lehkymi chybkami v datu vzniku) jejich "zivotopis", prvni model vznikl v roce 1985, pozna se rychle dle malych displeju (uzkych a oranzovych inverznich LCD), dvojka je rychle rozpoznatelna "rovnymi" indexy cisel, zvetsenymi displeji a inverzni znaky na displejich jsou spise do zlata, trojku tady postujes obrazky a z ni navazujici dalsi Avantage atd uz si taky prectes :)

Jinak myslim od roku 2000 COSC certifikace, Superquartz strojky s termokompenzaci, nicmene presnost dostatecna i u mych dvojek, respektive jsem zatim nenameril odchylku od rizeni a minuly majitel mne rikal neco 2-3 vterinach za rok, takze myslim dostacujici.

Jinak limitky tehle hodinek v provedeni pro ruzne druhy leteckych formaci ci svazu jsou priserne drahe, 10.000E a vice no problem :)

EDIT: je fakt, ze korunka na ovladani je pomerne mala, ploche sklo s antireflexem je skutecne hned "otapane",a le to jsou asi vsechny plochy antireflexy, luneta skutecne lhce cni nad sklo, takze slusna ochrana pred skrabnutim i z tohohle duvodu. Ovladani jen korunkou je skutecne lehce tezkopadnejsi, nicmene pokud nepotrebujes stopky ci minutku 20x denne, da se na to zvyknout.

Ohledne pruzinove rezervy na tahu - ja mam prave opacny pocit, hodinky nosim pomerne volne (vsechny) a tady skutecne pokud za neco "zadrhnes" tak se jen lehce protahne tah a rezerva na pruzine to utlumi, takze mne to spis pripada jako vyhoda a negativni pocity z toho skutecne nemam, ba naopak.

Lehke a ploche skutecne jsou, proti jakymkoliv mechanickym chronographum urcite :) (nicmene delaj se i v bicoloru a taky bilem zlate, mozna i v platine, tak ty budou asi trosku tezsi. :)

Jinak proti B1 a Emergency jsou alespon trochu slusneji vodotesne (10ATM 100m oproti 5ATM 50m u B1 a 3ATM a 30m u Emergency -u kterych bych jako u hodinek na "preziti a zachranu" predpokladal vyssi hodnoty)

Ja jsem spokojen, nicmene jsem specificky druh - nemam striktni "mechanickou" viru, kdyz nemam na hodinkach alepson jeden display, jsem z toho na prasky :) - a ted mne umlatte - kacire... :bangin:

Kdepak , tomu naprosto rozumim. Ty displaye jsou super, nejradši jsem měl to, že displaye lze " vypnout" potom s absenci vterinovky vypadaly jako mechanicke. Oproti levným quartzům stojí i fakt, že minutova ručka se posune každých třicet vteřin. Určitě si je ještě jedny Breitlingy pořídím, a budou to právě B1. Kdyby je někdo měl na prodej, tak napište...

Odesláno
Kdepak , tomu naprosto rozumim. Ty displaye jsou super, nejradši jsem měl to, že displaye lze " vypnout" potom s absenci vterinovky vypadaly jako mechanicke. Oproti levným quartzům stojí i fakt, že minutova ručka se posune každých třicet vteřin. Určitě si je ještě jedny Breitlingy pořídím, a budou to právě B1. Kdyby je někdo měl na prodej, tak napište...

Repetition minute "hopsaj" dokonce po minute :thumbsup_anim: to je jeste vetsi narez :)

Jinak pro pripadneho potencionalniho kupce chce zduraznit, ze LCD a quartz pohon mechanickeho strojku jsou asi na jednom krystalu a samozrejme synchronizovane, takze pri pripadnem rizeni staci "protocit" na pozici rizeni korunku rychleji a rucicky strojku dobehnou presne o hodinu vpred ci zpet, takze odpada nejake slozite rizeni vuci LCD.

Odesláno (upraveno)

Diky, diky. To jsou hned jine informace :) Tiktaku ten odkaz je perfektni, presne neco takoveho jsem hledal! Z modelu Aerospace se mi zamlouva nejvic verze, ktera se vyrabela 01-04.

aerospace_01_01.jpg

S Cyberem si aspon nebudeme konkurovat pri shaneni :P

Titanove hodinky uz jsem mel, takze znam ten pocit mit na ruce hodinky lehke jako pirko. Avsak stejne si je rad vyzkousim ( idealne, kdyz by byl nekdo z Prahy ).

Cybere, jak rikas - jsou to mozna nejdostupnejsi Breitle, a me se proste ten design v cistem titanu, bez zlatych doplnku, libi.

Upraveno uživatelem Jakubisko
Odesláno
Diky, diky. To jsou hned jine informace :) Tiktaku ten odkaz je perfektni, presne neco takoveho jsem hledal! Z modelu Aerospace se mi zamlouva nejvic verze, ktera se vyrabela 01-04.

aerospace_01_01.jpg

S Cyberem si aspon nebudeme konkurovat pri shaneni :P

Titanove hodinky uz jsem mel, takze znam ten pocit mit na ruce hodinky lehke jako pirko. Avsak stejne si je rad vyzkousim ( idealne, kdyz by byl nekdo z Prahy ).

Cybere, jak rikas - jsou to mozna nejdostupnejsi Breitle, a me se proste ten design v cistem titanu, bez zlatych doplnku, libi.

"Tvoje" verze se sehnat uz kolem 1500-1700E na ebay (titan x titan), jinak subjektivne - diky skutecne relativne male vysce a plochemu sklu pusobi trosku subtilnejs na ruce nez na skutecnych fotkach, ale zase ve verzich s sedym ci modrym cifernikem jsou oproti fotkam zase relativne elegantni.

Jinak na poslednio modely se muzes kouknout na zivo jak u Dusaka, tak v Carollinu a stejne tak je maj na Flore v obchodnim centru v tom malem kramku Luxus watches nebo jak se to jmenuje.

Bohuzel posledni verze Avantage ma myslim ve vsech verzich plasticky vystouple indexy a cisla ve stribrne barve, coz mne osobne moc nebere a nelibi se mi to. Nicmene "dvojky" a "trojky" jsou mylsim moc povedene.

Jinak po Praze se neni problem dohodnout a muzes zkouknout moje, ikdyz je to starsi model :)

Odesláno

Taky tě moc zdravím :thumbsup_anim: jedná se o opravdu unikátní stroje, na timezone jsou často k vidění různé speciální edice viz třeba: http://www.breitling.co.il/site/detail/dep...tegory_id=11368

ale jak bylo zmíněno jedná se o astronomické ceny.

Jinak pokud ještě nemáš tento test tak tady ti ho přikládám je to asi to nejpodrobnější co jsem zatím našel:

http://www.vansairforce.net/review/B1/B1_review.htm

• Po letech...
Odesláno (upraveno)

Zdar chlapi, trochu oživuji starší vlákno. B. Aerospace se mi podařilo koupit tady na fóru a nedočkavě očekávám pošťáka (budou to moje první B :-) takže nervozita je to větší. Chci se prosím zeptat, nemáte k nim náhodou někdo návod? To ovládání je prý dost komplikované...

P.S. Nemá někdo tip na tah Professional Titianium II - kde a za kolik by se dal sehnat?

Upraveno uživatelem Jirka_C
Odesláno (upraveno)

Díky moc Frantiku. Dneska dorazily. Jsou to moje první Bčka a jsem z nich nadšený :-) Cena toho tahu je brutální. Asi to vyřeším tak, že u Šimona objednám pásek a dám na to sponu. Mj. Kolik cca. vychází motýlová spona od B? Nebo byl by ještě nějaký tip?

Upraveno uživatelem Jirka_C
Odesláno

Díky moc Frantiku. Dneska dorazily. Jsou to moje první Bčka a jsem z nich nadšený :-) Cena toho tahu je brutální. Asi to vyřeším tak, že u Šimona objednám pásek a dám na to sponu. Mj. Kolik cca. vychází motýlová spona od B? Nebo byl by ještě nějaký tip?

Spider má recht. Cena toho tahu je vysoka, ale vypadaji na nem zdaleka nejlepe. Sebelepsi remen bohuzel nenahradi ten tah Posted Image
Odesláno

Spider má recht. Cena toho tahu je vysoka, ale vypadaji na nem zdaleka nejlepe. Sebelepsi remen bohuzel nenahradi ten tah Posted Image

Doposud jsem měl hodinky vždy jen na tahu, u AS mám řemen od Šimona a zatím si nemůžu stěžovat. Samozřejmě za měsíc to může být jinak. Co se týká ceny spony, tak i to je nářez. Tím, že Breitling byl mimo můj zorný úhel, proto mě ty ceny vyráží dech. Dneska jsem měl možnost vidět u Stuchlíka ve ZL Aerospace na tahu - jsou do zlatava... a nic moc.

• Po letech...
Odesláno

Nerad ozivuji stare vlakno, ale potreboval bych poradit jak rozdelat tah, jeste ten stary, bez sroubku, potrebuji pridat clanek a nerad bych to znicil. Na netu jsem patral lec marne. Tak kdyby nekdo vedel...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...