Přejít na obsah

Breitling B01 přesnost -natažení strojku

Dux

Doporučené příspěvky

Zatím je plán takový odvést je k Hanákovi do Brna. Seřízení potrvá asi týden.. Proč myslíte že by hodinář mohl hodinkám spíš ublížit než je seřídit a zpřesnit? Omlouvám se za tu otázku ale jsem v tomto oboru úplně na začátku :)

Prostě z principu bych na ně nešahal, když jsou v toleranci. Hanák tu má určitě vlákno v recenzích, tak si ho přečti a pak se sám rozhodni. Možná kdyby to byla ETA, tak bych se bál méně, ale na B01 bych si jen tak šáhnout nenechal. Ale třeba to bude v klidu a seřídí ti je na +1s :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok nechám to tedy ještě chvíli spát třeba se ještě trošku ustálí... Ještě taková drobnost, jak moc vadí strojku když jej seřizujete? Teď seřizuji hodinky tak jednou za týden kdy dělají necelou minutu do +.. Klidně bych to dělal i častěji, ale nerad bych ho nějak "poškodil" když hodinky pořád zastavuji. 

Odkaz ke komentáři

B01 nepoškodíš tím, že ho zastavíš, je to normální proces. Pokud jde o seřízení, nikam bych je nedával, už to tu bylo několikrát napsáno, je to v toleranci a víc bych se do toho nehrabal. I kdyby to seřídili a vše bylo OK, tak budou běhat kolem +2 až +3 sec./24 hodin a to je minimální rozdíl. Po dvou letech jdou na servis, tak jim řekni, že jdou mírně do plusu, aby to poladili, ale do té doby neotevírat.  

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...

ahoj chronaři, tak zase po menší odmlce a ročnímu výročí doplňují další data přesnosti strojku B01:

13.8. hodinky dorazily přesnost +12s

29.8. postupně se zpřesnily na +7s

18.1. každý den +6s

19.8. cca +4s/ den

Nakonec jsem rád že jsem dal na vás, hodinky nechal být a nerýpal do nich nějakou regulací.. Za rok nošení 24 hodin denně se přesnost zvýšila cca o nějaké 3 sekundy (když beru i prvních 14 dnů nošení tak o 8s)

Odkaz ke komentáři

Asi takhle.  Mám podobný problém,  nová etička mi dělá kolem 10 plus za den.

Prostě počkej půl roku a pak to řeš.  Jo je to k nas.   ale prostě to tak je.

Novej stroj se musí zajet.  A čím je ten stroj kvalitnější tím víc to trvá.

Já když si koupil glocka,  což je mimo tuto diskuzi, byl jsem upozorněn že tak deset tisíc si to sedá a pak to nese.

Dal jsem osum a prodal.  Ale ta přesnost šla nahoru.  Tak žádnou paniku počkat do vánoc a pak řešit.  A co je v toleranci bych neotvíral.  To je jak sundat hlavu u motoru.  Pak měníš těsnění z principu.  Ovšem pokud neřešíš finance, běž klidně prudit.  Nakonec jsou to tvoje peníze.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

zase po nějakém čase doplňuji přesnost strojku u hodinek Breitling Transocean Chronograph

13.8.2015 hodinky dorazily přesnost +12s za den

29.8.2015 postupně se zpřesnily na +7s

18.1.2016 +6s

19.8.2016  +4s (rok používání)

1.1.2017 +3

20.5.2017 - 0,7s

zajímavé je to že když jsem je nechal odpočívat 3 týdny v krabičce (dovolená v asii kde jsem je netahal) jinak je nosím neustále tak ze stabilní +3s se najednou stálili na -0,5s.

V srpnu jdou na servis tak jsem zvědavý co to udělá s přesností potom. 

Nemáte někdo typ kam konkrétně zavést hodinky s tímto strojkem na servis? klidně se projedu do Vídně.. Pokud Vídeň napište prosím konkrétního hodináře přípaně www :) děkuji

Odkaz ke komentáři

Tak jestli si chceš udělat výlet do Vídně, tak je tam vem do ofiko servisu. Tady se něco málo řešilo: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/63965-servis-ve-%C5%A1vajcu/ a určo to má B i na webu :)

Jinak mi přijde, že ten servis u nás už není takový průser jako před pár roky.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...