Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Breitling ETA používá a občas lehce modifikuje.

Konkrétně ETA děla 4 kvalitativní třídy strojků - nejnižší je např. v Archimede. Obyčejný neopracovaný "dělník" - bezproblémový slušně přesný chod, jen není načančaný modrými šroubky a ozdobným broušením.

V Breitling najdete od nějakého roku pouze tu 4., nejvyšší, která má COSC certifikát. Myslím (nevím 100%) že třeba v těch mejch starech Sharkách by mohla být 3. třída. Liší se kvalitativně hlavně tím, že mají kvalitnější pružinu (Nivarox) a nepokoj Glycidur. Ovšem detaily, proč je to tak super, teda nevím :-) - snad někdo doplní.

Modifikace nevím přesně - dovnitř nevidím, ale například moje B-2 mají na levém sčítači chronografu škálu pro 10 minut - takže minimálně vyměnili kolečka související s tímhle sčítačem.

A mám pocit, že nepoužívají snad ani nic jiného, než ETA, nepletu se?

Odesláno
jo a pokud je budes nosit k obleku, budes vypadat jako james, james bond, jinak tady na chrono 24 jsou breitling, ktery bych byl ochoten akceptovat a jsou za slusny penize

http://www.chrono24.com/web/cz/suchen/u/in...nzahlgesamt=419

Jo tak takovýhle Breitlingy bych taky mohl,moc se mi líbí hodinky se širokou lunetou. Tyhle si snad za pár let pořídím k třicetinám :) - ty s koženým tahem viz dolní obrázek.

Avenger1.jpg

BAS001aa.jpg

Odesláno

Měl jsem je na ruce ale byl to podobný model Chrovo Avenger, jelikož je Breitling první výrobce co začel dělat chronograf na hodinkách, tak bych určitě volil hodinky s chronografem-to k nim prostě patří, osobně se mi líbí ocelové a tyto jsou pouze v titanu, když máš na ruce ocelové tak ti to aspoň pořád připomíná za jsi svoje nemalé peníze utratil....

Odesláno

Jednoduchá odpověď: historie, firma specialuzijící se na chronograf, design, kvalita prodeje a prezentace značky jako takové u AD, a spolupráce s firmou Bentley se mi osobně zdá dostačující. Spousta železa má svůj smysl, jelikož se jedná o sportovní hodinky, které musí něco vydržet tak jejich stavba tomu musí odpovídat, osobně jsem na trhu nezaregistroval jinou značku (možná snad Omega) která by byla v tomto srovnatelná.

Souhlasím s tebou že některá zpracování působí kýčovitě (co třeba Rolexy sypané diamanty?) ale nemyslím si že by se jednalo o Evolution nebo CSO v klasickém ocelovém provedení. Dva moji kámoši si Breitling po několika předchozích hodinkách pořídili a nejenže vypadají na ruce skvěle (model Blackbird) tak jsou i pěkně festovní. O kvalitách jsem dost četl dost na timezone a navíc i porovnání s jinými výrobci vycházeli vždy kvalitativně perfektně. Je pravdou že se tam o Fortisech téměř nepíše a nikdo je s Breitlingy nesrovnává. Fortis jsou možná dobrý hodinky ale chybí mi tam to co jsem popsal nahoře. Podívej se na www.breitling.com a tam je celkem dobře zdokumentovaná výroba všech podstatných částí a pochopíš za co se platí... V Brně máme hodináře Hanák, který se minulý týden vrátil s továrny Breitlingu a celkem zajímavě popisoval výše zmíněnou výrobu.

Odesláno

Osobně bych taky Fortis a nebo Omega. Jejich majitelé zas mohou argumentovat provozem ve vesmíru.

Každá značka má svou pohádku o jedinečnosti a mimořádné kvalitě, prvenství ve vesmíru, vodotěsnosti a nebo mech. budíčku ;)

Je to o vkusu a o tom, komu to zbaštíš. Jeden čas se mi Bretling líbil, teď mi přijde trochu komediantskej.

Odesláno

Jasně kupuješ si nejen vlastní výrobek ale i příběh, jak jsem napsal Breitling vyrábí bohužel i modely pro snoby kde je plno zlata a tak se s tím na veřejnosti vytahujou různí rappeři.

Na druhou stranu jsou tam nádherné modely v klasické oceli. Je potřeba si to vzít na ruku...

Odesláno
Jasně kupuješ si nejen vlastní výrobek ale i příběh, jak jsem napsal Breitling vyrábí bohužel i modely pro snoby kde je plno zlata a tak se s tím na veřejnosti vytahujou různí rappeři.

Na druhou stranu jsou tam nádherné modely v klasické oceli. Je potřeba si to vzít na ruku...

Zrovna na tohle tvrzení bych byl sakra opatrný. Slovutný Audemars Piguet (hodinářství a několik pater výše než zmiňovaní Breitling) vyrábí pro hip-hopovou jedničku USA Jay-Zího tyhle nádherný Royal Oak Offshore Jay-Z 10th Anniversary Limited Edition (zlatá a platinová edice). A AP není jediný...

jayz4.jpg

jayz_2.jpg

Takže ne vždy jsou rapeři synonimem nevkusu a zlaté přeplácanosti. To spíše představitelé české postrevoluční buržoazie. Lidé bez kousku vzdělání a hlavně jakéhokoli vkusu!

Odesláno
jo a pokud je budes nosit k obleku, budes vypadat jako james, james bond, jinak tady na chrono 24 jsou breitling, ktery bych byl ochoten akceptovat a jsou za slusny penize

Jo tak takovýhle Breitlingy bych taky mohl,moc se mi líbí hodinky se širokou lunetou. Tyhle si snad za pár let pořídím k třicetinám :) - ty s koženým tahem viz dolní obrázek.

http://xs73.xs.to/pics/06123/Avenger1.jpg

http://xs73.xs.to/pics/06123/BAS001aa.jpg

Mám vybrané podobné - Breitling Superocean s modrým číselníkem. Předpokládám, že bych je mohl mít tak tak za cca měsíc. Už se moc moc těším.

Odesláno

Royal Oak jsou bezpochyby krásny hodinky v ceně za 300.000.-Kč, stejně krásný jsou i limit. ed. Breitling for Bentley za 3.600.000.-Kč, Breitling dokáže udělat i špičkové kousky... Přeplácaný a diamantama posypaný Breitlingy jsem třeba viděl u Puff Dadyho.

Co říkáš na tyto, myslím že až tak hrozný nejsou, navíc za tu cenu je zpracování perfektní:

http://www.chrono24.com/web/cz/suchen/u/in...anzahlgesamt=39

Odesláno

to midloch...tyhle jsou vážně povedený. koukal jsem - 44mm průměr. hodinky, který na tobě nikdo nepřehlídne - i bez diamantů kolem:)

Odesláno
>cigi

Já to zase vidím obráceně.. tj. daleko víc krásy a designu u Breitling a to jen za mírně vyšší cenu.. :-)

Přesně tak, krásný design a festovnost provedení to je to co Breitling nabízí za slušnou cenu. A díky za link...

Odesláno

cau midlochu.jestli Te zajima nazor ceskyho majitele na ceskym trhu tak pro tebe mam odpoved: myslim si ,ze breitlingy jsou moc hezky(a o dost lepsi nez omegy nebo fortisy) a jestli mas moznost je koupit za vyhodnejsi cenu tak nevahej a kup si ty drazsi:) jinak si to budes casem vycitat. ja udelal neco podobnyho: chtel jsemsi koupit rolexy submariner ,ale nakonec jsem se rozhod pro platinovy yachtmastry(taky rolex) ... at se rozhodnes pro jakykoliv,tak se Ti musi libit vic nez ty druhy. moc si je uzij...

Odesláno
cau midlochu.jestli Te zajima nazor ceskyho majitele na ceskym trhu tak pro tebe mam odpoved: myslim si ,ze breitlingy jsou moc hezky(a o dost lepsi nez omegy nebo fortisy) a jestli mas moznost je koupit za vyhodnejsi cenu tak nevahej a kup si ty drazsi:) jinak si to budes casem vycitat. ja udelal neco podobnyho: chtel jsemsi koupit rolexy submariner ,ale nakonec jsem se rozhod pro platinovy yachtmastry(taky rolex) ... at se rozhodnes pro jakykoliv,tak se Ti musi libit vic nez ty druhy. moc si je uzij...

Díky za impuls!!! Přece jen to není malá částka a zítra se jedu do Práglu mrknout na oba typy. Každej z nich má něco do sebe ale ten dražší je fakt mazel... Máš pravdu že se tady jedná vždycky o emoce a pokud na to člověk nemá tak by o něčem podobným neměl uvažovat, jelikož pod finanční tíhou vždy vybere něco co vlastně ani nechtěl...

Odesláno

Midlochu,

jestli můžu radit, jdi to Evolution, jsou nádherné. Předpokládám, že na 80k po slevě jsou s Pilot tahem,

do koženého řemínku nechoď, to není ono. Vyzkoušel jsem oboje, i když ne na Evolution, ale na minulém

modelu. Pilot je Pilot a tvoří s hodinkami perfektní celek.

Za tu cenu budou asi SS, jaký bereš ciferník?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...