Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevíte někdo o podobných analogových hodinkách jako je Tissot T-Touch - myslím tím funkce jako kompas, teploměr, výškoměr atd. Mám pocit, že něco podobného dělá Hamilton, ale jinak nevím.

• Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nieco podobne bude urcite mat v ponuke casio a suunto. Tiez som nad t-touch chvilu rozmyslal, ale zistil som, ze vsetky tie funkcie na ruke funguju divne, je to len taka draha hracka pre chlapov

Odesláno
  Jaem napsal:
Nieco podobne bude urcite mat v ponuke casio a suunto. Tiez som nad t-touch chvilu rozmyslal, ale zistil som, ze vsetky tie funkcie na ruke funguju divne, je to len taka draha hracka pre chlapov

Koneckonců, jako spousta jiných hodinek.

Odesláno
  Jaem napsal:

Vlastnil jsem je, byl jsem spokojeny, skoda jen nizke WR u vetsiny modelu a to 3ATM.

Kompas funguje jako kompas, tam je to bez problemu, dokonce se da kalibrovat po 1 stupni.

Urceni nadmorske vysky z tlaku - rovnez to fungovalo, nicmene pokud jsem chtel odecist relevantni udaje, museli se hodinky casto "zkalibrovavat" jak je psane i v manualu. Napr. pri vyletu na Snezku, kde jsem si dole pod Obrim dolem vysku zkalibroval dole podle vyskoveho bodu, tak pak cely vylet ukazovaly hodinky +- 5m spravnou vysku podle dalsich vyskovych bodu. Takze i tohle funguje (samozrejme to neni GPSka, nicmene orientacne to fakt funguje)

Teplomer rovnez fungoval presne, jenze teplotne vodivy kov samozrejme chyta teplotu ruky a tim padem pro presne mereni je treba cca. pul hodinka na miste sundane z ruky. Pak je odecet teploty rovnez presny, nicmene je to trosku nepohodlne a zdlouhave, to uznavam. (na to je rovnez upozornovano v manualu)

Predpoved pocasi ruckami podle tlakove tendence (rucka ukazuje udaj od 11.55 do 12.05) - tam mi to jaksi nevychazelo, respektive rozhodne bych se nespolehl na to, ze kdyz hodinky ukazuji na pristich 12 hodin pekne, tak ze nebude prset, spis naopak :)

A stopky, datum a budik, tam neni co zkazit, to proste fungovat musi.

Jinak hodinky byli pekne zpracovane, safirove sklo bez AR tedy opravdu tenoucke a bohuzel diky nutnosti doteku pri pouziti funkce neustale "zatlapane". Presnost celkove vyborna, za 2 mesice asi 2 vteriny odchylka.

Luminiscence rucek a indexu slusna, ale nevydrzela moc dlouho, trosku chybi nejaky typ podsviceni displeje, v noci je samozrejme necitelny a hodinovy signal bych take uvital - rovnez neni pritomen.

V realu vypadaji hodinky na ruce podstatne lepe, asi tak, jako skoro vsechny pekne hodinky :) a "tanec" rucicek pri prenastavovani funkce je pro nepoucene okoli zazitkem, vetsina lidi naprosto nechape, proc tam vlastne ty rucky zbesile behaj po cifernike :)

Odesláno

To: Tiktaktiktak

Díky za zhodnocení, neznám žádného uživatele, jen jednou jsem je viděl v reálu a přizním se, že právě to "běhání ruček" když se spustí kompas mě dostalo, to je naprosto super. S tou vodotěsností souhlasím, u takových sportovních hodinek by to chtělo něco víc. Už je nepoužíváš?

Odesláno
  Mech napsal:
To: Tiktaktiktak

Díky za zhodnocení, neznám žádného uživatele, jen jednou jsem je viděl v reálu a přizním se, že právě to "běhání ruček" když se spustí kompas mě dostalo, to je naprosto super. S tou vodotěsností souhlasím, u takových sportovních hodinek by to chtělo něco víc. Už je nepoužíváš?

Dokonce jsem je prodal, jelikoz prodejni cena byla slusna, a ja si udelal radost Aerospace-sama :)

Vodotesnost je myslim u novejsich modelu T-Touch uz 100m, takze to uz neni spatne, akorat jsem zase videl v tomhle provedeni jen same "military" ciferniky, coz se mi designove moc nelibilo.

Odesláno

Vlastnim T-Touch od cervence minuleho roku a ve vsech bodech, krome prodeje :), naprosto souhlasim s tiktaktiktak.

Mam typ s karbonovym cifernickem, pouzdro - lesteny titan a kaucukovy tah. Maji mirne/decentne sportovni, ale vlastne k vetsine prilezitosti se hodici vzhled a samozrejme, z tech funkci pouzivam jen ty zakladni. Zbytek je takovy, rekl bych, bonus. Proste sikovne, kvalitni a hezky vypadajici quarzky.

Odesláno
  bobika napsal:
Vlastnim T-Touch od cervence minuleho roku a ve vsech bodech, krome prodeje :), naprosto souhlasim s tiktaktiktak.

Mam typ s karbonovym cifernickem, pouzdro - lesteny titan a kaucukovy tah. Maji mirne/decentne sportovni, ale vlastne k vetsine prilezitosti se hodici vzhled a samozrejme, z tech funkci pouzivam jen ty zakladni. Zbytek je takovy, rekl bych, bonus. Proste sikovne, kvalitni a hezky vypadajici quarzky.

Kupovals je tady v kameném obchodě, nebo nějaký e-shop?

Odesláno (upraveno)

Kupoval jsem je v kamennem obchode v zahranici, cena byla vice nez prijemna - oproti nasemu "kamenaku" nebo e-shopu. Bohuzel, je to trochu z ruky, takze jen pro hodinky by se to nevyplatilo :(

Touch.jpg

Upraveno uživatelem bobika
Návštěvník Snow
Odesláno
  tiktaktiktak napsal:
Vlastnil jsem je, byl jsem spokojeny, skoda jen nizke WR u vetsiny modelu a to 3ATM.

Kompas funguje jako kompas, tam je to bez problemu, dokonce se da kalibrovat po 1 stupni.

Urceni nadmorske vysky z tlaku - rovnez to fungovalo, nicmene pokud jsem chtel odecist relevantni udaje, museli se hodinky casto "zkalibrovavat" jak je psane i v manualu. Napr. pri vyletu na Snezku, kde jsem si dole pod Obrim dolem vysku zkalibroval dole podle vyskoveho bodu, tak pak cely vylet ukazovaly hodinky +- 5m spravnou vysku podle dalsich vyskovych bodu. Takze i tohle funguje (samozrejme to neni GPSka, nicmene orientacne to fakt funguje)

Teplomer rovnez fungoval presne, jenze teplotne vodivy kov samozrejme chyta teplotu ruky a tim padem pro presne mereni je treba cca. pul hodinka na miste sundane z ruky. Pak je odecet teploty rovnez presny, nicmene je to trosku nepohodlne a zdlouhave, to uznavam. (na to je rovnez upozornovano v manualu)

Predpoved pocasi ruckami podle tlakove tendence (rucka ukazuje udaj od 11.55 do 12.05) - tam mi to jaksi nevychazelo, respektive rozhodne bych se nespolehl na to, ze kdyz hodinky ukazuji na pristich 12 hodin pekne, tak ze nebude prset, spis naopak :)

A stopky, datum a budik, tam neni co zkazit, to proste fungovat musi.

Jinak hodinky byli pekne zpracovane, safirove sklo bez AR tedy opravdu tenoucke a bohuzel diky nutnosti doteku pri pouziti funkce neustale "zatlapane". Presnost celkove vyborna, za 2 mesice asi 2 vteriny odchylka.

Luminiscence rucek a indexu slusna, ale nevydrzela moc dlouho, trosku chybi nejaky typ podsviceni displeje, v noci je samozrejme necitelny a hodinovy signal bych take uvital - rovnez neni pritomen.

V realu vypadaji hodinky na ruce podstatne lepe, asi tak, jako skoro vsechny pekne hodinky :) a "tanec" rucicek pri prenastavovani funkce je pro nepoucene okoli zazitkem, vetsina lidi naprosto nechape, proc tam vlastne ty rucky zbesile behaj po cifernike :)

Takže abych to shrnul, po pozorném přečtení vyjmenovaných nestandartních funkcí a jejich funkčnosti v reálu mi vychází, že slavné TISSOT T-Touch stojí za prd, ostatně jako téměř celá produkce firmy TISSOT :thumbsdown_anim: .

Odesláno
  Snow napsal:
Takže abych to shrnul, po pozorném přečtení vyjmenovaných nestandartních funkcí a jejich funkčnosti v reálu mi vychází, že slavné TISSOT T-Touch stojí za prd, ostatně jako téměř celá produkce firmy TISSOT :thumbsdown_anim: .

Tohle mi přijde maličko tvrdé, tak špatně na tom Tissot určitě není a T-Touch jsou quarz hodinky, se kterými si ostudu rozhodně netrhnete.

Stejně jako žádné auto opravdu nepotřebuje stovky koní a šesté a sedmé rychlostní stupně, tak i hezké, kvalitně zpracované hodinky "na baterku" s několika funkcemi navíc svého kupce najdou. Tyhle věcičky prostě jen zvyšují již solidní užitnou hodnotu a hezky vypadají. Ruku na srdce, kolik majitelů mechanik/automatů se stopkami tyto /stopky/ opravdu používá. Není to tak, že ty malé ručky navíc jen zvyšují atraktivitu a líbivost hodinek ?.../ a samozřejmě, oh, ta komplikace /

/Nic proti mechanikám proboha, sám jedny vlastním, mému oku a uším lahodí .../

Odesláno (upraveno)
  Snow napsal:

Taky bych to nevidel tak tragicky, jsou to hitech quartz hodinky, kde jediny "problem" dle jejich "sportovniho" urceni je asi nizka vodotesnost, jinak je to slusne udelany a dobre zpracovany quartz s nadstandartni paletou funkci, ktere mechaniky nabidnout proste nemohou.

A produkce Tissotu obecne taky beru jako soucast cenove i zpracovanim slusneho prumeru Swatch group, jejich modely PRS i Le Locle a samozrejme i spoustu dalsich, nosi spousta lidi a zpracovani vuci cene je myslim OK.

T-Touch je trosku specificka rada pro hracicky, co chteji specificke funkce a zpracovani v plastu ala Casio, Suunto jim nevyhovuje. Tak je beru, proto jsem si je koupil a jine vyhrady nemam.

Design je myslim funkcni a prizpusobeny celkovemu vyrazu hodinek, a mne osobne se libil a libi, pricemz jak opakuju na ruce vypadaji jeste podstatne lepe.

Tissot.jpg

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odesláno
  Snow napsal:

A pan je fajnsmekr. Ale co je na prd na PRS516, Seastar, Le Locle, Heritage, TXL a jinych modelech? Jo jsou mainstremovy, ale kvalitni hodinky za ty penize. T-Touch je zajimavy pocin, ktery mozna ma sve neduhy, nicmene kdo vi, zda Tissot nepripravuje druhou generaci se zvysenou vodotesnosti a podobne. Kazdopadne dotekovy safir ukazuje na technickou vyspelost vyrobce, takze bych to s temi prdy neprehanel ;)

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Co se týče hodnocení TISSOTŮ tak hodnotím subjektivně podle mých problémů a problémů mých známých s různými modely, nevím co se vám na firmě, která nabízí přehršle quartzových hodinek s prapodivným designem líbí. Do modelů které mi připadají jako hodně povedené se téměř přesně trefil klobadysek, ano, modely Le Locle a Seastar považuji za velmi kvalitní, řemeslně výborně zpracované a za dobrou cenu.

K hodnocení T-touch :

k čemu je měření n.m., když se musí hodinky často kalibrovat, k čemu je měření teploty když se musí hodinky sundat z ruky a čekat cca půlhodiny, aby teplota odpovídala té skutečné, k čemu je předpověď počasí když je značně nepřesná, skutečně tedy výhody T-touch nechápu.

tiktaktiktak napsal:
Urceni nadmorske vysky z tlaku - rovnez to fungovalo, nicmene pokud jsem chtel odecist relevantni udaje, museli se hodinky casto "zkalibrovavat"

Teplomer rovnez fungoval presne, jenze teplotne vodivy kov samozrejme chyta teplotu ruky a tim padem pro presne mereni je treba cca. pul hodinka na miste sundane z ruky. Pak je odecet teploty rovnez presny, nicmene je to trosku nepohodlne a zdlouhave, to uznavam.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
  Snow napsal:
Co se týče hodnocení TISSOTŮ tak hodnotím subjektivně podle mých problémů a problémů mých známých s různými modely, nevím co se vám na firmě, která nabízí přehršle quartzových hodinek s prapodivným designem líbí. Do modelů které mi připadají jako hodně povedené se téměř přesně trefil klobadysek, ano, modely Le Locle a Seastar považuji za velmi kvalitní, řemeslně výborně zpracované a za dobrou cenu.

K hodnocení T-touch :

k čemu je měření n.m., když se musí hodinky často kalibrovat, k čemu je měření teploty když se musí hodinky sundat z ruky a čekat cca půlhodiny, aby teplota odpovídala té skutečné, k čemu je předpověď počasí když je značně nepřesná, skutečně tedy výhody T-touch nechápu.

Je to jako s chronografem na mechanikach - je tam nicmene na skutecne stopovani casu si vezmes quartzove stopky s nekolika displeji, ktere jsou k tomuto ucelu (a jen k nemu vytvorene). Pokud budu chtit presnou teplotu, zase zvolim nejaky zkalibrovany digitalni teplomer. Nechci zakladat flame - ale kolik lidi dnes vyuzije tachymetricke nebo logaritmicke stupnice na leteckych chronografech a taky tam proste jsou a nikdo vuci nim neprotestuje :)

Je to proste o tom, ze to tenhle model nabizi a za dodrzeni urcitych podminek to pomerne spolehlive funguje (asi mimo toho pocasi :) ) Nic vic, nic min...

A jak opakuju, modely Tissotu jsou lepsi i horsi, dle meho nazoru za vynalozene penize to neni spatny pomer cena/vykon a povedene serie treba PRS nejsou k zahozeni ani designove, tak proc to zbytecne pitvat :)

Návštěvník Snow
Odesláno
  tiktaktiktak napsal:
Je to jako s chronografem na mechanikach - je tam nicmene na skutecne stopovani casu si vezmes quartzove stopky s nekolika displeji, ktere jsou k tomuto ucelu (a jen k nemu vytvorene). Pokud budu chtit presnou teplotu, zase zvolim nejaky zkalibrovany digitalni teplomer. Nechci zakladat flame - ale kolik lidi dnes vyuzije tachymetricke nebo logaritmicke stupnice na leteckych chronografech a taky tam proste jsou a nikdo vuci nim neprotestuje :)

Je to proste o tom, ze to tenhle model nabizi a za dodrzeni urcitych podminek to pomerne spolehlive funguje (asi mimo toho pocasi :) ) Nic vic, nic min...

A jak opakuju, modely Tissotu jsou lepsi i horsi, dle meho nazoru za vynalozene penize to neni spatny pomer cena/vykon a povedene serie treba PRS nejsou k zahozeni ani designove, tak proc to zbytecne pitvat :)

Máš samozřejmě pravdu, tisíc lidí, tisíc názorů.

Odesláno

Taky nechci žádný flame, ale je nesmysl odsoudit něco jen proto, že mě osobně se to nelíbí a basta. Své názory na cokoliv buduji nejraději na základě OSOBNÍ zkušenosti, popř. zkušenosti lidí, kterým opravdu důvěřuji, nebo jsou v oboru odborníky, v žádném případě je nechci nikomu vnucovat. Prostě jsem jen chtěl přispět svou troškou do mlýna člověku, který o to tady požádal. Ty hodinky mám více než rok a jsou v pohodě, nosím je denně. Rád si s nimi jen tak bezdůvodně hraji, vše dosud funguje jak má. Možná budu z těch šťastnějších, kterému se problémy /zatím/ vyhnuly, uvidíme.

T-Touch jsou dle mého soudu vkusné, polosportovní hodinky /pokud za sportovní bereme např. G-Shock, nebo věcičky od Suunto/ a ty funkce navíc /za které samozřejmě platíte/ jsou opravdu dostatečně použitelné. Tady /Chronomag/ mají tu základní nevýhodu, možná nedostatek jménem quarz, ale hodinky to jsou a dostatečně kvalitní, určitě neurazí ani s formálnějším ustrojením.

Dá se říci, že v běžném provozu ty informace, které hodinky "vygenerují", naprosto postačí. Já hodinky kalibroval v nultém bodě a když jsem údaj srovnal s horolezeckým výškoměrem, odchylka činila maximálně 7m. Je tomu tak dosud, takže má zkušenost s výškoměrem je spíše pozitivní.

Ta "vodotěsnost" opravdu může odradit, přeci jen, těch uvedených 30m má být vlastně jen vlhkotěsnost, přesto coby tehdy věci neznalý jsem se s těmito hodinkami rochnil /ne jednou/ ve sladkovodním bazénu s hloubkou kolem 3 m a na dno jsem si taky párkrát sáhnul. Ty hodinky to v pořádku vydržely a dosud šlapou jako ... hodinky.

Je to prostě jako s mobily poslední generace, naposledy třeba Nokia N95, kde máte sto věcí v jednom a ani jedna není úplně perfektní, dohromady máte však skvělou multifunkční hračku. Pokud jste za ni ochotni ty peníze vydat, pak zklamáni určitě nebudete, uspokojíte některou ze svých tužeb /nebo ego/ a o tom to přeci je. Když už kupovat drahé, nebo předražené věci, pak takové, aby život zpříjemnily ;)

Návštěvník Snow
Odesláno

Dobrá, dobrá, omlouvám se všem, které jsem naštval svým náhledem na TISSOT :angel: , tak si to tak neberte :guitar:

• po měsících...
Odesláno
  Mech napsal:
Nevíte někdo o podobných analogových hodinkách jako je Tissot T-Touch - myslím tím funkce jako kompas, teploměr, výškoměr atd. Mám pocit, že něco podobného dělá Hamilton, ale jinak nevím.

Tak abych si sám odpověděl na otázku, tak je to opravdu Hamilton Multi Touch.

post-1273-1199361856.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...