Snow Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Druhá (!!) nejprodávanější značka v USA představila hodinky z pilotní řady Airboss. Mají pouzdro o průměru 42mm potažené vrstvvou PVD. Srdcem správného chronographu hodinek této třídy prostě musí být ETA Valjoux 7750 (se Sellitou, kterou používá k mému opravdu VELKÉMU smutku používá výhradně Oris jsem si pořád ceestu nenašel). Pořádný bagr prostě musí být Valjoux . Cena není nikterak nízká, 1925? a to mi přijde na Victorinox, i když chronograph opravdu dost. Victorinox Mechanical Chronograph Black Edition zdroj - http://www.watchtime.net/nachrichten/victorinox-mechanical-chronograph-black-edition/?utm_source=daily_nl&utm_medium=email&utm_campaign=28092015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snow Posted October 3, 2015 Author Report Share Posted October 3, 2015 Už jsem nestačil editovat. Nevíte, prosím, proč Oris používá výhradně Sellitu ?? Nechce se mi věřit, že zrovna takováto značka nedostane od pana Hayeka ETU. Nebo že by konkurence nedostane nic ?Victorinox pro Swatch Group asi konkurence není, Oris by byl 1000%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 No já mám ve svých ORIS Big Crown Chronograph, které jsem si koupil před měsícem kalibr 674 a to je ETA Valjoux, ale asi byly v Koscomu nějaký čas, protože na stránkách ORIS už tenhle model není, takže ještě donedávna kalibry ETA dávali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemonultimate Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 http://www.oris.ch/en/watches/oris-aquis-titan-chronograph/01-674-7655-7253-07-4-26-34teb Oris 674, base ETA 7750 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snow Posted October 3, 2015 Author Report Share Posted October 3, 2015 Příspěvek, který jsem zahlédl v mobilu mě donutil k tomu, abych se na strojky Oris pořádně podíval. V současné době jich mají 51, z toho dva in house (110 a 111), sedmičková řada, což jsou novější modely strojků jsou komplet Sellita 15ks a zbytek je ETA, t.j.34ks. Co bude dál tedy ukáže čas. Nepopírám, že jsem možná mýlil, vycházel jsem z toho, že co nový model, to SW. A tak jsem se rozhodl, že se na to pořádně podívám. Oris Aquis Small Second, Date (Cal. 743, based SW 220-1)Oris Divers Sixty-Five (Oris Cal. 733, based on Sellita SW200)Oris Williams Chronograph (Oris Cal. 774, based on SW500)Oris Williams Day Date (Oris Cal. 735, based on SW220)Oris ? Audi Sport Limited Edition II (Oris Cal. 778, based on Sellita SW 500)Oris Aquis Depth Gauge Chronograph (Oris Cal. 774, based on Sellita SW 500)ORIS - Calobra Chronograph Limited Edition II mimochodem nádherný model a proto má co ? Ano, správně, ETU Valjoux a ještě k tomu 7753, tak to má být (Oris Cal. 676, based on ETA 7753)ORIS Calobra Day Date Limited Edition II tady je to už zase horší (Oris Cal. 735, based on SW220)Oris Audi Sport GMT (Cal. 747, based on SW 220-1)Oris Carlos Coste Limited Edition IV (Cal. 743, basedon SW 220-1)Oris Big Crown ProPilot GMT (Cal. 748, based on SW 220-1)ORIS Force Recon GMT (Oris cal. 747, based on Sellita SW 220-1) Tak tohle jsou zhruba všechny příspěvky ze sekce Oris pro rok 2015 a v nich hodinky letošní výroby. Obrázek si může udělat každý sám. Tady jsou ty Calobry, o kterých jsem básnil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemonultimate Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Nádherný Obávám se, že budoucnost je u Orisu kompletně ve strojcích Sellita, moc nerozumím té momentální rozpolcenosti v nabídce, ale dlouhodobě mi přijde, že Sellita Etu u Orisu vytlačuje (nebo končí zásoba strojků???), takže si myslím, že tvůj postřeh byl zcela správný. Zajímalo by mě srovnání obou chronografů po opravdu dlouhodobém používání. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarvinX Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Thesis: Victorinox AirBoss Black Edition oproti katalogovým fotkám naživo moc povedené hodinky. A v CZK je ta cena příznivější viz. http://www.inoxshop.cz/panske-hodinky-victorinox/40013-victorinox-airboss-mechanical-chronograph-black-edition-241721-7630000720214.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kid_A Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Snowe, uzasna prace s tim summary oris. Oris je moje srdcovka:) taky sem jich par ponosil. A vzdy eta:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
McStinger Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 Příspěvek, který jsem zahlédl v mobilu mě donutil k tomu, abych se na strojky Oris pořádně podíval. V současné době jich mají 51, z toho dva in house (110 a 111), sedmičková řada, což jsou novější modely strojků jsou komplet Sellita 15ks a zbytek je ETA, t.j.34ks. Co bude dál tedy ukáže čas. Nepopírám, že jsem možná mýlil, vycházel jsem z toho, že co nový model, to SW. A tak jsem se rozhodl, že se na to pořádně podívám.... ORIS - Calobra Chronograph Limited Edition II mimochodem nádherný model a proto má co ? Ano, správně, ETU Valjoux a ještě k tomu 7753, tak to má být (Oris Cal. 676, based on ETA 7753)...Tady jsou ty Calobry, o kterých jsem básnil. Calobra limitku som mal v hlave už dlhšie, z fotiek vyzerajú mimoriadne vydarene. Náhodou som na ne ale nedávno narazil v jednom shope a teda bol som sklamaný. Na fotkách krásne živá zelená je v skutočnosti dosť mdlá. A potlač okolo sčítačov nevýrazná. Je to samozrejme subjektívna záležitosť, ale ja si ich škrtám zo zoznamu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts