Přejít na obsah

kyklop

Doporučené příspěvky

Ahoj, asi hledám blbě, ale nenašel, proto nové téma. Budu sundavat kyklopa na seiko stargate, a chci se zeptat, zda s tím nemá někdo zkušenost. Viděl jsem nějaké videa na youtube, ale nechci na to brát šroubovák s kladivem :-) Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nezabudaj na to, ze Seiko je hardlex, navody z youtube su na zafir. Zafiroveho kyklopa zo Steinhartov som dal dole zehlickou (opatrne rozohriat kyklopa a lepidlo) a "skalpelom" (zasunut pod kyklopa a odrezat). Na hardlexe by som to neriskoval, s vysokou pravdepodobnostou ho poskriabes. 

Odkaz ke komentáři

Bez nahriatia moc neverim, ze to povolis. Skus na lupu prilozit spicku zehlicky alebo spajkovacky vzdy na zopar sekund az kym sa nezahreje a nebudes vediet zasunut daco tenke a ostre medzi sklo a kyklopa. Teda aspon na Steinhartoch drzal fest.. :)

Invicta asi bude mat mineral, ale na videu nevidno nasledky zakroku, nechce sa mi verit, ze to pojde uplne bez skrabancov :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravím. Mám opačný problém. Vybrousil jsem si kyklopa z čočky (skleněné) starého foťáku a přilepil ho na mé Wengery se safírem. Jenže kyklop tam vydrží tak 2 měsíce , víc ne. Vyzkoušel jsem různá lepidla, ale výsledek cca stále stejný. Neví někdo o nějakém lepidle, které bude držet?

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Už umím vkládat fotoattachicon.gifwenger.jpg , tak jednu fotku přikládám, jak ten dodělaný kyklop na Wengerech  vypadá.

Dlouho jsem se nevrtal ve svých hodinkách a tak jsem musel nějaký "závažný" důvod pro tuto moji oblíbenou činnost najít. A tím důvodem tentokrát byla chybějící luminiscence ciferníku. Luminiscence pouze na ručičkách není úplně praktická. Sehnal jsem tedy ručičku ze starého budíku a "zrecikloval" tři částečky "svítícího" materiálu různé velikosti. Materiál je to velice křehký a v podstatě se těžko nějak upravuje. Bohužel jsem získal použitelné jen tři kusy, místo plánovaných čtyř. Rozhodl jsem se tedy vynechat "3".  I tak jsem ale spokojený . Poloha ciferníku vůči ručičkám je nyní  krásně čitelná. Přikládám foto.

post-43643-0-61608100-1467581352_thumb.jpg

post-43643-0-34811800-1467581385_thumb.jpg

post-43643-0-61917100-1467581505_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Už umím vkládat fotoattachicon.gifwenger.jpg , tak jednu fotku přikládám, jak ten dodělaný kyklop na Wengerech  vypadá.

Dlouho jsem se nevrtal ve svých hodinkách a tak jsem musel nějaký "závažný" důvod pro tuto moji oblíbenou činnost najít. A tím důvodem tentokrát byla chybějící luminiscence ciferníku. Luminiscence pouze na ručičkách není úplně praktická. Sehnal jsem tedy ručičku ze starého budíku a "zrecikloval" tři částečky "svítícího" materiálu různé velikosti. Materiál je to velice křehký a v podstatě se těžko nějak upravuje. Bohužel jsem získal použitelné jen tři kusy, místo plánovaných čtyř. Rozhodl jsem se tedy vynechat "3".  I tak jsem ale spokojený . Poloha ciferníku vůči ručičkám je nyní  krásně čitelná. Přikládám foto.

Tak jsem nakonec musel tu chybějící luminiscenci na trojce dodělat, viz. foto

post-43643-0-30847900-1469822782_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Po čase jsem opět  své hodinky přetvářel k obrazu svému.Částečně jsem přebarvil ručičky, protože když se překrývaly s nějakým číslem, tak to nějak celé v jedné barvě splývalo a oddělil jsem minutovou a hodinovou i vzájemně. Fosforeskující indexy jsem doplnil (překryl původně černou) po celém obvodě i když jen imitací (obyčejná zelená barva). A nakonec jsem si pohrál i s vteřinovou ručičkou. Zelená je taky jen imitace luminiscence. Ačkoliv se hodinky zprvu jevily jako dobře čitelné ("černé na bílém"), opak byl pravdou. Proto ta malá úprava. Foto přikládám.

post-43643-0-81488000-1475003042_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...