Marek Boháč Odesláno 21. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Potvrzuji , hodiny jsou k vidění v muzeu hodin v Klášterci nad Ohří . Vysloužil jsem si za to záběrák , pěkný že? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Pěkný . Važ si ho, já jsem za něj dal pár táců, protože jsem bez něj nemohl žít a potřeboval jsem ho na mou práci J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Kluci když už tu probíráte ty Vaše "udělátka",mohl by mi někdo vysvětlit k čemu je to zařízení dobré ? Nějak neznám ty cizí "termity" /termíny/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Když se Ti kvedlá kolečko v ložisku a stáhnout to nejde, tak tu díru zacelíš. Pak do záběráku dáš spoluzabírající kola, nastavíš vzdálenost pro nejlepší záběr a přeneseš na desku stroje. Takto to uděláš s oběma spoluzabírajícímy koly a najdeš střed pro nové uložení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 no tak jsem zase něco smontoval , tentokráte magické hodiny...Moc pěkné, móc pěkné ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 21. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 A nebo když vyrábím desku novou a potřebuji zaměřit kde vyvrtat díry. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2018 Děkuji,já to říkám furt,raděj jedenkrát vidět,jak desetkrát slyšet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 24. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2018 Marku, tohle je tak nejak samostatna liga. Mas muj hluboky obdiv a respekt, a nejen proto, ze ja bych to nedokazal ani pod dohledem statneho osetrovatele. Uplna parada! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 3. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2018 Když jsem já sloužil to první léto , vysloužil jsem si děličku za to.Musím se pochlubit , byl jsem opět v Klášterci , opravil jedny špindlovky a vysloužil si tento aparát ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 4. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2018 Když jsem já sloužil to první léto , vysloužil jsem si děličku za to.Musím se pochlubit , byl jsem opět v Klášterci , opravil jedny špindlovky a vysloužil si tento aparát ...tak to konecne budou ozubena kola jako fik, chlape, uz to nebudes muset pilovat rucne. :-)nebo se pletu? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 4. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2018 Ano , víceméně ručně , doteď jsem to nadělil a nařezal lupenkovou pilkou a tvar dopiloval.Každopádně k děličce nemám odpovídající moduly které bych potřeboval , musím buď nějaké sehnat , a nebo zjistit jak se vyrábí ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 5. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2018 Ačkoli vypadá dělička na pohled primitivně , překvapilo mne jak je to šikovný nástroj , práce je s ní tak snadná že se dá v klidu u toho koukat na seriály a přitom si člověk jen tak v ruce točí kličkou , zoubek po zoubku.Zde mám první ukázku , ano chybí mi profil na zubu , modul stále sháním a zuby jsou skošené , ale to není chyba děličky , jde jen o cvik. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 5. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2018 Paráda závidím Ti Jí J. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 6. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Tohle je pecka. Jak se určuje průměr kola s ohledem na počet zubů? Existuje na to nějaká tabulka nebo přepočet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 7. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2018 (upraveno) Na kolech stejného průměru může být rozdílný počet zubů. Je to dáno jejich modulem či "velikostí".Spoluzabírající kola musí mít stejný modul zubu. Upraveno 7. listopadu 2018 uživatelem orol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nightmare Odesláno 7. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2018 díky za tohle vlákno, jen čumím. Videa jsou boží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 12. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 Tak jsem zase pokročil , začal jsem vyrábět vlastní moduly a udělal jsem si i jeden modul na výrobu modulů :-). Jako nejlepší materiál se ukázal starý plochý pilník který jsem vyhřál , popustil , nařezal a na soustruhu vyrobil kolečka a profil. Všechno je to jenom od oka , metodou pokus omyl. Výroba samotných koleček je velice snadná , ale výroba frézy která řeže je opravdu těžká. Největší problém je jak nabrousit profil zubu aniž by tím utrpěl tvar. Docela se osvědčilo nařezat drážky/zuby předem , na hraně se vytvoří malé otřepy , které po vykalení dobře berou , ale povrch řezu není hladký. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 12. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 První kolečko s pastorkem a pastorek v řezu , teď už se můžu pustit do zcela vlastních hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 12. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 Dokonce to i funguje ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se