Marek Boháč Odesláno 12. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 Rád bych teď vyrobil malé stolní hodiny s bitím , samozřejmě v renesančním stylu . Klec už mám , ještě čekám na velký záběrák . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 12. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 Paráda . ať se Ti daří. Kdybych potřeboval vyrobit nějaké kolo, napíšu . Měl jsem pár projektů, ale ty komplikovanější, jako den v týdnu a tak, vždy skončily v jedoduší verzi . protože jsem si nedokázal vyrobit kola a pastorky, které bych potřeboval na míru. Tohle vypadá fakt super . Jako ty originál stroje, co jsem už opravoval . J. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 12. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 Vím přesně o čem mluvíš , také už plánuji do budoucna astroláb . Nechal jsem si na CNC navrtat dělící kotouček na 31 , 7 , 78(hodinové bití) , 90(půlové bití), potom 59 a 57 což jsem vypočet jako asi nejideálnější poměr kol pro zobrazování polohy měsíce na 24hodinovém ciferníku. 59 zubů má kolo pro měsíc a 57 slunce. Ručička měsíce se tedy zpožďuje za sluncem každý den o kousek , až se po 29,5 dné opět setkají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 13. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2018 Jasně. Tak ať se Ti daří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 19. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2018 malý velký záběrák ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 20. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2018 Dva dny práce ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 21. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2018 Ty jsi magor ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2018 Ten šnek fakt dobré. Budeš tam mít řetízek, nebo šňůru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 21. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2018 šňůrku , to je jasný :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 21. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2018 Pokračování ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 25. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2018 Osičky a pastorky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 25. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2018 Do týdne už by mohly tikat , pak začnu dělat bití ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 25. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2018 Korunové kolo . Tak není to nejhorší :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Boháč Odesláno 27. listopadu 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2018 Nebudu chdit kolem horké kaše , takže ... už to tiká , sice jen provizorně , ale tiká. Uznávám že to byla ode mne troufalost udělat 31 zubů na krokovém kole , ale musel jsem to zkusit. Při takovém množství se snáze projeví všechny nepřesnosti ale vlásek to snad trochu zklidní, zatím to jede bez vlásku. Můstek je samosebou jen provizorní. Jinak už to jede hodinu bez mého zásahu , tak uvitíme ráno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stankoff Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Už je ráno....tikají? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 pecka, je to úplně mimo mojí realitu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Vím přesně o čem mluvíš , také už plánuji do budoucna astroláb . Nechal jsem si na CNC navrtat dělící kotouček na 31 , 7 , 78(hodinové bití) , 90(půlové bití), potom 59 a 57 což jsem vypočet jako asi nejideálnější poměr kol pro zobrazování polohy měsíce na 24hodinovém ciferníku. 59 zubů má kolo pro měsíc a 57 slunce. Ručička měsíce se tedy zpožďuje za sluncem každý den o kousek , až se po 29,5 dné opět setkají.Hele ty jsi ďábel. Chápu to co říkáš, rozumím tomu, ale hlava mi nebere jak tohle dokážeš! :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Paráda . Vlásek by to měl zklidnit a dát tomu kroku řád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kavalír Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Na začátečníka je to dobrý výkon. Ten šnek jsi dělal od oka nebo jsi měřil průběh síly z natahovacího bubnu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Na zacatecnika? Si delas srandu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se