Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Paráda . ať se Ti daří. Kdybych potřeboval vyrobit nějaké kolo,  napíšu :hannibal: . Měl jsem pár projektů, ale ty komplikovanější,  jako den v týdnu a tak, vždy skončily v jedoduší verzi . protože jsem si nedokázal vyrobit kola a pastorky, které bych potřeboval na míru.

Tohle vypadá fakt super . Jako ty originál stroje, co jsem už  opravoval . J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím přesně o čem mluvíš , také už plánuji do budoucna astroláb . Nechal jsem si na CNC navrtat dělící kotouček na 31 , 7 , 78(hodinové bití) , 90(půlové bití),  potom 59 a 57 což jsem vypočet jako asi nejideálnější poměr kol pro zobrazování polohy měsíce na 24hodinovém ciferníku. 59 zubů má kolo pro měsíc a 57 slunce. Ručička měsíce se tedy zpožďuje za sluncem každý den o kousek , až se po 29,5 dné opět setkají.

Odkaz ke komentáři

Nebudu chdit kolem horké kaše , takže ... už to tiká , sice jen provizorně , ale tiká. Uznávám že to byla ode mne troufalost udělat 31 zubů na krokovém kole , ale musel jsem to zkusit. Při takovém množství se snáze projeví všechny nepřesnosti ale vlásek to snad trochu zklidní, zatím to jede bez vlásku. Můstek je samosebou jen provizorní. Jinak už to jede hodinu bez mého zásahu , tak uvitíme ráno.

Odkaz ke komentáři

Vím přesně o čem mluvíš , také už plánuji do budoucna astroláb . Nechal jsem si na CNC navrtat dělící kotouček na 31 , 7 , 78(hodinové bití) , 90(půlové bití),  potom 59 a 57 což jsem vypočet jako asi nejideálnější poměr kol pro zobrazování polohy měsíce na 24hodinovém ciferníku. 59 zubů má kolo pro měsíc a 57 slunce. Ručička měsíce se tedy zpožďuje za sluncem každý den o kousek , až se po 29,5 dné opět setkají.

Hele ty jsi ďábel. Chápu to co říkáš, rozumím tomu, ale hlava mi nebere jak tohle dokážeš! :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...