junior300 Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 Prim Sport II vzhladom k nizkej vodotesnoti asi nebudu primarne potapky. Obojstranne otocne lunety samozrejme ma x hodiniek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 Já bych ty PSII potápěčsky nepodceňoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 To som vobec nemal v umysle, ale ak ich projektovana vodotesnost je do 4ATM, tak uvazovat o realnom potapani s vyuzivanim lunety by mi strach o hodinky nedovolil. Aj ked nejaka rezerva tam urcite bude a pri mojich potapacskych schopnostiach by ta vodotesnost stacila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 (upraveno) Však jo, dneska je na potápění automatika s počítačem, ale historie těch hodinek sahá do 60. let, kdy něco jako počítač bylo velké minimálně jako autobus, pokud to vůbec bylo Některé gumové řemínky na sobě ještě dnes mají potisk s tabulkou kolik času v jaké hloubce můžete být. Takže ve spojení s lunetou to byl postačující základ. Upraveno 27. března 2022 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 O tom sa myslim nemusime bavit, dovody vzniku diver hodiniek, ich pouzitie a dnesna v zasade zbytocnost su mi jasne, rovnako opodstatnenost jednosmernej lunety. Mieril som na PS, koncepcne to neboli potapky ani v danej dobe myslim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EDYMI Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 Na zadnom veku PRIM Sport II je napísané, že hodinky boli skúšané na 4 AT. Ak predpokladáme dobrý technický stav, tak by ponor do zhruba 30 metrovej hĺbky mali zvládnuť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 (upraveno) tvl trochu se mi ta slovenština a text bez diakritiky zamíchali, tak sem to blbě pochopil Upraveno 27. března 2022 uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 před 42 minutami, EDYMI napsal: Na zadnom veku PRIM Sport II je napísané, že hodinky boli skúšané na 4 AT. Ak predpokladáme dobrý technický stav, tak by ponor do zhruba 30 metrovej hĺbky mali zvládnuť. 4 ATM sa sice oznacuje aj ako 40m, ale nehovori to o maximalnej hlbke ponoru, pozri napr. tu (sekcie Water Resistance Classification): https://en.m.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 (upraveno) před 33 minutami, Strocek napsal: tvl trochu se mi ta slovenština a text bez diakritiky zamíchali, tak sem to blbě pochopil Tak za tu diakritiku sa ospravedlnujem, ale stareho psa uz nove kusky nenaucis.. Upraveno 27. března 2022 uživatelem junior300 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EDYMI Odesláno 27. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2022 Hodinky Prim neboli vyrábané podľa medzinárodných noriem uvádzaných v linku, ktorý si postol. Veď tie normy ešte vtedy ani neexistovali a navyše boli "západné". Vôbec nepoužívali značenie podľa "Water Resistant Classification". Kde asi bude 1 ATM označovaná tiež ako 10 m. Takže som z toho neodvodzoval maximálnu hĺbku ponoru. Keď si niekedy videl zadné veko PRIM Sport II je tam doslovne uvedené "Zkoušeno na 4 AT" resp. "Zkoušeno na 0,4 MPa". V hĺbke 30 m pod hladinou vody je tlak približne 4 ATM. Pripájam aj jeden link. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno 28. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2022 Ze neboli podla dnesnych noriem, to samozrejme chapem. Problematika je ale zlozitejsia a fyzika platila aj vtedy. Spominany hydrostaticky tlak 4ATM je merany v laboratornych podmienkach v pokojovom stave. Ale na vysledku sa podiela viac parametrov ako hustota kvapaliny, jej aktualna teplota, ktora ovplyvnuje uz spominanu hustotu, atmosfericky tlak, zrychlenie pri pohybe. Realna hlbka sa teda moze pre dosiahnutie maximalneho bezpecneho tlaku menit a to k nizsim hodnotam. Ako som uz spomenul, myslim, ze PSII neboli primarne diver hodinky. Nic viac, nic menej. Ale nespochybnujem, ze sa s nimi dalo vliezt do vody, nie vsak seriozne potapat. Len moj nazor samozrejme. Ale plevelim tu cudzie vlakno, uz dam pokoj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EDYMI Odesláno 28. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2022 S tým čo si teraz uviedol, samozrejme plne súhlasím. Tiež už tu končím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 22. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2022 (upraveno) Tak jsem před časem konečně pořídil želvy. Původně jsem chtěl černé, ale nebyly nikde k mání (za levno), ani jste je, Vy škrti :-), nikdo neprodával, tak jsem nakonec koupil pepsi, jelikož se před časem na Timestore náhodou zjevily za sympatických 6700 Kč. Teď řeším dilema, jestli z nich udělat černé (kterýžto postup jsem už zvažoval před koupí a je to jen výměna vložky lunety) nebo nechat být. Důvodem jednak je, že už mám pepsi SKX a tohle stejný cifr, ručky, luneta a i pouzdro je podobné a jednak že černé želvy mi přijdou tak nějak víc cool a blíž původní logice military hodinek (ok, nejsou military, vím, ale tak nějak vypadají). Na druhou stranu mám i černé willardy (čínské tedy), takže zase aby to nebylo podobné jim... co myslíte? Upraveno 22. dubna 2022 uživatelem odjinud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pauliej Odesláno 23. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2022 (upraveno) @odjinud Nechaj si pepsi lunetu, aj to je podla mna klasika Upraveno 23. dubna 2022 uživatelem pauliej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mironfs Odesláno 23. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2022 Dark knight vlozku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2022 Tak určitě, pepsi luneta klasika je taky a já ji mám rád, ale to zas pak mám dvoje skoro stejný hodinky... Dark Kinght nee, když už výměna, tak celočernou. Ideálně origo nebo nějaká hodně podobná keramika aftermarket. Dělal MOD nechci. BTW, kdybych sehnal nějakou jetou vložku (třeba, že někdo dělal MOD), tak by se tam pak nějak musela dolepit? (Nemyslím pochopitelně jako NA stávající vložku, ale postupem: sundat lunetu, vyjmout vložku, vložit do ní tu novou (použitou) a nacvaknout na hodinky. Tj. jako jestli ta vložka tam drží pevně jen tak (jako třeba na igenech) nebo je jí potřeba ještě nějak podlepit). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel58 Odesláno 26. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2022 Musi se podlepit obousrtanne lepici paskou, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2022 Jo, tak to nějakou mám (na koberce ), a nerozlepí se to pod vodou? Třeba v bazénu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 27. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2022 Co jsem tak koukal na youtube, mají na to kroužky přímo od 3M. Odkaz níže je to první co vydal google..... Není ta kobercovka moc tlustá? https://www.namokimods.com/products/skx-bezel-inserts-3m-adhesive-stickers Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pauliej Odesláno 28. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2022 (upraveno) Ja som mal doma takuto pepsi dvojicu .... 5kx som predal a zelvy som si nechal, lebo su pohodlnejsie @odjinud Podla mna dostanes k novej vlozke lunety aj tu pasku ... Upraveno 28. dubna 2022 uživatelem pauliej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se