Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy

People

Doporučené příspěvky

Já myslel nepoměr mezi tím, že guma "až tolik" a tah v porovnání s tím vlastně "jen tolik". Prostě mi přijde divný ten malý cenový rozdíl. Guma se odlije ve formě, k tomu "dva kousky plechu" a tah je poctivý kus ocele, který se musí obrobit, složit, atd...

¨Hmmm - guma na BALLy stojí přes 5K beze spony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem minulý týden v USA ve 4 obchodech a nikde je neměli na prodej :-(. Jediný obchod, kde je měli k vidění byl Seiko butik. Tam měli celou sérii, ale kusy na prodej měli až od 22. února, což pro mě bylo pozdě. Alespoň jsem si je zkusil a moje dojmy jsou takové, že zpracování je spíše na úrovni Seiko Sumo než SKX. Armovák lícoval bez problémů, chod korunky nebyl tak marnej jako u SKX, ale samozřejmě pořád je to alespoň pro mě snad největší slabina. Ten nový gumový řemen je moc příjemný. Hlavně ve srovnání s plastovým Z22. Vzhledem k tomu, že celé hodinky stojí jako dva články tahu IWC, jsou parádní a asi je objednám odněkud z netu, protože už se mi nechce čekat.

Odkaz ke komentáři

zpracování je spíše na úrovni Seiko Sumo než SKX. Armovák lícoval bez problémů, chod korunky nebyl tak marnej jako u SKX, ale samozřejmě pořád je to alespoň pro mě snad největší slabina

Ale noták... S tím armovákem je to buď náhoda anebo si to upravili přímo v butiku, vždyť to psalo už spousta lidí, že je šejdrem, stejně tak jako u jakýchkoliv jiných Seiko podobných cenových relací je to loterie. No a závit korunky není tak marný jako u SKX, ale pořád je to největší slabina ? Co si pod tím mám představit ? Je to na píču, ale ne úplně na píču ? :-)

Odkaz ke komentáři

Ale noták... S tím armovákem je to buď náhoda anebo si to upravili přímo v butiku, vždyť to psalo už spousta lidí, že je šejdrem, stejně tak jako u jakýchkoliv jiných Seiko podobných cenových relací je to loterie. No a závit korunky není tak marný jako u SKX, ale pořád je to největší slabina ? Co si pod tím mám představit ? Je to na p..u, ale ne úplně na p..u ? :-)

Já jsem to tady psal jako jeden z prvních, když jsem čerpal info z WUS. Na druhou stranu Helveti.cz to mají rovně, v butiku to bylo také ok. Myslím si, že nebude 90% špatně a 10% dobře. Proto jsem doufal, že si je koupím osobně a nebudu je muset objednávat z netu.

K té korunce. Jsem zvyklý na jiné hodinky, kde mám z chodu lepší pocit. U těch želv se korunka bez problému chytne do závitu, ale téměř neklade odpor při šroubování, což by se mi líbilo více. Jsou to levný hodinky, nic jiného bych jim nevytýkal.

Odkaz ke komentáři

Presne tak,je to jenom vo zvyku,ja mel skx snad petkrat a nikdy jsem s korunkou nebojoval.Kdyz za to nebudes rvat jak mental,neni duvod psat,ze je na picu...

I když na ni jdu fakt jemně, tak ji chytnu správně (tak aby se dala zašroubovat až úplně k pouzdru) snad míň než v půlce případů. To je prostě špatně. Když to u ostatních jde, tak proč ne tady. To je prostě vada a pokaždé, když musím s korunkou manipulovat, mě to štve.

Odkaz ke komentáři

Předem píši, že to nemyslím špatně vůči Helveti.cz, ale rád bych se zeptal Seiko znalců, zdali existuje objektivní rozdíl nebo osobně zpozorovaný rozdíl mezi verzí vyrobenou zřejmě v číně a mezi verzí Made in Japan? Samozřejmě nemyslím přímo želvy, ale klidně i SKX, které jsem viděl v obou verzích nebo i jiné modely. Já plánuji dnes objednat SRP775 ze Sky, které jsou Made In Japan. Po doplacení DPH mě vyjdou +/- stejně jako ty z ČR, akorát jsou vyrobené v Japonsku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...