Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Po letech...
Návštěvník Strocek
Odesláno
  V 4. 10. 2007 v 21:07, JJ napsal:

QUOTE(lykarian @ 4.10.2007 - 22:33) 117274[/snapback]Otázkou je, jestli ti tady někdo nenabídne nějaké zachovalé 1 , to vyjde levněji, netroufám říci o kolik, jsou dost ceněné, momentálně.

Jde o to, zda to člověk chce do sbírky, nebo na nošení. Na nošení jednoznačně nerez a do těch 10k by se měl vejít s přehledem. Do sbírky to chce pochopitelně originální provedení. To, co se běžně koupí, bude asi o něco málo levnější, ale nespoléhal bych na to, že o mnoho.

Osobně bych koupil vrak Sport I, pak nějaké běžnější hodinky s cal 68 a nechal to v Eltonu přehodit do nerez pouzdra.

Hm, tak mne napadá - má tu někdo nerezové Sport I s *neprůhledným* dýnkem? Mám už dvoje, oboje se sklem a chystám se dát na renovaci třetí, u kterých mne dost láká zkusit plné zadní dýnko.

Jestli můžu dotaz na odborníka. Koupil jsem Igeny a přemýšlím o renovaci v Eltonu. Chtěl jsme se zeptat jaký je rozdíl v tom jiném calibru. Jestli ten z těch Igen je špatnej nebo jaký jsou výhody to předělat na jiný.

Odesláno

Ale víš, co času muselo zabrat najít toto vlákno a nestrčit dotaz jen tak někam, jak to dělá 99% účastníků ? (vč. mě) :oneeyed02:

Odesláno
  V 16. 2. 2013 v 16:36, Strocek napsal:

Jestli můžu dotaz na odborníka. Koupil jsem Igeny a přemýšlím o renovaci v Eltonu. Chtěl jsme se zeptat jaký je rozdíl v tom jiném calibru. Jestli ten z těch Igen je špatnej nebo jaký jsou výhody to předělat na jiný.

Základní kalibr je 68.3, výjímečně se může vyskytnout 68.1 a pasuje tam tam i 68.4 - jsou kompletně záměnné, ale 68.4 tam už dobově nepatří.

V 16. 2. 2013 v 17:41, PetrM napsal:

Ale víš, co času muselo zabrat najít toto vlákno a nestrčit dotaz jen tak někam, jak to dělá 99% účastníků ? (vč. mě) :oneeyed02:

Tak jo - máš pravdu :cheers:

Návštěvník Strocek
Odesláno

Dík za vysvětlení i když si se ze začátku cukal smile.gif Dal jsem dotaz a za půl hoďky mám odpověď smile.gif, takže zas tak mrtvé vlákno to není... Jestli jsem to dobře pochopil, takže ty jsi radil, aby si vlastně vyměnil strojek za stejný, ale za v lepším stavu. Chápu to správně? Já nejsem kovaný v těch strojkách takže jsme myslel , že jsi radil vyměnit strojek za jiný typ, který je vhodnější.

Návštěvník Strocek
Odesláno
  V 16. 2. 2013 v 17:41, PetrM napsal:

Díkes za podporu

Odesláno
  V 16. 2. 2013 v 20:52, Strocek napsal:

Dík za vysvětlení i když si se ze začátku cukal smile.gif Dal jsem dotaz a za půl hoďky mám odpověď smile.gif, takže zas tak mrtvé vlákno to není... Jestli jsem to dobře pochopil, takže ty jsi radil, aby si vlastně vyměnil strojek za stejný, ale za v lepším stavu. Chápu to správně? Já nejsem kovaný v těch strojkách takže jsme myslel , že jsi radil vyměnit strojek za jiný typ, který je vhodnější.

Nene, pasuje tam jen 68. A když jde a přehazuje datum, tak není žádný důvod ho měnit.

Návštěvník Strocek
Odesláno

Dík, teď už je mi to jasný. Já se tady učim co se týče informací hodinek, tak nějak za pochodu a když je někdo mazák, tak mu můžou připadat některý dotazy nablblý. Jestli můžu, tak bych se tě ještě zeptal když vidím, že jsi z Prahy. Já jsem si koupil Igeny předevčírem v docela divokým stavu zvlášť když se koukneš na sklíčko a lunetku, ale pouzdro ač nese známky nošení tak není ošoupaný a když jsem je natáhnul, tak byly přesný a datumovka šlape. Právě zavažuju renovaci v Eltonu, ale ta jak víme není zrovna zadara... Tak mě napadlo jestli by si nevěděl v Praze o někom, kdo by je trochu dal dohromady (sklíčko, lunetka, ciferník a ručičky) a nebo nemá cenu to takhle pytlíkovat a prostě to nechat udělat v Eltonu. Co myslíš.

Návštěvník Strocek
Odesláno

To sklíčko je na odpis, jsou tam vidět takové malé prasklinky, to by se nevyleštilo. Kdybych se rozhodl pro tu renovaci v Eltonu, tak bych je tam stejně hned nedával, nejsou kačky nazbyt. Asi budu zkoušet se dívat kdyby se něco neukázalo a pak se uvidí.

• po měsíci...
Odesláno

Chcem si kupit Prim Sport Igen,  ale odrazdza ma pouzita radioaktivna latka pri farbeni ciferniku a ruciciek. Ake su moznosti vyhnutia sa tomu? Kolko by asi vysli tieto dva nahradne diely z Eltonu? Popripade aj druhovyroba bez tohto svinstva? Pozeral som na Parexo, tie maju fosfor, takze tiez nic moc. Najradsej by som teda z Eltonu, aby som zachoval autenticitu. Myslel na to niekto a riesil to? Viem, ze najednoduchsie by bolo si hodinky proste nekupit...ale tuto variantu vynechajme  :whistling:

Odesláno (upraveno)

Řekl bych, že máš zbytečný strach. Ve sklepě máš o dost větší aktivitu než ve 40 let staré tritiové barvě... A bojíš se snad chodit do sklepa kvůli radioaktivitě?

Edit: Málem jsem zapomněl na to nejdůležitější - tritium je beta zářič, takže neprojde lidskou kůží, natož hodinovým sklíčkem.

Rádiová barva v Orlících už je jiná káva :nuke: , ale přesto bylo v návodu jen doporučeno hodinky na noc odkládat.

Upraveno uživatelem atomicsteve

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...