Návštěvník Alda Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2007 Tak jsem si před chvílí všiml, že nemám dobře seřízený datum no a udělal jsem takovou pitomost a seřídil ho. Problémem je, že se to mezi 20- 02 hodinou nesmí. Ještě nikdy se mi to nestalo, nevím proč, ale neuvědomil jsem si to. Myslíte, že jsem to zničil, nebo to pro jednou hodinky vydrží ? ach jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2007 Co je to za hodinky ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2007 co je to za blbost???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2007 Tak jsem si před chvílí všiml, že nemám dobře seřízený datum no a udělal jsem takovou pitomost a seřídil ho. Problémem je, že se to mezi 20- 02 hodinou nesmí. Ještě nikdy se mi to nestalo, nevím proč, ale neuvědomil jsem si to. Myslíte, že jsem to zničil, nebo to pro jednou hodinky vydrží ? ach jo No mezi 20 a 2 začíná a končí cyklus překlapávání datumu ( kritický to bude mezi 11 a 1 ) některý hodinky v toto dobu nemají seřizování rády, ale pokud jsi to neudělal silou... tak hrozí maximálně to, že se ti datum překlapne ještě jednou nebo že bude viset jako napůl mezi dvěma a teprve při přechodu přes půlnoc se to srovná. Některý Seiko kalibry mají plastový kolečko a to můžeš zničit, ale opravdu jen když to uděláš silou a budeš opakovat často.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2007 fortis spacematic Myslim, že to bude dobrý. Pro klid si je zkus posunout o cca 20 hodin dopředu a ráno uvidíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mat Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2007 Nevím, jestli je to možný, ale na mých aviatorech III chronograf jsem taky jednou seřizoval čas v nevhodnou dobu a pak ještě dlouho semtam nepřeskočilo datum. Po pár měsících se datum usadilo a přeskakuje poctivě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2007 Může dojít např. ke zničení palce. Důležité je, jestli jsi cítil nějaký větší odpor při seřizování a šel přes něj a jestli teď datum funguje nebo ne. Pokud funguje, nebál bych se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2007 Nevím, jestli je to možný, ale na mých aviatorech III chronograf jsem taky jednou seřizoval čas v nevhodnou dobu a pak ještě dlouho semtam nepřeskočilo datum. Po pár měsících se datum usadilo a přeskakuje poctivě. To asi možné není, protože se zde mluví o rychloposuvu data a ten ty nemáš. U tvých hodinek není jiná možnost jak datum překlopit, než že přejdeš přes půlnoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mat Odesláno 15. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 To asi možné není, protože se zde mluví o rychloposuvu data a ten ty nemáš. U tvých hodinek není jiná možnost jak datum překlopit, než že přejdeš přes půlnoc. Jestli je rychloposuv i to, že stačí jezdit od 11 hod přes půlnoc a zpátky (ne točit 24 hod) tak to mám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stefan Odesláno 15. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 Mně se to povedlo zrovna minulý týden. Seřizoval jsem datum kolem deváté večer a až po chvíli jsem si uvědomil, že to nejde úplně hladce a že v tom trochu křupe. Ale žádný problém nebyl, jenom se pak datum přes noc nepřeklopilo, pak už to bylo v pořádku. Kalibr byl standardní ETA 2824-2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 15. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2007 Jestli je rychloposuv i to, že stačí jezdit od 11 hod přes půlnoc a zpátky (ne točit 24 hod) tak to mám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uns Odesláno 16. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2007 Vedel som, že sa dátum medzi 20 00 a 02 00 nesmie posúvať, ale netušil som, že to moŽe mať až také tragické následky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
veteran Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 Prosím o radu, mám nové Poljot Aviator kal. 2614 s mimostředkou a začalo se mi zasekávat datum, zůstane viset napůl. Vždycky musím posunout ručičky tam a zpět a zaklapnout korunku, pak se to srovná. Je to přechodné, nebo to budu muset už dělat stále? Neseřizoval jsem datum mezi 21 - 02 h a ani jsem ho nepřetahoval přes odpor. Dík za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 Prosím o radu, mám nové Poljot Aviator kal. 2614 s mimostředkou a začalo se mi zasekávat datum, zůstane viset napůl. Vždycky musím posunout ručičky tam a zpět a zaklapnout korunku, pak se to srovná. Je to přechodné, nebo to budu muset už dělat stále? Neseřizoval jsem datum mezi 21 - 02 h a ani jsem ho nepřetahoval přes odpor. Dík za radu Samo se to asi nesrovná, chce to rozebrat a kouknout na to se sundaným číselníkem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 (upraveno) Upraveno 15. ledna 2008 uživatelem mechano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 Jestli je rychloposuv i to, že stačí jezdit od 11 hod přes půlnoc a zpátky (ne točit 24 hod) tak to mám... To bych nazval zrychleným pomaloposuvem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zungar Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 V návodu mých Archimede uvádějí tučně s vykřičníkem, neměnit datum od 22 do 2 hodin. Schválně jsem se díval před půlnocí, kdy se číslice hnou a bylo za 3 minuty půlnoc a pořád nic a asi za dvě minuty to najednou přeskočilo, takže žádné pomalé přesouvání se nekonalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 V dobách bujaré nevědomosti (neznal jsem ještě zdejší fórum), nemaje žádného návodu, měnil jsem datum na hodinkách Seiko 5 jak mě to napadlo a to určitě i okolo půlnoci. 6ádný odpor nekladly a fungují bezchybně dodnes. To jsm teda měl kliku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leonid Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2008 Tak to slyším poprvé...ty jo, ještě že čtu nové příspěvky, nic takového že večer nemohu předatumovávat jsem netušil. Wow Je to obecně platné nebo jen výjimka u některých typů hodinek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 31. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2008 Zaujímalo by ma, ako sú na tom najpoužívanejšie kalibre ETA - 2824, 2892, 7750, 7751 v prípade, že točíme ručičky naspäť cez polnoc. Vráti sa dátum dozadu, alebo ostane ten istý? Škodí hodinkám takáto manipulácia? Robia renomované firmy úpravy na základných kalibroch v dátumovom systéme? Všimol som si totiž, že dva v podstate zhodné kalibre, resp. vychádzajúce z rovnakého základného kalibru, sa správali rôzne. Samozrejme, nemám na mysli manipuláciu so zrýchleným nastavením dátumu v čase okolo polnoci, o tom je známe, že nerobí hodinkám dobre. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se