Návštěvník Mitak Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 V časopise Hodinky a Šperky 4/2015 jsem si se zájmem přečetl srovnání dvou modelů s periferním rotorem - Carl F. Bucherer a Perrelet (ty byly double rotor). Článek končil tvrzením, že periferní rotor vyrábí jen asi desítka firem a jde o záležitost vyloženě značek z Haute Horologie. Což je evidentně blbost, toto tvrzení popřeli článkem samotným, když ty Perrelety jsou lidové hodinky (v Koscomu pod 100k). Moje obrovské překvapení bylo, když jsem den po přečtení náhodou zabrouzdal ve Vídni do kšeftu s hodinkama Swatch a tam jsem vzal jedny do ruky a byly to automaty Sistem 51 právě s periferním rotorem a to prosím za těžko uvěřitelných 140 euro. Existujou ještě nějaké jiné hodinky s periferním rotorem s nižší cenou, než Perrelet ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
StefanM Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Neni u Perreletu ten periferny rotor cisto dizajnova fukncia? Niekde tu ta informacia kolovala a vysledky v teste by to potvrdzovali.
Návštěvník Mitak Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Je tu o tom dlouhé vlákno, ale nečetl jsem to zatím celé. Každopádně v tom testu nic takového nepsali, naopak tam bylo cosi o mechanickém spojení dvou rotorů a hodinky by snad nenazvali "double rotor", doufám?
Návštěvník Mitak Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 No je to plasťák se srandovním designem, ale inhouse, takže kdo je tady nemá, je looser. Jasná věc. :-D
martar Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 (upraveno) Já si teda s HH spojuji spíš mikrorotor, mimo jiné i proto, že bývá často kvůli zvýšení účinnosti (hmotnosti) z drahých kovů. Upraveno 25. listopadu 2015 uživatelem martar
McStinger Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Citizen Newmaster Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Micey Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Mitak: Co to hergot furt je, ten "looser"? Perrelety by pro me teda bylo cafra nemily prekvapeni, ale hledat to nebudu. No a ten micro rotor teda zeru vic..
Návštěvník Mitak Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Looser je loser s překlepem :-)
Návštěvník Mitak Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Citizen je sice zajímavý, ale hodinky svou (malou) velikostí nenositelné a bez průhledného dýnka to postradá smysl :-(
McStinger Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Sa mi snívalo, že otázka znela, či existujú iné hodinky s periférnym rotorom, lacnejšie ako Perrelet... - dobrý deň, prosím si desať makových rohlíkov- makové nemáme- to nevadí, som tu na bicykli
martar Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Citizen je náhodou zajímavý. Zdá se, že "peripheral rotor" nejen že není žhavá novinka, jak jsem si ve své nezkušenosti myslel, ale že se navíc objevuje napříč všemi cenovými kategoriemi hodinek... Díky.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Žádná láce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Liqid Odesláno 28. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Cartier 9603 je pěknej kolotoč
Návštěvník maxipesfik Odesláno 29. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2015 . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Radek124 Odesláno 4. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2015 2Mitak: Ať mě majitelé klidně opraví jestli se pletu - ale to co je na Swatch Sistem 51 není periferní, ale průhledný rotor s normálním centrálním ložiskem. Místo klasického kovového obrobku s excentrickým tvarem je prostě kruhové plexisklo s excentrickým závažíčkem na obvodu.
Návštěvník Mitak Odesláno 4. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2015 Čéče měl jsem je v ruce jen chvilku a pokud tam plexisklo bylo, tak nevylučuju, že jsem si toho prostě nevšiml. Podle fotek to vypadá, že uprostřed je ložisko rotoru. Budu muset na to příště mrknout důkladnějc. Stejně bych se tam chtěl podívat na nějaké budoucí první hodinky pro syna. Tzn. jestli tam budou mít Flik-Flak.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 2. března 2016 Nahlásit Odesláno 2. března 2016 http://kronoshorlogerie.ch/en Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se