Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Na několika místech v diskuzi padla zmínka o kvalitách fotografií, taky teda v souvislosti s kvalitou fotografií Prim, tak jsem zkusil malý experiment. Fotit hodinky není moc jednoduché, ale jde to. A pak se ještě jedná o další úpravy fotografií. Tak zde dávám původní originál fotky z běžného digitálního kompaktu a k tomu přidávám kopii téhož snímku po velmi rychlé úpravě, která trvala pár minut. Jak by snímek asi vypadal, kdyby měl člověk čas si s ním pohrát několik hodin?
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Nějak se mi to tam nahrálo obráceně než jsem chtěl, takže nahoře je snímek upravený, dole originál.
šarik Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Ten upravený je o poznání kontrastnější a vypadá o hodně lépe.
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Vypadal by ještě líp, jen mu věnovat pár hodin. Chtělo by to si ještě víc vyhrát s barvami a leskem. Jestli najdu kus času večer, tak s tím ještě zkusím něco vytvořit. Jen pro informaci jsem použil přidání černé a ubrání žluté, pár procent kontrastu a doostření o pár procent (nesmí se to přehnat). Nepoužil jsem žádnou retuš.
PEtrS Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Hodne dulezite je nasviceni - kvalitni fotku hodinek urcite nejde udelat s bleskem. Idealni by bylo pouzit nekolik samostanych svetel a odraznou desku pro rovnomerne nasviceni hodinek. S digitalem je take lepsi delat spis tmavsi fotky (manualne upravit expozici) - prepalena mista jsou totiz nenavratne ztracena, ale tmava mista se daji vetsinou snadno zachranit. A stativ
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Na svícení jsou ideální profesionální deštníky imitující rozptýlené denní světlo, každý ale žere 1 kW a jde od nich hnusné vedro. A jejich pořízení není nic levného, to bych ty prachy raději vrazil do hodinek. Ale s přepálenými místy taky jde pracovat, nejsou-li moc velká. Ono vůbec, co se týče práce se světlem a kresbou, tak zlatý film a papír.
PEtrS Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Ono vůbec, co se týče práce se světlem a kresbou, tak zlatý film a papír. No jo, neni nad to si vyvolavat fotky sam doma - ale to uz je asi na jine forum Ale obecne se vzdycky lip pracuje s tmavou fotku nez s prepalenou - v tech bilych mistech uz proste zadna informace neni, ale u tmavych se da vetsinou jeste neco vycarovat.
odklizec Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 My amateri si hodinky fotime tak (pokud mame cas), ze si je oblozime boxem vyrobenym z tenkeho bileho papiru, ktery pekne rozptyli slunecni nebo i umele svetlo, a pak jsou vysledky nejak takove.. Jak videt, zadne ostre stiny nebo tak. Fotka uz neni nijak upravovana, jen oriznuta a zmensena.
PEtrS Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Odzklizec> Bingo! Ja myslim, ze pro nase ucely neco takoveho v pohode staci.
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 odklizec: Nevypadá zle, jen je typicky digitálně šedá, chce v jakémkoliv softu, který umí pracovat s obrázkama, přidat jas a kontrast tak cca o 10%, i to pozadí by pak nebylo tak šedé.
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 A už použitá fotka po pár retuších:
odklizec Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 odklizec: Nevypadá zle, jen je typicky digitálně šedá, chce v jakémkoliv softu, který umí pracovat s obrázkama, přidat jas a kontrast tak cca o 10%, i to pozadí by pak nebylo tak šedé. Rozhodne mas pravdu. Ta fotka byla delana jen jako ukazkova fotka pro ucely restaurace hodinek, takze jsem si s ni nehral. Jinak tu je neco teorie pro amatery fotici hodinky.. http://www.pmwf.com/Watches/WatchPhotograp...hotoHelpers.htm http://people.timezone.com/pauld/tzpics/contdiff1.html
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Tak jsem se trochu vyblnul, ještě že mám taky nějaké fotky z loňské dovolené, schválně kdo pozná, kde to je, ta fotka v pozadí za těma hodinkama:
Honza Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Že by Brněnské prýgl!? (Brněnská přehrada)
Roman Šula Odesláno 27. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Ne, Vranovská, most z hráze na pláž. Na prýglu jsem ještě nebyl, to je pro mě na dovču z Třebíče už šíleně daleko.
legoxx Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 tebou upravene fotografie maju prepalene odlesky a to uz ziadnou retusou nezachranis. Hodinky a sperky vseobecne sa fotia velmi zle. Robi sa to v tzv. svetelnom tuneli co je vlastne zdroj rovnomerneho, rozptyleneho svetla dopadajuceho zo vsetkych stran (v amaterskych podmienkach kludne strc hodinky do bielej igelitovej tasky ktoru z vonkajsej strany nasvietis obyc. lampu), pripadne dosvietene bodovym reflektorom pre efektne odlesky. jeden taky pokusCanon 350D, EF 100/2.8 Macro. stativ, ISO100, f8, 20s
legoxx Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 nie vyrez to nie je, iba zmensene. 100/2.8 makro vie fotit 1:1
old black Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 Jdu domů, to mně už hlava nebere. Při těchto hodnotách bych odhadoval DOF tak max 1 cm. Jdu to zkusit.
legoxx Odesláno 27. března 2006 Nahlásit Odesláno 27. března 2006 zabudol som napisat ze to bolo fotene v noci pri nocnej lampe preto ten dlhy cas:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se