sly666 Odesláno 2. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2015 Ahoj lidi, pořídil jsem si nové potápky Certina DS Action a zdá se mi že šipka na lunetě nelícuje uplně přesně na index 12.I když mi na dotaz prodejce-hodinář odpověděl že je to mezizubní vůle, která je v toleranci, rád bych ještě znal názormístních odborníků jestli je to opravdu běžné.Ve starších příspěvcích jsem hledal ale nenašel. Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
JaRooN Odesláno 2. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2015 (upraveno) Sundej lunetu, vyndej z ní vložku. Nacvakni lunetu zpátky, pár krát s ní cvakni, aby hezky seděla a pak tam vrať vložku tak, aby licovala... Upraveno 2. prosince 2015 uživatelem JaRooN
People Odesláno 2. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2015 Radsej na to nesahaj a ostan s neposkrabanymi hodinkami
sly666 Odesláno 3. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Představa že sundávám lunetu ze 2 dnů starých hodinek (navíc jsem to nikdy nedělal) na kterých jsou ještě ochranné folie mi přináší infarktové stavy.Je to tedy běžný jev a nechat si je, nebo vrátit? Jsou z netu. Thx
VitekB Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Mné na DS Diverech sedí správně, ale má lehkou vůli v nastavné pozici. Když ji zkusíš otočit o jedno cvaknutí dopředu a pak lehce zkusíš otočit po směru, tak se to nevyřeší?
Radimk Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Nevím, jaký je tam mechanismus, jestli kulička, nebo spíš pružina do zubu, to by asi odpovídalo spíš, té mezizubní vůli. Vidím, že to jde nastavit i téměř na střed, jak je na druhé fotce, tak bych to tak nechal, asi to bude opravdu tou vůlí. A jestli s lunetou budeš skutečně i pracovat a nemáš ji jen na parádu, tak se na středové- nulové nastavení stejně nebudeš moc vracet.Za mě- je to vlastnost, ne chyba.
323GT Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Pokud luneta nemá vakl, když s ní lehce zahýbeš, tak to mezizubní vůle nebude. Chybně osazená vložka lunety. Z fotek je patrné, že vložka je vůči lunetě (výstupku) lehce doprava.
VitekB Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 To víš, Certina kopíruje design u Omegy/Rolexu/... a kvalitu zpracování u Seika .
Radimk Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 To víš, Certina kopíruje design u Omegy/Rolexu/... a kvalitu zpracování u Seika . Já ti dám hanět mi Seiko!Mě se právě zdá, že nalepená vložka je souměrně k "úchytovým výstupkům", sice prd vidím ale docela střed, ne?já to vidím spíš v radiální vůli celé lunety, zřejmě je opravdu použitá technologie Omega / Rolex
VitekB Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Tak Seiko je přece nelícujícími 12 na lunetách a minutovými indexy (na SKX třeba) proslulé . Mé SKX byly v pořádku .
323GT Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Tak stane se to i tam, kde by se to stávat nemělo. Já měl takhle blbě vložku lunety na bondovkách. U Dušáka mi to upravovali.
sly666 Odesláno 3. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 No a co myslíte, je to na vrácení (14 denní lhůta), nebo se s tím smířit a nosit je?
JaRooN Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 Já osobně bych to nevracel. Je to úprava, kterou zvládne kdokoliv zručnější do 3 minut i s vytažením nástrojů z bedny.Ale zkus napsat prodejci, přilož fotografii a uvidíš, jak se k tomu postaví.
Kluk jako buk Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2015 To je tak o desetinu milimetru, max dvě, ne? Zkus napsat prodejci, jestli ti je bude ochotnej vyměnit. Pokud ne, tak bych to snad ani neřešil. Nikdo si toho nevšimne a takhle máš aspoň originál.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se