Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj lidi, pořídil jsem si nové potápky Certina DS Action a zdá se mi že šipka na lunetě nelícuje uplně přesně na index 12.

I když mi na dotaz prodejce-hodinář odpověděl že je to mezizubní  vůle, která je v toleranci, rád bych ještě znal názor

místních odborníků jestli je to opravdu běžné.

Ve starších příspěvcích jsem hledal ale nenašel. Díky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Sundej lunetu, vyndej z ní vložku. Nacvakni lunetu zpátky, pár krát s ní cvakni, aby hezky seděla a pak tam vrať vložku tak, aby licovala...

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno

Představa že sundávám lunetu ze 2 dnů starých hodinek (navíc jsem to nikdy nedělal) na kterých jsou ještě ochranné folie mi přináší infarktové stavy.Je to tedy běžný jev a nechat si je, nebo vrátit? Jsou z netu. Thx

Odesláno

Mné na DS Diverech sedí správně, ale má lehkou vůli v nastavné pozici. Když ji zkusíš otočit o jedno cvaknutí dopředu a pak lehce zkusíš otočit po směru, tak se to nevyřeší?

Odesláno

Nevím, jaký je tam mechanismus, jestli kulička, nebo spíš pružina do zubu, to by asi odpovídalo spíš, té mezizubní vůli. Vidím, že to jde nastavit i téměř na střed, jak je na druhé fotce, tak bych to tak nechal, asi to bude opravdu tou vůlí. A jestli s lunetou budeš skutečně i pracovat a nemáš ji jen na parádu, tak se na středové- nulové nastavení stejně nebudeš moc vracet.

Za mě- je to vlastnost, ne chyba.

Odesláno

Pokud luneta nemá vakl, když s ní lehce zahýbeš, tak to mezizubní vůle nebude. Chybně osazená vložka lunety. Z fotek je patrné, že vložka je vůči lunetě (výstupku) lehce doprava.

Odesláno

To víš, Certina kopíruje design u Omegy/Rolexu/... a kvalitu zpracování u Seika  :lol2:.

:taz:  :bangin:  Já ti dám hanět mi Seiko!

Mě se právě zdá, že nalepená vložka je souměrně k "úchytovým výstupkům", sice prd vidím ale docela střed, ne?

já to vidím spíš v radiální vůli celé lunety, zřejmě je opravdu použitá technologie Omega / Rolex  :lol2:  :lol2:

Odesláno

Já osobně bych to nevracel. Je to úprava, kterou zvládne kdokoliv zručnější do 3 minut i s vytažením nástrojů z bedny.

Ale zkus napsat prodejci, přilož fotografii a uvidíš, jak se k tomu postaví.

Odesláno

To je tak o desetinu milimetru, max dvě, ne? Zkus napsat prodejci, jestli ti je bude ochotnej vyměnit. Pokud ne, tak bych to snad ani neřešil. Nikdo si toho nevšimne a takhle máš aspoň originál.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...