Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

od jednoho návštěvníka tohoto diskusního fóra mi přišel mail s několika dotazy ohledně nákupu ruských hodinek. Byla by asi škoda kdyby odpovědi na otázky, které má více nových návštěvníků tohoto fóra, zůstali pouze v mailu.

Odesláno

Chci se zeptat, proč sis zvolil dodavatele z německa (poljot24.de), a jestli dodaný kus přesně odpovídal vzhledem a parametry tomu, co jsi viděl na webu?

www.poljot24.de jsem si vybral kvůli referencím na chronomag.cz. Samotná komunikace a nákup proběhl bez problémů a ze všeho jsem měl a mám dobrý dojem. Pro mě osobně je příjemné že se nejedná o nějakou "anonymní" stránku (jako např. poljot.de, poljot.ch..atd...) ale jedná se o konkrétního hodináře a ne jenom obchodníka. Z více diskusních příspěvků jsem pochopil a z přesnosti mých hodinek mohu i potvrdit že před odesláním jsou všechny hodinky seřízeny. Přesnost mých hodinek byla výrazně lepší než jsem čekal. Určitě bych se nebál nákupu ani na www.poljot.de ani na www.poljot.ch ani na jejich partnerských webech. Hodinky se shodují s fotografiemi (www.poljot24.de). Nicméně na www.poljot.de jsou daleko větší a asi i lepší fotografie.

Jak je to s platbou do zahraničí? Stačí Visa Electron?

Platba do zahraničí - osobně používám internetovou platební kartu MasterCard od Ebanky. Už jsem s ní uskutečníl cca 30 transakcí a vše v pohodě. Internetové obchody přijímají většinou karty MasterCard (nikolv Maestro) nebo Visa (nikoliv Visa elektron) nebo American Express.

Jak je to prosím tě z clem či DPH? Jak je to s dopravou?

Při koupi hodinek z Německa je už DPH (16%) (tušímže) obsažena v ceně. Takže výsledná cena = cena hodinek + poštovné a balné. Platí se dopředu při koupi většinou prostřednictvím platební karty. Za pár minut pozaplacení to dorazí mail s potvrzením o provedení transakce. A pak už jen čekáš až ti pošta pouze doručí malou krabičku (cca 10 x 10 cm) s hodinkami. Z německa trvá pošta cca 3-4 pracovní dny, ze Singapuru cca 6-7

Pozornosti doporučuju pasáž Alfa (Václavské náměstí). V eprostřed pasáže je malé hodinářství kde mají veliký výběr hodinek (Poljoty + Vostoky + ostatní). Pan hodinář je velice milý a sám jsem tam jedny hodinky koupil.

Odesláno

Ke chvále hodinářství v pasáži Alfa se musím připojit. Moc příjemný a ochotný hodinář. Kupoval jsem tam hodinky Junkers a přidal mi zdarma kožený řemínek k originálnímu kovovému ;)

Odesláno

A co takhle internetový obchod www.poljot.at? Máte někdo zkušenosti? Mám tam totiž vybraný model Poljotů, který bohužel Julián Kampmann (www.poljot24.de) nenabízí.

Odesláno
Pan Paul je slušný, komunikuje, ceny má dobrý. Mám od něj IV s průhledem a navíc kovový tah. Nebál bych se znovu.

Ty jsi nakupoval na www.poljot.at? Taky se mi tam jeden kousek libi... Mohl bys popsat, jak obchod probihal? (jestli lze komunikovat anglicky, jak jsi platil, jakym zpusobem ti hodinky dorucili...)

Dik ;)

Odesláno

Objednal jsem přes web. Navíc jsem chtěl průhledné dýnko, kov. tah a seřídit. Až po mé intervenci přidal zákazníky z ČR, dopravu jsme tehdy dohodli po telefonu. Asi 310 ? jsem poslal a hodinky přišly poštou. Anglicky neumím, Paul mluvil německy dobře. :)

Odesláno

for old black: nevíš jestli Stefan Paul (poljot.at) je pouze internetový prodejce, nebo má taky klasický shop? Mám totiž příští týden cestu do města na dunaji a při té příležitosti bych nějaké ty hodinky viděl rád "in natura".

Odesláno

Ahoj! Jsem tu nový, ale fórum sleduji už nějaký čas. K nákupu hodinek v zahraničí bych se rád zeptal na tu embosovanou kartu. Včera jsem byl v ČSOB, kde mám účet a paní bankéřka mi sdělila asi toto: Vydání embosované karty do týdne, poplatek za vedení karty 500 Kč/rok. Pokud bych zvolil úhradu z účtu na účet do zahraničí, pak poplatek činí 250 Kč v případě, že platím v rámi EU, 250 Kč - 750 Kč v případě, že platím mimo EU. Právě na www.poljot.ch jsou krásné modely, ale je to Švýcarsko a tak nevím, jak je to s DPH. U toho Německa nebo Rakouska je cena hodinek v EUR x aktuální kurs + dopravné a mám celkovou cenu. U toho Švýcarska nevím. Můžete poradit??? Další dotaz bych měl ještě k té emobosované kartě. Ptal jsem se v bance, jak je to se zneužitelností, tj. dnes objednám hodinky za 240 EUR, protistrana si edečte 240 EUR, ale co v budoucnu? Nemůže mi stáhnout z účtu další peníze někdy v budoucu, aniž bych něco objednal? Když posílám převodním příkazem, tak je to jasné. U té karty i to připadá jako inkasní platba. No nemám žádnou zkušenost, jestli ji máte, tak se prosím podělte. Díky moc.

Odesláno

Za platbu kartou neplatí držitel karty ale obchodník. banka si může účtovat nějaký zřizovací poplatek + poplatek za vedení karty ale transakce neplatíte vy ale obchodník. Já používám American Express kreditní kartu nebo internetovou Master Card od Ebanky a vse v pohode :-)

• po 3 týdnech...
Odesláno
Objednal jsem přes web. Navíc jsem chtěl průhledné dýnko, kov. tah a seřídit. Až po mé intervenci přidal zákazníky z ČR, dopravu jsme tehdy dohodli po telefonu. Asi 310 ? jsem poslal a hodinky přišly poštou. Anglicky neumím, Paul mluvil německy dobře.  :)

Prepáč, rád by som sa opýtal, ako dlho to trvalo s tým nákupom na www.poljot.at? Ja totiž neviem po nemecky vôbec, ale objednal som si od pána Paula hodinky, tiež som platil prevodným príkazom a to doobeda 10.04.2006 a do dneška nemám žiadnu informáciu o tom, či už má peniaze, či mi posiela tie hodinky, alebo čo sa vlastne deje. Keď som si prečítal Tvoj príspevok bol som potešený, že už má niekto dobré skúsenosti, ale teraz akosi začínam pochybovať. :(

Dík za reakciu

Odesláno

: Dynno - neplaš se, od 10.4. tak mohl dostat peníze, platba převodem určitě trvá několik dní. Když hodinky pošle tento týden, příští je máš. Díval jsem se do historie: objednávka 30.11.2005, došly 13.12. Banky a běžná pošta jsou brzda. Na e-bay při platbě PayPal máš kolikrát zboží ze Singapuru nebo Hong Kongu už za týden!

Odesláno

: Dynno - když tak na ně spěcháš (asi jako my všichni, když se rozhodneme :) ), tak jsi měl za Paulem zajet! Kdybych to měl tak blízko, určitě bych jel. A hned bych si prohlídl Aviator Day/Date, ty se mně na obrázku líbily víc, jak moje IV.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...