Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím pánové,

po nějakém čase jsem se opět rozhodl pořídit si nový stroj do rodiny. Po mých Laco Valencia a Seiko 5 hledám nyní něco čistě společenského. Mojí podmínkou je cena :D jak jinak. Jde mi o to, že bych tyto hodinky použil tak 10 x do roka, tak do nich nechci moc investovat. Nevadí mi věci z druhé ruky. Neupřednostňuji žádnou značku - takže klidně ruské, čínské (ale v určité kvalitě) atp. 

Chci aby hodinky měli ruční nátah s ukazatelem nátahu. Bylo by fajn, kdyby hodinky měli výraznou korunku (aby se to dobře natahovalo) a modré ručičky jsou sexy (ale není podmínkou).

Po tom co jsem brousil na internetu přikládám pár ukázek co jsem nalezl:

Plus na těch Corgeut chci ukázat jak správně by měla vypadat korunka :).

Moc děkuji za Vaše rady a postřehy.

Jo abych nezapomněl limit jsem si stanovil okolo 100 USD tak mi ho moc nepřekročte :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Hele, je ti jasné, že ta menší ručička je vteřinovka že jo? :-) Ukazatel rezervy vypadá jinak. A asi moc zastánců nákupu těchto kousků nenajdeš. Je to levná čína a sázka do loterie. Některé strojky OK, některé na prd. Sežeň starší Seiko nebo se tady potulují Archimede.

Upraveno uživatelem Sborez
Odesláno

Dík. Teď jak jsi to řekl, tak mě to trklo. Máš pravdu. 

Nicméně o jakých starších Seiko mluvíš a kde se tady potulují Archimede? :D

Moc děkuji.

Odesláno

Tedy pánové, ty orienty jsou nádherný. Tyto Archimede se mi moc nepáčí :(

To jsem si opravdu určil nemožný cíl? :D

Návštěvník Mitak
Odesláno

Pochop, že v dané cenové kategorii ses odsoudil do vod čínských šmejdů a napodobenin. Nejlevnější švýcarský strojek s ručním nátahem je unitas a ten pod cca 12000 nebude. O ukazateli rezervy si můžeš samozřejmě nechat jenom zdát.

Odesláno (upraveno)

Mimochodem, pokud se někdy dostaneš do Prahy, na ty Orient Star z prvního příspěvku bohuse se můžeš podívat v Palladiu na Náměstí republiky. Ale za 100 USD určitě nebudou:). Celkově je ten rozpočet dost nízkej a slušný mechaniky vyhovující požadavkům za tuhle cenu budeš shánět dost obtížně.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Pochop, že v dané cenové kategorii ses odsoudil do vod čínských šmejdů a napodobenin. Nejlevnější švýcarský strojek s ručním nátahem je unitas a ten pod cca 12000 nebude. O ukazateli rezervy si můžeš samozřejmě nechat jenom zdát.

Ale vůbec ne, 2804 je levná.. třeba tady v Hamiltonech (který samozřejmě neodpovídaj zadání).

http://www.jomashop.com/hamilton-khaki-mens-watch-h69419363.html

Odesláno

Mimochodem, pokud se někdy dostaneš do Prahy, na ty Orient Star z prvního příspěvku bohuse se můžeš podívat v Palladiu na Náměstí republiky. Ale za 100 USD určitě nebudou:). Celkově je ten rozpočet dost nízkej a slušný mechaniky vyhovující požadavkům za tuhle cenu budeš shánět dost obtížně.

Stačí si jen vybrat http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XOrient+Bambino.TRS0&_nkw=Orient+Bambino&_sacat=0

Návštěvník Mitak
Odesláno

Ale vůbec ne, 2804 je levná.. třeba tady v Hamiltonech (který samozřejmě neodpovídaj zadání).

http://www.jomashop.com/hamilton-khaki-mens-watch-h69419363.html

Já mám s 2804 docela problém v tom, že je to malinkatý strojek (25 mm), který v pouzdře s velikostí, která se mi libí (45 mm) je nebezpečně nespolehlivý, protože dlouhá oska korunky při každodenním natahování dostává zabrat až příliš. Kubson to tady někde popisoval jako zcela slepou uličku při nějaké B-Uhr limitce.
Odesláno

Díky hoši za odpovědi. Vím, že to není semnou jednoduché. 

Já jsem vycházel z toho, že 

Mimochodem nad Babino a Orienty jsem přemýšlel jako nad svými prvními Hodinami. Nakonec to vyhráli ty Laco, ze kterých mám pořád radost a nosím je 300 dní v roce (a ty zbylé dne se na ně chodím koukat). Po práci je sundavám a beru si Seiko 5 (které jsem pořídil v jendé akci za velmi příznivou cenu cca 100 USD). Proto jsem si asi naivně myslel, že se mi podaří sehnat nějaké čistě společenské. Ale chtěl jsem vyzkoušet něco s ručním nátahem.

Btw od Hamilton se mi ohromě líbí toto: 

Odesláno

Ukazatel rezervy nátahu ti u hodinek, které vezmeš jenom příležitostně, k ničemu nebude. Prostě jenom ručička na ciferníku navíc. Já si pro stejné účely pořídil Orient DB08004B (http://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-classic-power-reserve-automatic-db08004b-mens-watch-3310.html) a pokud jde o nátah, tak s nimi stačí párkrát zatřást a jdou půl dne, takže ukazatel ani netřeba.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Ona rezerva nátahu má obecně smysl spíš u automatu než u ručního nátahu. Ruční prostě dotahneš klidně každý den pro radost. Kdežto u automatu, kde není úplně košer dotahovat ručně, spíš jen pro rozeběhnutí, nikdy nevíš, jak moc jsi se přes den hýbal a jestli to stačilo k plnému natažení.

Odesláno

Pokud chces fakt jen prilezitostne oblekovky, tak musim rict, ze Bambina se mi v dane cenove relaci zdaji bezkonkurencni. Jak jsou SKX nejlepsi value for money potapky, tak to stejne jsou Bambina jako oblekovky. Na to pouziti co pises, tak ti udelaji kralovskou sluzbu. Ale jsou tedy kapku drazsi nez 100usd. Ty moje - bily cifr, rimska cisla, modre rucicky - me vysly neco kolem 220usd. Tahle verze se holt blbe shani...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...