t2 Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Prosím o radu podle čeho vybírat winder? Teda kromě ceny. Je nějaký zásadní rozdíl třeba v hlučnosti? A taky nevím jestli hraje v rozhodování konkrétní typ kalibru. Něco jsem četl o jednostranném nebo oboustraném otáčení. Předem dík za postřehy a rady. Ještě foto 10ti kamenového kalibru: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 (upraveno) myslím že skoro každý winder umožňuje nastavení otáček (minimálně doleva x doprava x obousměr v optimálních otáčkách pro každý stroj) - to by byl jeden faktor pro výběr hlučnost ?měl jsem možnost vyzkoušet eilux, swisskubik a teď mám nějakou mrtku od designhutte za cca 3000 i se zdrojem - hlučnost u všech +/- stejná (dá se u toho spát) mé shrnutí je že ti udělá stejnou službu winder za trojku jako za 20 - akorát ten za dvacet bude líp vypadat *s windrama za tisícikorunu co prodává třeba conrad zkušenost nemám, ale podle obrázků to bude komplet z plastu, tak bych předpokládal větší hlučnost edit1: u swisskubik bych vypíchnul, že po zastavení winderu se hodinky vždy vrací do polohy kdy lze snadno přečíst čas (12 nahoru) Upraveno 30. prosince 2015 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Zkus si postavit vlastní. Budeš z něj mít tu největší radost. Tady máš odkaz na osvědčenou stavebnici: http://www.uhrencenter24.de/html/bausatze.php?id=7999wh Mnoho štěstí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Tady jsou vhodné údaje pro volbu režimu winderu dle kalibru hodinek. http://www.orbita.com/database-search/?letter=e Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 30. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Díky za první info. Viděl jsem třeba levný v koskomu kolem 2500 tak aby to po dvou letech nechcíplo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Hlučnost je rozhodně důležité kritérium. Rozdíly jsou, né že ne, Ypo. (Třeba ten Eilux trochu klepe, slyšet je.)Dostatečná variabilita nastavení směru a počtu otáček je další kritérium.Dostatek místa pro vlastní hodinky (hezký lakovaný čínský winder od Altmana, kam když dáš hodinky 42 mm, nejde zavřít skleněný dekl - luneta se tře o sklo).(A aby vydržel motorek a ložiska - to ale poznat neumím.) Konečně je třeba se rozhodnout, jestli má mít osu vodorovnou nebo našikmo. Názory na vhodnost jednoho či druhého se různí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Hezká frajeřina je tenhle kousek .-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 30. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 pěkný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Ja som asi pred dvomi rokmi viacmenej zo srandy za 50 EUR kúpil takéhoto číňana. Sám o sebe funguje v pohode. Pozor ale treba dať na to, že niektoré hodinky sa ťažšie naťahujú a napríklad moje MG 29er so Sellitou jednoducho kvôli šikmému uloženiu občas nenatiahne. Tiež je dobre do takýchto winderov na dva kusy na jednom kotúči dať dvojo hodiniek, alebo nejakú inú záťaž. Inak sa mechanika trápi, keď je bubon nevyvážený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Rozdíly jsou, né že ne, Ypo. (Třeba ten Eilux trochu klepe, slyšet je.)nebudu se přít, ale měl jsem dva kusy a nic neklepalo .... co se týká náklonu, tak hodinky určitě lépe natáhne swisskubik než šikmý eilux Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miriablo Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Poradim ti jen jedno (osobne mam wolfa), kupuj naddimenzovany, ja mam jen jednu vrtuli a prehazuju to jak blazen (puvodne sem necekal ze toho budu mit vic) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Na kolik hodinek to vlastně má být? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Na kolik hodinek to vlastně má být?no .... asi na ty co jsou v prvním příspěvku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 no .... asi na ty co jsou v prvním příspěvku No ... to máš asi pravdu. Raději se odcházím napít jodové tinktury Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 No ... to máš asi pravdu. Raději se odcházím napít jodové tinktury to se dává do teploměru --- máma mi říkala abych to nepil !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 A tys ji neposlechl ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 A tys ji neposlechl .....myslíš jako že sem rtuťovitej? ... já snad pudu na ten tvůj seminář vyrobit nějakej rozruch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 30. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Na kolik hodinek to vlastně má být?Mám jen troje automaty, ale častěji nosím jen ty Rado. Takže bude stačit na jedny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 OK. Ale nebude to do budoucna málo? Co tak skládačka od BECO? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 myslíš jako že sem rtuťovitej? ... já snad pudu na ten tvůj seminář vyrobit nějakej rozruch Nevyhrožuj a doraž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se