Přejít na obsah

jak vybrat první winder?

t2

Doporučené příspěvky

Prosím o radu podle čeho vybírat winder? Teda kromě ceny. Je nějaký zásadní rozdíl třeba v hlučnosti? A taky nevím jestli hraje v rozhodování konkrétní typ kalibru. Něco jsem četl o jednostranném nebo oboustraném otáčení. Předem dík za postřehy a rady. Ještě foto 10ti kamenového kalibru:

post-673-0-60868400-1451495140_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

myslím že skoro každý winder umožňuje nastavení otáček (minimálně doleva x doprava x obousměr v optimálních otáčkách pro každý stroj) - to by byl jeden faktor pro výběr

hlučnost ?měl jsem možnost vyzkoušet eilux, swisskubik a teď mám nějakou mrtku od designhutte za cca 3000 i se zdrojem - hlučnost u všech +/- stejná (dá se u toho spát)

mé shrnutí je že ti udělá stejnou službu winder za trojku jako za 20 - akorát ten za dvacet bude líp vypadat

*s windrama za tisícikorunu co prodává třeba conrad zkušenost nemám, ale podle obrázků to bude komplet z plastu, tak bych předpokládal větší hlučnost

edit1: u swisskubik bych vypíchnul, že po zastavení winderu se hodinky vždy vrací do polohy kdy lze snadno přečíst čas (12 nahoru)

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Hlučnost je rozhodně důležité kritérium. Rozdíly jsou, né že ne, Ypo. (Třeba ten Eilux trochu klepe, slyšet je.)

Dostatečná variabilita nastavení směru a počtu otáček je další kritérium.

Dostatek místa pro vlastní hodinky (hezký lakovaný čínský winder od Altmana, kam když dáš hodinky 42 mm, nejde zavřít skleněný dekl - luneta se tře o sklo).

(A aby vydržel motorek a ložiska - to ale poznat neumím.)

Konečně je třeba se rozhodnout, jestli má mít osu vodorovnou nebo našikmo. Názory na vhodnost jednoho či druhého se různí.

Odkaz ke komentáři

Ja som asi pred dvomi rokmi viacmenej zo srandy za 50 EUR kúpil takéhoto číňana. Sám o sebe funguje v pohode. Pozor ale treba dať na to, že niektoré hodinky sa ťažšie naťahujú a napríklad moje MG 29er so Sellitou jednoducho kvôli šikmému uloženiu občas nenatiahne.

Tiež je dobre do takýchto winderov na dva kusy na jednom kotúči dať dvojo hodiniek, alebo nejakú inú záťaž. Inak sa mechanika trápi, keď je bubon nevyvážený.

post-957-0-44674200-1451498659_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Rozdíly jsou, né že ne, Ypo. (Třeba ten Eilux trochu klepe, slyšet je.)

nebudu se přít, ale měl jsem dva kusy a nic neklepalo .... co se týká náklonu, tak hodinky určitě lépe natáhne swisskubik než šikmý eilux

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...