Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rozhodl jsem dát své skvělé přítelkyni k vánocům kvalitní mechanické hodinky a s velkou pravděpodobností to budou tyhle od Kubsona: http://www.chronoshop.cz/katalog-detail.php?p=179

Já osobně jsem si jistej, že jde o kvalitní a elegantní hodinky. A hlavně cena 6000, Kč mně vyhovuje. V případě přítelkyně jde o první mechanické hodinky, do kterých jsem ji vlastně "umluvil" tak trochu já:), takže zatím nebudeme investovat víc. Jako jeden z argumentů jsem jí uvedl: "Hele, skoro každá ženská má na ruce hodinky, ale těch mechanických (se švýcarským strojkem) na něžném ženském zápěstí zase tak moc nebude:)" Takže důležitý je i jistý prvek výjímečnosti.

Nicméně se, v podstatě už jen pro jistotu, zeptám: Jaké jsou vlastně alternativy? V této cenové kategorii? Otevřeně přiznávám, že jsem už docela rozhodnutej (viz výše). Navíc abych to stihnul do Vánoc tak si musím pospíšit s objednávkou. Ovšem za každou nápovědu či dobrý tip budu velmi vděčný. Ale pozor! Jde mně výhradně o hodinky se švýcarským strojkem. Takže předem díky a všem milovníkům krásných "nepokojných" šperků přeju hezký večer.

Odesláno

Myslím, že v dané kategorii jde opravdu o velmi slušné a přiměřeně kvalitní hodinky, které jistě nezklamou. Co se týče designu, tak na tem mám odlišný názor. Hodinkám bych dal řadu přívlastků, ale elegantní by mezi nimi jistě chyběl. Nejlépe asi sedí ten u popisu hodinek - extravagantní. Ale to je už dle vkusu každého soudruha. Naštěstí se každému líbí něco trochu jiného a tak to má být. Já jí dal Omegy a nakonec stejně častěji vytěžuje svojí sbírku Swatchek.... :wallbash:

Odesláno
Myslím, že v dané kategorii jde opravdu o velmi slušné a přiměřeně kvalitní hodinky, které jistě nezklamou. Co se týče designu, tak na tem mám odlišný názor. Hodinkám bych dal řadu přívlastků, ale elegantní by mezi nimi jistě chyběl. Nejlépe asi sedí ten u popisu hodinek - extravagantní. Ale to je už dle vkusu každého soudruha. Naštěstí se každému líbí něco trochu jiného a tak to má být. Já jí dal Omegy a nakonec stejně častěji vytěžuje svojí sbírku Swatchek.... :wallbash:

Ono se ne nadarmo říká: "Co člověk, to názor":) Dneska jsme s přítelkyní byli na "čumendu" a po záplavě "colorfull-positive" swatchek jsem si řekl, že Steinharty jsou vlastně velmi elegantní hodinky :) Nicméně uznávám - skutečnou eleganci bych asi hledal jinde, ale bohužel také "jinde" co se financí týče. Mimochodem objevitelská výprava "Kup svý holce dámský automaty" se změnila na neuvěřitelně deprimující a skličující adventuru "Někdo hodně důležitý asi řekl, že ženský budou nosit quarz"... Minimální nabídka, velký otazník nad hlavami personálu a moje martensky ošoupané až na kord:)

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Mně se Tebou vybrané Steiharty líbí, výhrady bych měl pouze k mohutné korunce.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
Mně se Tebou vybrané Steiharty líbí, výhrady bych měl pouze k mohutné korunce.

No tak na tu jsem koukal taky. Říkal jsem si: "ježíš, co je to za monstrum?" Jenomže pak jsem zkouknul i nějaká videa na YouTube a nakonec se to u mě nějak přetavilo v názor, že je to další plus jejich netradičního vzhledu. A musím říct, že se čím dál víc ztotožňuju s tím co napsal koblih69. Nejvíce ze všeho jsou ty hodinky asi extravagantní. A to je dobře. Takže už jsem je u kubsona objednal a až je bude mít Evelina na ruce tak je vyfotím jako inspiraci pro případné další blázny co chtějí koupit přítelkyni mechaniké hodinky:)

Návštěvník Snow
Odesláno
No tak na tu jsem koukal taky. Říkal jsem si: "ježíš, co je to za monstrum?" Jenomže pak jsem zkouknul i nějaká videa na YouTube a nakonec se to u mě nějak přetavilo v názor, že je to další plus jejich netradičního vzhledu. A musím říct, že se čím dál víc ztotožňuju s tím co napsal koblih69. Nejvíce ze všeho jsou ty hodinky asi extravagantní. A to je dobře. Takže už jsem je u kubsona objednal a až je bude mít Evelina na ruce tak je vyfotím jako inspiraci pro případné další blázny co chtějí koupit přítelkyni mechaniké hodinky:)

Nezapomeň dát fotky do Pochlubte se..., zajímala by mne hlavně fotka na ruce.

Odesláno
Nezapomeň dát fotky do Pochlubte se..., zajímala by mne hlavně fotka na ruce.

jojo, právě to mám v plánu, protože sám mám nejlepší představu, když je vidím na zápěstí. Navíc dámské automaty jsou u nás velká neznámá (jak píšu výše), takže každá osobní zkušenost bodne:)

Odesláno
ahoj, hodil jsem na web 2 fotky "naživo"... pokud je budete chtít někdo do vánoc objednávejte raději dřív, steinhartům dodání hodinek bohužel trvá dlouho...

Super, už jsem je zaregistroval a rozhodně mě potěšily. A taky mě přesvědčily o správnosti mého rozhodnutí... Doufám, že to bude u přítelkyně stejné:)

• po měsíci...
Odesláno

Takže dnes mně dorazil tenhle krásný kousek od Kubsona. Estelly jsou opravdu nádherný, velká korunka vypadá parádně (lehká nervozita stran tohoto detailu se absolutně nepotvrdila), zpracování je skvělý, stejně tak bílá kůže vypadá moc dobře. Velikost perfektní. Hodinky se mně líbily už na obrázku, ale skutečnost opět výrazně předčila očekávání. Teď ještě aby měla stejný názor i přítelkyně:) Nicméně tohle je ohlášení realizovaného nákupu a hned po předání dárků vyhotovím foto na přítelčině ručce a hodím to do "přírustků"

Odesláno

Gratuluji přidávám tip z praxe - vysvětli, že i automat se po dvoudenním NEnošení může zastavit

jinak se obrň trpělivostí pro případné poznámky "ty hodinky zase nejdou" :-) (dal jsem manželce Seiko v automatu, v pátek večer je sundá a v pondělí ráno prská, že to zase stojí.... a to je má už přes rok...

Odesláno
Gratuluji přidávám tip z praxe - vysvětli, že i automat se po dvoudenním NEnošení může zastavit

jinak se obrň trpělivostí pro případné poznámky "ty hodinky zase nejdou" :-) (dal jsem manželce Seiko v automatu, v pátek večer je sundá a v pondělí ráno prská, že to zase stojí.... a to je má už přes rok...

:speak_cool: Já jsem ji právě poctivě několik měsíců zpracovával, pečlivě vysvětloval, že je nutný jiný přístup k definici přesnosti než u quarzek, atd. Nicméně máš pravdu v jedný věci. Přítelkyně si doma hodinky pokládá na barpult, takže ji teď asi budu muset každou sobotu brát na večeři aby si natáhla při jídle hodinky. Čímž se nákupní cena poněkud upraví :smile_anim:

Odesláno

Vypadají... zvláštně :)

Ale co by mě na nich zajímalo je kvalita kalibru. Je to vlastně první Sellita, na kterou jsem narazil, takže by mě zajímalo, jak kvalitní jsou strojky, který nahradí veškerý ETY.

Odesláno

Ale co by mě na nich zajímalo je kvalita kalibru. Je to vlastně první Sellita, na kterou jsem narazil, takže by mě zajímalo, jak kvalitní jsou strojky, který nahradí veškerý ETY.

Já jsem taky zvědavej. Od roku 2010 (pokud se nepletu) už ETA strojky mimo Swatch nedodá, takže Sellita bude mnohem frekventovanějším pojmem. A každé hodinky vyrobené do té doby a osazené strojkem ETA se vlastně stanou tak trošku unikátem. Možná ne hned, ale určitě se časem začne říkat: "...no jo, to bylo v době kdy je ještě osazovali ETOU..." :smile_anim: . Taky by mě docela zajímalo, jestli zůstane Sellita osamocena nebo se objeví nějaký další, masovější OEM výrobce... Nu, uvidíme.

btwá budu do vánoc docela nervózní, protože přítelkyně má docela křehkou ručku a Estelly jsou celkem slušnej kousek hodinek... Ale vzhledem k tomu, že už mnoho let nosí velké pánské quarzky po tátovi (navíc na tahu), tak si myslím, že to dobře dopadne :smile_anim:

Odesláno

podle ohlasů bez problémů, ale dostat z nich dostatečné množství strojků je momentálně asi tak stejně těžké jako z ety

sw200frontqp1.jpg

sw200backkr5.jpg

Odesláno

Selittu zatiaľ nekoštujem, ale mám tušenie, že ukončenie dodávok ETY pre nekoncernových odberateľov, by spôsobilo značné zdraženie hodiniek. Kto mohol, ten sa strojkami zásobil, kto bude na to mať, prejde na vlastné kalibre alebo opráši tie staršie, no veľkovýroba s lacnými strojkami a súčiastkami bude zrejme chýbať. A ešte si to v Swatch Group môžu rozmyslieť. Aj tak si myslím, že kompletné strojčeky ETA sa budú predávať ďalej.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...