ondra_v Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 (upraveno) Dobrý den, před nějakou dobu jsem si koupil mechanické automaty, které se mi líbí. Koupil jsem je v Rakousku. Maji však jeden nedostatek, nejsou vodotěsné. Potřebuji si koupit podobné, ale nedaří se mi je nidke sehnat. Napište mi prosím nějakou alternativu. Chtěl bych ideálně leštěnou nerez ocel, hnědý řemínek, alespoň 30M, nechci černý ciferník. Jsem student, nemohu do hodinek investovat více než 3000Kč. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. listopadu 2007 uživatelem ondra_v
koblih69 Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 (upraveno) ... no to jsi nasadil tedy laťku "vysoko" tuhle značku tedy neznám, ale použitý strojek je klasická Čína... Pokud chceš něco do 3000,- pak se mi jako rozumné jeví Seiko, Orient nebo Vostok. Nebo můžeš mrknout do inzerce, případně třeba na AUKRO a najdeš v téhle ceně už velmi pěkné kousky. Edit: ... tedy abych byl srozumitelný: myslím originální, mírně jeté hodinky nějaké osvědčené značky. PS: ty fotky prosím tochu zmenšuj... Upraveno 7. listopadu 2007 uživatelem koblih69
ondra_v Odesláno 7. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 (upraveno) Právě já bych chtěl nové. Chtěl jsem si sehnat od této firmy podobné, ale nepodařilo se mi na ně nikde jinde narazit. Ani na firmu, v Rakousku byla na ně akce, kamarádka se mi po nich ještě ptala, ale již nebudou. Tyto co mám, si chci šetřit, protože se na ně váže pěkná vzpomínka. Již však nechci nosit jiné než mechanické. Dejte mi vědět prosím i nějakou další alternativu, značka není důležitá. Není problém si nakoupit i na Ebay. Ale nic se mi nedaří najít. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. listopadu 2007 uživatelem ondra_v
ondra_v Odesláno 7. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 Ideální jsou PRIM Tycho Brahe 50 l.e. ale jak jsem viděl cenu, málem jsem spadl ze židle.
koblih69 Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 (upraveno) Ideální jsou PRIM Tycho Brahe 50 l.e. ale jak jsem viděl cenu, málem jsem spadl ze židle. Máš poměrně slušnej rozptyl. Od Číny za skoro 0,- po PRIM Tycho Brahe za 100k ... Hodinek tohohle typu jsou všude kvanta. Slušné v podobném ( obdélníkovém ) designu třeba: http://www.interwatch.cz/Vostok_Europe/Vostok_metro_02.htm .... Ale mám pocit, že to bereš za špatný konec. Co od toho čekáš? Jen tento typ designu? Jaké funkce mají mít? Nebo třeba moje oblíbené Orienty se stoletým kalendářem http://www.tophodinky.cz/ceuaa002b-hodinky-44.html Upraveno 7. listopadu 2007 uživatelem koblih69
ondra_v Odesláno 8. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2007 Děkuji za typ koblih69 Chtěl bych desingově shodné s vodotěsným provedením. Kožený řemínek, nerez, stříbrné, bílo provedení či světlé provedení číselníku (nejsem si jistý se správnýma termínama, to kde jsou natisknuté čísla) ne však černé a stříbrné, potisk může mít jakou koliv barvu. Chtěl bych aby mi to ukazovalo slunece a hvězdy, datum, vše co je na nich. Potěšilo by mě také prosklené dno, není však nutné. Dále bych měl zájem o jiný desing hodinek. Aby byla vteřinovka mimostředová. Něco jako je model PRIM Orlík l.e. 55. Kožený řemínek, nerez, stříbrné, bílo provedení či světlé provedení číselníku, vodotěsné. Problém je u mě, že asi vím jaký desing chci, ale nedaří se mi nic podobného najít. Budu rád, když mi napíšete typy.
VS Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Kompromis bude nutný. Kvalitní, vodotěsné, mechanické hodinky podobného vzhledu do 3000 asi neexistují. Budeš muset zvýšit cenový limit nebo ubrat subciferníčky. Koukni na ty Vostoky. http://www.azwatch.cz/katalog/vostok-europe? http://www.azwatch.cz/katalog/vostok-europe?&page=4 Jo a ještě měly podobný tvar stokrát proklínané i milované Grueny. http://www.chronomag.cz/clanek/2007-04-02/...eta-kalibr.html Ty můžeš mít za polovinu a je v nich pravý strojek ETA 2824/2, který jako náhradní díl stojí skoro dvakrát tolik. Tycho de Brahe byl dobrý úlet. Se stejným kalibrem se dají sehnat za polovinu, ale pořád je to mnohonásobek tvého limitu. Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem VS
Karloss Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Ondro, když trošku přitlačíš na pilu a spojíš to s dárkem k vánocům, tak jsou jedny dost podobné v prodejní sekci - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=9348 vodotěsnost na potápění asi nebude, ale u tohoto typu hodinek 30m myslím stačí.
ondra_v Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Ondro, když trošku přitlačíš na pilu a spojíš to s dárkem k vánocům, tak jsou jedny dost podobné v prodejní sekci - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=9348 vodotěsnost na potápění asi nebude, ale u tohoto typu hodinek 30m myslím stačí. Děkuji tohle jsou přeně ty hodinky, jaké bych si představoval děkuji za typ. Zkusím zalobovat v rodině, zda by mi ně přispěly k Vánocům. Vodotěsnost: mám akvárium, občas si zapomenu sundat hodinky, tak nechci aby jim to uškodilo. Hloubka akvária 55cm, což si myslím že 30M je dostatačující. (předchoží hodinky jsem měl Bentime 200M qurzt, ale od určité doby snesu na ruce pouze mechanické) Díval jsem se i na Gruen, jakou barvu má ceferník, je do modra nebo je černý, nemůžu to z fotek jednoznačně poznat. Je tam opravku strojek eta ETA 2824/2 swiss? http://cgi.ebay.com/GRUEN-SWISS-WATCH-AUTO...1QQcmdZViewItem US $100.00 +Shipping costs: To Czech Republic -- US $15.00 Děkuji Vám za typy, pokud ještě víte o nějakých napište mi prosím Vaše typy. Značka není pro mě důležitá, avšak NECHCI FAKE. Jde mi o nerezové pouzdro, s jakž takž kvalitním strojkem. Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem ondra_v
koblih69 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Děkuji tohle jsou přeně ty hodinky, jaké bych si představoval děkuji za typ. Zkusím zalobovat v rodině, zda by mi ně přispěly k Vánocům. Vodotěsnost: mám akvárium, občas si zapomenu sundat hodinky, tak nechci aby jim to uškodilo. Hloubka akvária 55cm, což si myslím že 30M je dostatačující. (předchoží hodinky jsem měl Bentime 200M qurzt, ale od určité doby snesu na ruce pouze mechanické) Díval jsem se i na Gruen, jakou barvu má ceferník, je do modra nebo je černý, nemůžu to z fotek jednoznačně poznat. Je tam opravku strojek eta ETA 2824/2 swiss? http://cgi.ebay.com/GRUEN-SWISS-WATCH-AUTO...1QQcmdZViewItem US $100.00 +Shipping costs: To Czech Republic -- US $15.00 Děkuji Vám za typy, pokud ještě víte o nějakých napište mi prosím Vaše typy. Značka není pro mě důležitá, avšak NECHCI FAKE. Jde mi o nerezové pouzdro, s jakž takž kvalitním strojkem. Gruen mám od člena s odstraněným zlacením. Eta je podle mého skromného náruru pravá tedy alespoň tak funguje i vypadá. Ciferník je modrý, já k němu mám modrý řemínek s původní ( opět odzlacenou ) překlápěcí sponou. Musím říct, že ta ty peníze ( a po odstranění zlacení ) jsou to hodinky ze kterých mám velkou radost. Jinak se dají koupit do 1500,- i s dopravou. Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem koblih69
ondra_v Odesláno 14. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2007 Ondro, když trošku přitlačíš na pilu a spojíš to s dárkem k vánocům, tak jsou jedny dost podobné v prodejní sekci - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=9348 vodotěsnost na potápění asi nebude, ale u tohoto typu hodinek 30m myslím stačí. Spojit s dárkem není již problém. Problém je v tom, že nechtějí tyto hodinky mi dát, protože mají v názvu Buran, (řekli mi, ještě aby jsi se pak choval jako buran) i když se mi velice líbí. Tak jsem hledal, až jsem našel tyto. Něco jsem ubral se svých požadavků. TRAUMHAFTER - ZEITMESSER LINDBERG & SONS GERMANY SERIE CLASSIC AUS DER NEUSTEN COLLECTION LIMITED EDITION - NEU & UNGETRAGEN - 24 Monate internationale Hersteller Garantie - Modell-Serie T 21763 - Edelstahlgehäuse poliert - gehärtetes kratzfestes Mineralglas - DAY or NIGHT Indicator - hochwertiges Echt-Lederband in schwarz - zwei zusätzliche Lederbänder - LEUCHT - Zeiger - Edelstahlfaltschließe mit Logo Gravur - POWER RESERVE Anzeige - Doppeldatun <12> - 24 Stunden Indicator - Präzisions-Automatic-Werk T282 - 23 - 35 Jewels / Lagersteine - Gangreserve ca. 38 Stunden - Beidseitig aufziehender Rotor - verschraubter Boden mit Sicht aufs Werk - Grösse 43 mm ohne Krone - 5 ATM - sehr edle Verarbeitung mit neuster Technologie - Uhr wird in einer edlen Lederbox geliefert - incl. Echtheitszertifikat Líbí se mi, ale nepoznám, jestli jsou kvalitní, napište mi prosím Vaše názory.Bez_n_zvu1.bmpBez_n_zvu2.bmpBez_n_zvu3.bmpBez_n_zvu4.bmpBez_n_zvu5.bmpBez_n_zvu6.bmpBez_n_zvu7.bmpBez_n_zvu8.bmp
B.F.G. Odesláno 15. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2007 Čína jak vyšítá, fake to není, ovšem srovnávat je s Buranem nelze. Otázka je kolik za ně chtějí, pokud stojí řekněme do dvou tisíc, tak proč ne. Pokud ti někdo říká jaký dárek je pro tebe vhodný, tak od něj raději nic nechtěj. Alespoň mě by to urazilo. Buran má svůj význam, je spousta jiných horších názvů.
snake Odesláno 15. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2007 Spojit s dárkem není již problém. Problém je v tom, že nechtějí tyto hodinky mi dát, protože mají v názvu Buran, (řekli mi, ještě aby jsi se pak choval jako buran) i když se mi velice líbí. Hodinky s názvem Buran (-ať se to tady nezvrhne třeba v burany apod.) jsou myslím minimálně o 2 třídy lepší-jestli se to vůbec dá srovnávat...a to soudím jen podle fotek,nehledě na to,že si chtěl výhradně ten model co byl na první fotce a těm se Buran hodinky podobají nejvíce-aspoň tvarem pouzdra...
Paullus Odesláno 15. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2007 ..... Buran má svůj význam, je spousta jiných horších názvů. Asi přestanu nosit svoje Philippe Patek Gondolo. Král Filip vydusil templáře, Pátek (ten co posluhoval Robinsonovi) pocházel z kmenu lidožroutů a gondola je zastaralý přepravní prostředek využívající námezdní sílu vykořisťovaného proletáře....
falkkon Odesláno 15. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2007 "Spojit s dárkem není již problém. Problém je v tom, že nechtějí tyto hodinky mi dát, protože mají v názvu Buran, (řekli mi, ještě aby jsi se pak choval jako buran) i když se mi velice líbí. " Není náhodou v překladu: BURAN - BOUŘE ?? Tak by to znělo úplně jinak.
ondra_v Odesláno 16. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 (upraveno) Já bych chtěl ty hodinky Buran, jsou to přesně ty jaké jsem si představoval. Rodiče pro mě mají již dárek, přesahující cenu hodinek, na kterém jsme se dohodli v září. Prarodiče jsou starší lidé, trochu konzervativní. Mapadlo mě, jesti by bylo možné za hodinky Buran nabídnout nový telefon, nabízejí mi na prodloužení smlouvy, chci si nechat stávající. Můžu nabídnout Nokii 6230i či něco podbného. Nebo bych mohl přidat PC desktop IBM vhodné na účetnictví a kancelářské programy a ještě sbírku obalů od čokolád, či sbírku vlaječek. Popřípadě se nějak domluvit. Upraveno 16. listopadu 2007 uživatelem ondra_v
snake Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 (upraveno) Já bych chtěl ty hodinky Buran, jsou to přesně ty jaké jsem si představoval. Rodiče pro mě mají již dárek, přesahující cenu hodinek, na kterém jsme se dohodli v září. Prarodiče jsou starší lidé, trochu konzervativní. Mapadlo mě, jesti by bylo možné za hodinky Buran nabídnout nový telefon, nabízejí mi na prodloužení smlouvy, chci si nechat stávající. Můžu nabídnout Nokii 6230i či něco podbného. Nebo bych mohl přidat PC desktop IBM vhodné na účetnictví a kancelářské programy a ještě sbírku obalů od čokolád, či sbírku vlaječek. Popřípadě se nějak domluvit. Tak to zkus nabídnout prodejci...nabídl bych výhradně ty čokolády-nebo obaly a uvidíš co ti napíše Upraveno 16. listopadu 2007 uživatelem snake
ondra_v Odesláno 16. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Čína jak vyšítá, fake to není, ovšem srovnávat je s Buranem nelze. Otázka je kolik za ně chtějí, pokud stojí řekněme do dvou tisíc, tak proč ne. Pokud ti někdo říká jaký dárek je pro tebe vhodný, tak od něj raději nic nechtěj. Alespoň mě by to urazilo. Buran má svůj význam, je spousta jiných horších názvů. Děkuji za názor. Právě neuznávají Čínu, měli za to, že je to Německý výrobek, strejda by je dovezl z Německa. Cena je EUR 299.00. LINDBERG & SONS GERMANY Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Pekos Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Super,až já tu začnu nabízet obaly od čokolády,tak to budou reakce!Mně tu totiž neprojde nic.Moc spěcháš,začni šetřit a v prúběhu toho hledej a přemýšlej.Aspoň se neukvapíš s nákupem.Ve tvém případě bych asi zvolil variantu,kterou ti tu někdo navrhoval,použité,od lepší značky.Ale to je múj názor.Nebo za víc peněz,jinak se dostaneš do situace,že pokaždé,co naspoříš 3-5 tisíc,koupíš pěkné,ale nic moc hodink,kterých budeš mít nakonec 10ks a zjistíš,že nemají velkou cenu.A mohl si mít za to jedny,ale pořádné,které by ti mohli dělat velkou radost.
ondra_v Odesláno 16. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 (upraveno) Já bych chtěl ty hodinky Buran, ale již mě nic nenapadá, co nabídnout. Já bych chtěl nové mechanické hodinky. Není pro mě důležitá značka, chtěl bych aby byly jakž takž kvalitní (žádné čínské šmejdy), v nerezovém pouzdře a aby měli alespoň datum a zobrazí den/noc, vodotěsnost takovou, když dám ruku do akvárka, aby se s nimi nic nestalo. Já nepoznám kvalitu strojku vizualním pohledem, ani kde je to vyrobené. Myslel jsem si, že když je tam napsáno made in Germany, že je to německá výroba. (a že to jistí nákup v Německu) Upraveno 16. listopadu 2007 uživatelem ondra_v
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se