Tomasak Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 SEIKO AUTOMATIC CHRONOGRAPH 6138-8020 aukce na ebay.com Z D E A toto se z toho nechá udělat: Z D E
snake Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 SEIKO AUTOMATIC CHRONOGRAPH 6138-8020 aukce na ebay.com Z D E A toto se z toho nechá udělat: Z D E Zeptám se asi blbě,ale kolik vyjde cena toho co se z toho dá udělat? jsou velmi pěkné
afrikab Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 V takovem spickoven stavu klidne 9tis korun. Ale pohybuji se i v castkach od 100USD.
Jerryl Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Ale teď co je lepší? Koupil levněji v horším stavu a pak investovat do renovace nebo koupit po renovaci za víc?
Tomasak Odesláno 16. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Ale teď co je lepší? Koupil levněji v horším stavu a pak investovat do renovace nebo koupit po renovaci za víc? Je otázka zda je v TOP stavu vůbec koupíš. (zda to někdo nabízí k prodeji - já takový inzerát neobjevil) Spíš by bylo lepší si říct že by se měly v tom stavu co jsou na prvním obrázku dát koupit na EBAY.COM za cca.130USD, (při dnešním kurzu krásná cena). Potom je otázka zda by to třeba Mechano nebo ten člobrda na Filipínách dokázal dostat do stavu na obrázu č.2 - a za kolik. Co já jako laik na to vidí, tak se bude leštit pouzdro, sklíčko. Potom opravovat ručičky a možná nový ciferník??
Tomasak Odesláno 16. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Ještě jedna neověřená informace ohledně těchto hodinek. Nabízejí se prý dvě varianty jedny mají O v nápisu SEIKO širší viz.obr (tyto jsou prý orig) a druhé klasické kulaté, viz.obr (tyto jsou prý vyráběné později)
afrikab Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Koupit novy cifernik ci lunetu vetsinou lze. Ale u rucicek je to kapanek draha zelezitost. Dalsi reseni je pak rucicky zrenovovat - premalovat. Osobne bych koupil radeji v top stavu, nez je sam renovovat.
safi Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Kupoval jsem troje vintage hodinky a KAŽDÉ potřebovali návštěvu u mechana, i když bylo v inzerátu napsáno serviced Možná to je s tím, že jsem perfekcionalista a že i od 30-40 let starých hodinek vyžaduji aby mi běhaly s maximální denní odchylkou 10 vteřin. Ceny pěkných kousků se pohybují kolem 200-300 USD, hlavní je aby byl v pořádku ciferník.
safi Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Ještě jedna neověřená informace ohledně těchto hodinek. Nabízejí se prý dvě varianty jedny mají O v nápisu SEIKO širší viz.obr (tyto jsou prý orig) a druhé klasické kulaté, viz.obr (tyto jsou prý vyráběné později) Ty druhé mají i jiné ručičky...nevíš jaké je číselné označení modelu?
safi Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Je otázka zda je v TOP stavu vůbec koupíš. (zda to někdo nabízí k prodeji - já takový inzerát neobjevil) Spíš by bylo lepší si říct že by se měly v tom stavu co jsou na prvním obrázku dát koupit na EBAY.COM za cca.130USD, (při dnešním kurzu krásná cena). Potom je otázka zda by to třeba Mechano nebo ten člobrda na Filipínách dokázal dostat do stavu na obrázu č.2 - a za kolik. Co já jako laik na to vidí, tak se bude leštit pouzdro, sklíčko. Potom opravovat ručičky a možná nový ciferník?? Číselník by mělo být možné ve většině případů vyčistit... BTW... jsou moc krásné...už je týden mám na ruce a ladíme s mechanem přesnost...ještě to chce pár dní :-)
pavel23 Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Kam až se ta cena vyšplhá něco takového by se mi líbilo.Safi když bych potřeboval pomoct s nákupem a renovací pomohl by jsi mi?Ta druhá fotka s řemenem je úžasná a jaký mají průměr?Díky za odpověď
safi Odesláno 16. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2007 Kam až se ta cena vyšplhá něco takového by se mi líbilo.Safi když bych potřeboval pomoct s nákupem a renovací pomohl by jsi mi?Ta druhá fotka s řemenem je úžasná a jaký mají průměr?Díky za odpověď Ahoj s koupí ano, na renovace je tu mechano, který má tu výhodu že už kalibr 6138 servisoval - ne všichni hodináři tu možnost měli. Jinak pokud chcete někdo vidět výsledek mechanovi renovace (ještě není zcela dokončená - musím ještě dořešit prasklou lunetu), tak se někdy můžeme v centru krátce vidět. Co se týče ceny tak to je asi takovéto: cena chronografů na Ebay cca 150 - 350 USD (i s dopravou do ČR) Renovace - hele tady nejde cena jednoduše napsat...každé vintage hodinky jsou v jiném stavu a podle míry a náročnsoti zásahů se pak určuje cena. U mechana to funguje jednoduše - hodinky mu pošleš, on se na ně podívá a pošle ti cenu. Pokud ji akceptuješ tak se do hodinek pustí.
ramon Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 Ahoj s koupí ano, na renovace je tu mechano, který má tu výhodu že už kalibr 6138 servisoval - ne všichni hodináři tu možnost měli. Jinak pokud chcete někdo vidět výsledek mechanovi renovace (ještě není zcela dokončená - musím ještě dořešit prasklou lunetu), tak se někdy můžeme v centru krátce vidět. Co se týče ceny tak to je asi takovéto: cena chronografů na Ebay cca 150 - 350 USD (i s dopravou do ČR) Renovace - hele tady nejde cena jednoduše napsat...každé vintage hodinky jsou v jiném stavu a podle míry a náročnsoti zásahů se pak určuje cena. U mechana to funguje jednoduše - hodinky mu pošleš, on se na ně podívá a pošle ti cenu. Pokud ji akceptuješ tak se do hodinek pustí. Nemohl bys sem hodit foto nějaké té renovace? Zejména bych rád viděl nějaký renovovaný číselník nejlépe pokud možno i stav před.
safi Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 (upraveno) Nemohl bys sem hodit foto nějaké té renovace? Zejména bych rád viděl nějaký renovovaný číselník nejlépe pokud možno i stav před. Výsledky Mechanovi práce sem dám večer, nebo zítra. Každopádně výsledek renovace ze zahraničí je třeba tento: Zdroj fotografií: http://www.larrybiggs.net/scwf (Seiko and Citizen forum) Z pohledu renovace číselníku jde hlavně o odstranění případných skvrn. V mém případě se všechny až na jednu malou ťupku podařilo odstranit. Upraveno 17. listopadu 2007 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 Jinými slovy..cílem renovace je aby ti hodinky šlapaly jako nové a aby také jako nové vypadaly..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se