Přejít na obsah

Jaké quartzové Seiko vybrat?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Řeším dilema a chtěl bych vás poprosit o radu. Brácha mi před časem pustil Seiko shc063, ,který jsem chtěl vyzkoušet, protože se mi líbily. Uvažuji mj. i o nich, ale chci se zeptat máte jiný nápad jaké jiné Seiko quartz s přesným strojkem by se dalo sehnat? Já preferuji primárně quartz. Už mám nějaký žebříček ze kterého bych si vybral a budu rád, když dohodíte nějaké tipy, protože samozřejmě znám jen pár modelů z WUS, nejsem žádnej přeborník na Seiko, určitě uvítám další tipy a náměty co by se dalo zvolit. 

Co jsem vybral a preferuji:

SHC 063 

SBBN 031

SBBN 025

SBBN 033

Tučně označené modely preferuji, kdyby je někdo z vas měl budu rád i za případnou nabídku do PM.

Možná bych uvítal i MM300 (SBDX 001), ale nedovedu si tam obhájit tu cenu, zatím mi to nic moc neříká, ale částečně mě to láká, nevýhoda pro mě je automat, proto bych se rád usadil na quartzu a zmizel odsud :D

A ještě jeden dotaz - ten stojek v shc063 je 7N36 a je extrémně přesný, údajně chodí do vteřiny do plusu za měsíc. Chci se zeptat, jak je na tom dle vašich zkušenosti ten 7C36? Dočetl jsem se, že ten má odchylku +/- 15s za měsíc, což určitě nechci, za ty prachy už bych rád velmi dobrou přesnost strojku, když 7N36 za téměř 4x méně dělají vteřinu za měsíc.

Děkuji za vaše názory a připomínky pánové. 

Odesláno

Asi vezmu tuny, ale jak jsou na tom s tou přesností je to stejný, jako SHC 063 nebo opravdu lítají +/-15 za měsíc? 

Odesláno

Mě to přijde trošku víc jako vyhazování peněz. Dyť ty hodinky nic extra neumí. Nemají ani přesný strojek. Tím myslím termokompenzovaný, žádný solár nebo věčný kalendář, jen prostě servisovatelný quartz. Já osobně bych za ty prachy chtěl alespoň titan se safírem nebo prostě něco. Jediné plus je teda lumi, ta nebude mít konkurenci. To musíš být jó fanda, takže za mě jedině SBBN025.

Edit: Mě tak přesně nechodí, při změně času jsem měl 30 vteřin nevím, kterým směrem.

Odesláno

Ted jsem mu chtel napsat, ze za 24 je mozna i sundam z ruky a poslu mu je.... A ty mu je takhle rozmluvis... :-)) holt mi ty vobyc kvarcky zvostanou :-)

Edit: k ty presnosti, daj se vevnitr postelovat, ty jsi takovej pokušitel, nepremejslel jsi nad tím? Uz jenom pro to to vyzkouset ?

Odesláno

Děkuji všem. 

Grande - máš pravdu, ale nechci automat a Seiko ano, ty SBBN025 nevím no.

Odesláno

V anglictine zni vsechno tak vznesene... :-)

https://monochrome-watches.com/seiko-darth-tuna-sbbn013-prospex-review-price/

The 7C46 is a (Hi-Tech) multi jeweled movement with ?Hi-Torque tolerances and High efficiency? built in over prior 7 series quartz movements, which enable the 7-jeweled gear train and pinions to motion & turn the hands in perfect sync to the energy-pulse, with much less kinetic effort via the electronic step motors that power them. Thus making for a highly accurate and efficient full size quartz machine to perform strongly with much less resistance. They also incorporate (dual-rate trimmers) which allow the watch to be perfectly synchronized for extreme accuracy, which aid in the longevity and add to there lifespan, while running well with in the stated accuracy specs. They also enjoy the added benefits of, Low-Drain electronics while providing High-Torque Power to the gear driven train and Over sized Hands for optimal efficiency & extended battery life. As an added plus, this caliber also incorporates the E.O.L. (End Of Life) Low battery warning feature, of the seconds hand ticking at 2 second intervals when the battery voltage is low, thus alerting the owner its time to replace the battery cell.

They also can be completely disassembled for cleaning & service many years down the road; that, together with the other quality design features therefore make this movement, the absolute highest quality advanced Professional quartz divers watch movement in the world.?

http://forums.watchuseek.com/f21/what-makes-7c46-superior-movement-439547.html#/forumsite/20758/topics/439547?page=1

These highly evolved movements, as well as the Tuna series Professional Dive watch cases & components, probably hold more advanced (patent designs) than any other watch in the world!

These movements are assembled by hand in Japan..

Odesláno

Díky, popravdě když to tak čtu asi se rozhlídnu ještě jinde, protože ta přesnost byla to, co jsem byl ochoten zaplatit, ale přesně mi budou chodit kdejaký analogový Casia s radiem. Grand díky ještě jednou asi to bylo to, kde sem přešlapoval a proto jsem se ptal na rozdíl, tohle byla docela sprcha, ale lepší než koupit baterkáče a pak čumět, jak vůl :D 

Odesláno

Takže je to jednoduchý, jedny mám rozjednaný a budu o nich nadále přemýšlet, nicméně pokud by někdo prodal hezké SHC 063 neboli Sawtooth, tak prosím o nabídku do PM. Děkuji vám všem a zamykám. 

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...