Přejít na obsah

Lepsi - aplikace Measure and demagnetize

Doporučené příspěvky

Pokud si odkládáš hodinky na repráky nebo ledničku, asi se to vyplatí :lol2: Jinak ale, kolikrát už jsi potřeboval odmagnetizovat hodinky a kolik si za to hodinář řekl? Nepátral jsem přesně po principu demagnetizace, ale pokud je to nějaká indukce, krabička by snad fungovat měla. Spíš bych se obával té aplikace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, odkládám je pouze do mikrovlnky, vadí? Nebo v nich rozebírám zdroje PC, vadí? Nebo kdybych nebyl na vojáka, bych si v nich fenoval vlasy, vadí? Procházím s nima různejma bezpečnostníma rámama, vadí? Jaká vzdálenost od zdroje magnetismu hodinkám a kterým nevadí. Podmínky označení hodinek v rámci ISO znám, problém je ... ale toho už jsem tu napsal dost. Asi pořídim Omegy, který se mi nelíběj, nebo Milgy, který zas nemaj datum :)

Odkaz ke komentáři

Nemám ambice s Tebou v tomhle polemizovat a  rozhodně to nebylo cílem, nemám načteno a kdysi jsme celá rodina měli mechanické hodinky na ledničce a bylo to v pohodě. Vlastně jsem tu ani neměl psát, protože nemám Iphone a i když se mi ten nápad líbí, nemohl bych to využít. Ale právě proto, že se mi to celé zalíbilo, chytnul jsem se ;) Uvidíš, co napíšou ostatní. A Milgy se mi osobně nelíbí, jestli tak ber ty Omegy :)

Odkaz ke komentáři

Ja mam teda hodiniek docela dost a aj ich docela dost pouzivam a za celu svoju chronokarieru som so zmagnetizovanymi hodinkami problem nemal. Dokonca som skusal vostoky trapit neodymovym magnetom, hodinky sa zastavili pokym bol magnet prilozeny potom ale isli zase v pohode dalej s rozumnou presnostou (ktora pravda nebola ani predtym nic moc cca 30/den do plusu aj do minusu podla stylu pouzivania). Podla mna sa moderne hodinky proste beznym pouzitim zmagnetizovat nedaju a "zmagnetizovanie" akurat radi zneuzivaju hodinari, ktori nie su schopni hodinky spravne zostelovat.

Odkaz ke komentáři

Lepsi vyrabi hezke veci, ale bohuzel take dost drahe. Problem de/magnetizace dnes u hodinek byva mene obvykly, zejm. diky zmene materialu. Nejvetsi vliv ma magnetismus na vlasek, u ktereho se pak "slepuji" kolonky k sobe a tim se zkracuje cinna delka vlasku a rozkmit setrvacky, coz jsou hlavni duvody nepresneho chodu mechanickych hodinek (pokud je soukoli jinak v poradku). do cca 50.-60. let bylo vcelku caste vyrabet vlasek z kalene oceli, ktera se dala lehce zmagnetizovat. dnes to nedela asi nikdo, vsichni pouzivaji slitiny vseho mozneho, coz tento problem minimalizuje (nechci rict ze je nulovy). Pokud mate v hodinkach vlasek z kremiku, muzete na magnetismus zapomenout uplne. Zmagnetizovane soukoli az tak velky vliv nema. Demagnetizace u hodinare probiha laicky asi tak, ze k zapnute civce elektromagnetu hodinky (nebo jejich soucast, nebo naradi) priblizite a za rovnomerneho pohybu take oddalite. Dulezite je to rovnomerne - pokud zustanete nad civkou "viset" je ucinek naopak magnetizace. Jinak tuto civku ma snad kazdy hodinar, da se to poridit za par stovek, proces trva par sekund...

Odkaz ke komentáři

ale proc jsem to vubec psal - chtel jsem tim rict, ze ta diagnostika od Lepsi a magneticka civka je predrazeny spas, ktery moc smysl v dnesni dobe asi nema, spis se kouknete na casove komparatory od nich - s tim si uzijete srandy vic, i kdyz na iPhone existuji i levnejsi reseni jako napr. Timegrapher - vyviji to nejaky Polak, ale z me zkusenosti to funguje pouze na starsi, hlasitejsi hodinky s frekvenci do 21600 A/h jako napr. Prim. Na novejsi kalibry s vyssi frekvenci uz je potreba mikrofon s malym zesilovacem - jako ma napr. prave Lepsi

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Asi jsem mimo topic, ale lekl jsem se, když jsem četl o těch bezpečnostních rámech. Vzhledem k povolání minimálně 3x do týdne procházím rámem (3x tam, 3x zpátky), někdy mám hodinky na ruce, jindy je posílám do rentgen boxu. Nikde jsem se ale nedočetl, jaké ty rámy a boxy generují magnetické pole. Všude je na nich ale napsáno, že to nepoškodí flashku, diskety apod.. Myslíte že to může mít na hodinky vliv?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...