Efehij Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Dobrý večer.Sehnal jsem pár dní zpět od známého tyto zlacené hodinky UMF Ruhla. Bohužel zřejmě někdo čistil něčím ciferník a logo je vidět jen pod určitým úhlem a ostatní údaje(pokud zde byly) chybí úplně.Na dýnku je číselný údaj 37/268/0004( uvnitř jen čísla 9, 8 a 2 vedle mikroregulace), ale ani podle něj ani podle obrázků jsem tyto hodinky na internetu nenašel. K mechanickým hodinkám jsem dospěl celkem nedávno a tak jsem ve fázi poznávání( zatím čtvery vintage hodinky) a učení.Prosím tedy o jakkékoli bližší informace ohledně počtu kamenů , roku výrobu atd..(případně o informace kde bych hodinky a informace o nich mohl vyhledat sám)Také jsem se ještě nesetkal s tou kovovou tečkou u čísla 11. Slouží něčemu?Děkuji za reakce. Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk
verner35 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 Ahoj, podle mě se ulomila původní nožka na ciferníku, která ho drží ve strojku, tak to někdo vyřešil tím, že provrtal ciferník a dal tam takovýto čep.
Návštěvník eloga Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2016 (upraveno) Kalibr M2ty čísla jsou jako výrobní serie nebo šarže, ještě k tomu patří nějaké písmeno, může být blbě vidět, třeba I...https://ostalgieruhla.wordpress.com/watches-8/umf-ruhla-15-jewel-with-sub-seconds-dial-umf-m2-calibre-1948-63-1950s/a na dýnku by ještě mělo být číslo v trojúhelníku - jednička nebo dvojka. /kvalita dle DDR/Je to jasná Ostalgie....** Upraveno 28. dubna 2016 uživatelem eloga
Efehij Odesláno 29. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Ahoj, podle mě se ulomila původní nožka na ciferníku, která ho drží ve strojku, tak to někdo vyřešil tím, že provrtal ciferník a dal tam takovýto čep.Aha..no to by mě nenapadlo. ?
Efehij Odesláno 29. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Kalibr M2ty čísla jsou jako výrobní serie nebo šarže, ještě k tomu patří nějaké písmeno, může být blbě vidět, třeba I...https://ostalgieruhla.wordpress.com/watches-8/umf-ruhla-15-jewel-with-sub-seconds-dial-umf-m2-calibre-1948-63-1950s/a na dýnku by ještě mělo být číslo v trojúhelníku - jednička nebo dvojka. /kvalita dle DDR/Je to jasná Ostalgie....**Písmeno jsem ani uvnitř nenašel. Ale jinak je v trojúhelníku jednička..Moc děkuji za identifikaci! Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk
Efehij Odesláno 29. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2016 Kalibr M2ty čísla jsou jako výrobní serie nebo šarže, ještě k tomu patří nějaké písmeno, může být blbě vidět, třeba I...https://ostalgieruhla.wordpress.com/watches-8/umf-ruhla-15-jewel-with-sub-seconds-dial-umf-m2-calibre-1948-63-1950s/a na dýnku by ještě mělo být číslo v trojúhelníku - jednička nebo dvojka. /kvalita dle DDR/Je to jasná Ostalgie....** Ještě jedno foto..Nevíte případně kde se dají shánět skla na starší hodinky? - na internetu jsem zatím hledal neúspěšně, až na pár výjimek. Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk
Návštěvník eloga Odesláno 2. května 2016 Nahlásit Odesláno 2. května 2016 tak to máš dobrý, jednička byla spíše jen pro soudruhy z dělnických tříd, Kampfgruppe, lidové milice, dostávali to za odměnu.Zbytek lidí dostával dvojky na poukaz nebo nic. Na fotce dýnka je krásně vidět vliv lidského těla/potu na materiál hodinek.Pozlacení 20 mikron a Edelstahl - gut, zbytek nich gut. Otevři dýnko a nafoť ten kalibr, ať je to pořádně vidět....Dík.**
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Na kalibru(nevím jestli je to dostatečně čitelné) je písmeno "A" a čísla 9 8 2 Zatím všem děkuji za informace.Poděkuji i za ty k nápisům na kalibru ?
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 tak to máš dobrý, jednička byla spíše jen pro soudruhy z dělnických tříd, Kampfgruppe, lidové milice, dostávali to za odměnu.Zbytek lidí dostával dvojky na poukaz nebo nic. Na fotce dýnka je krásně vidět vliv lidského těla/potu na materiál hodinek.Pozlacení 20 mikron a Edelstahl - gut, zbytek nich gut. Otevři dýnko a nafoť ten kalibr, ať je to pořádně vidět....Dík.**Zítra to ještě zkusim nafotit lépe na světle
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Proč strojku říkáš kalibr?Označuje se tak druh (sestavení) strojku, takže potažmo strojek jako takový.
Karlos Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Odesláno 8. května 2016 (upraveno) To první ano, to druhé je nesmysl. Strojek je pořád strojek a žádný kalibr. ED: Na tenhle jev tady na fóru přesně pasuje známé rčení, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou Upraveno 8. května 2016 uživatelem Karlos
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 (upraveno) To první ano, to druhé je nesmysl. Strojek je pořád strojek a žádný kalibr.Dobře tak je to taková zkratka kterou píšu abych nemusel psát "tenhle strojek"(v různých pádech)[emoji6] Upraveno 8. května 2016 uživatelem Efehij
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Chápu, chtěl jsi působit odborně.Je vidět ze chceš působit odborně ty a nechápeš prosté zjednodušení v řeči ?
Karlos Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Odesláno 8. května 2016 To není zjednodušení, ale obyčejné popletení významu.A ještě mi řekni proč po mně všechno opakuješ?
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Chápu, chtěl jsi působit odborně.Radši mi napiš něco k tomu označení "A" toho kalibru. ( jako kolegovi
Karlos Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Nevím co to A znamená.A už prosím moje příspěvky neopakuj. Děkuji.
Efehij Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 To není zjednodušení, ale obyčejné popletení významu.A ještě mi řekni proč po mně všechno opakuješ?To nevím. Pro přehled . Tady je nějaký omezeni znaku na odpověď? Usekava mi to příspěvky z cista jasna..
Karlos Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Připadá ti přehlednější, když jsou tu moje příspěvky několikrát?Když s někým mluvíš, tak taky zopakuješ co on řekl?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se