Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Podělím se s vámi o dojem z hodinek, které se ke mě dostaly v podstatě náhodou ze spektra hodinek, které nikdy nebyly středem mého zájmu. Když už baterka, tak digitál. A bum ho, baterku to má, ručičky to má, stroj docela základní, opomenu-li GMT komlikaci, a přez to mě něčím zaujaly a přivedly k impulzívnímu nákupu, kterého nelituji. ( Díky Boudy!)

Tento konkrétní kus už tu má na fóru delší historii, a oba kolegové ( Boudy a NIGHTinGALE??) je zhodnotili naprosto dokonale: Ideální hodinky na léto.

O čem se bavíme? 

Už dopředu napíši, že fotky nejsou moje, ale předchozích majitelů, takže i mladej Boudy je viditelný :) a něco Google.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Něco málo o značce, kterážto je součástí zde velmi oblíbeného Festina Group a mající u nás zastoupení v osobě p. Janeby- Janeba-Time.

Cituji:

Firma CANDINO je jedním z  TOP výrobců švýcarských hodinek a spojuje základní hodnoty legendární švýcarské továrny: pýchu na slavnou tradici, maximální důraz na kvalitu zpracování a odpovědnost za výrobek. 

CANDINO vděčí za svůj úspěch především své preciznosti a přísné kontrole kvality, která se provádí v každé fázi výroby. Každá fáze produkce od  počátečního návrhu, přes výrobu dílů, až po finální montáž probíhá ve vlastní továrně ve švýcarském městě Herbertswill. Každý den opustí výrobní linku více než 200 kusů vyrobených hodinek. Zde mohou být všichni právem hrdí  
na prestižní  původ "Swiss made". Vlastní tým designérů a inženýrů, moderní výrobní linky a konstantní přesná kontrola každého detailu jsou aktiva, která patří k přednostem značky CANDINO na evropských trzích.

A dále:

DESIGN | Atraktivní design hraje velkou roli při nákupu hodinek. Design všech hodinek navrhuje vlastní skupina  projektantů, kteří ve svých projektech dolaďují i ty nejmenší detaily. CANDINO nikdy nekopíruje módní trendy, ale naopak se snaží vždy tvořit své vlastní. Hodinky CANDINO se zaslouženě chlubí vždy vlastním designem.

Kvalita | Základní motto je dosáhnout maximální kvality vyrobených hodinek.  Každý detail je proveden s velkou přesností. 

Všechny materiály a komponenty použité k výrobě hodinek CANDINO splňují nejpřísnější kritéria stanovená normami:

Potud obšírný katalogový chvalozpěv.

Skutečnost:

Tím, že Candino patří do Festina Group, těží z předností koncernu, ale na druhou stranu je zařazena po bok značek, jako jsou Lotus, Calypso, Jaguar a samozřejmě Festina.

K hodinkám: Poměrně velké, (průměrově 44-45mm) , a ploché (11mm) hodinky, s letním lookem, způsobeným (zřejmě) bílým ciferníkem a červenými doplňky.

Zpracování pouzdra komplet z SS 316L je vcelku bez výstřelků, působí lehce ocucaně ( výlisek?) ale bez chyb a nedostatků. Horní-lunetová- strana je nalisována, dodává to hodinkám šmrnc a pocit konstrukčního a mnohem hodnotnějšího kusu.

Sklo -  safír, ale vzhledem k velikosti osazení nic moc tloušťka, a na něm nalepený kyklop, poměrně velký, překvapivě i fungující, ale podle mě docela zbytečný.

Ze spodní strany vcelku graficky pěkné šroubovací dno:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Asi nejpěknější je na hodinkách ciferník- plasticky vyvedený, k tomu plastické, indexy a čísla 6-9-12, tady si opravdu vyhráli.

Masivní ručičky a docela velká plocha lumi tento pocit jen zvyšuje:

Ke stroji se nebudu vyjadřovat, klasická baterková plastová potvora RONDA 515,24H za pár korun, nicméně plusem je GMT komplikace.

Ještě k pásku:

Překvapivě kvalitní kaučukový řemen šířky 23mm, s pěknou strukturou, názvem produktové řady a ze spodní strany s názvem firmy se nosí velice příjemně a je i překvapivě dostatečně dlouhý. Jediné, co ho sráží je plechová překlápěcí spona, sice taktéž signovaná, ale prostě plech.

Trochu budu předvídat: Nákup dalšího pásku bude trochu problém, vzhledem k šířce 23mm a potřebě XL délky jsem odkázán pouze na originál, a ten je za ranec.

Korunka a ovládání: Masivní korunka na standartní pozici "3" v masivní ochraně, která je součástí pouzdra. Vzhledem k velikosti mohla být šroubovací :)

Jako nešvar bych označil jalové a nepřesné ovládání, jednak asi způsobené strojem a jednak právě velikostí korunky. Nastavit jakž-takž přesný čas je bez cviku problém, při zacvakávání korunky přez 3 polohy se ručky téměř vždy pohnou.

takže suma-sumárum:

Hodinky se na pultě prodávají za vcelku rozumných cca 5000,-, v pěkném koženkovém pouzdře v bíločervené kombinaci (opět letní barvy!).

Ke mě se dostaly v dobrém a zachovalém stavu s vyměněnou baterií za velmi rozumných 1500,- ( proto ten impulzivní nákup, že)

I přez WR 100m se je chystám přez léto okoupat  ve sladké i slané vodě, to by měly bez problémů vydržet a potom je opět posunu dál....

Děkuji za trpělivost, sám sem se překvapil. kolik emocí ve mě vzbudily.. 

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Kurňa, a toto jsem Ti vážně prodal? :giljotiini:  No, tak je zkus, až je budeš prodávat nabídnout nejdřív mě :clap: .

Ať slouží a dělají radost ...

Ještě dodej fotku s lumi - to já neumím  :death:

Odesláno

Zkusím nějaké fotky vytvořít mým novým telefonním přístrojem, tak uvidím. 

Po cca týdnu, a s neočekáváním ničeho překvapivého můžu říct, že se příjemně nosí, a i přez svou velikost, které jsem už odvykl nikde a ničemu nepřekáží.

Už se těším na léto, tam teprve vyniknou!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...