Opiss Odesláno 4. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Dík za postřehy Nino, asi do nich půjdu, jak dlouho je máš?
Nino Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Já to vše začal řešit letos po Novém roce. Asi po měsíci výběru jsem skončil u Orientů, objednal si nějaké skeletony a pak hned zas objednávku změnil a naštěstí si objednal světlé sun and moon. Jsem z nich pořád dost nadšený, ale jsou takové blýskavé, ke košili, tak jsem si na volný čas pořídil černá Maka. Tam jsem spíš řešil jestli gumu a hned ji vyměnit, nebo tah a hned ho prodat, kde koupit a podobně. Takže gumu a hned tu koupil řemínek a u hodináře se naučil vyměnit. Takže Maka nemám dlouho, ani ne 2 měsíce.
Opiss Odesláno 4. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Takže origo kovový tah si nahradil čím?
Nino Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Já si koupil nakonec levnější s gumou. Zeptal jsem se ve vlákně strapshop co k nim za kůži a odpověď byla viz tam 29.3.2016. Pak se tu vyskytl inzerát na modrý v praxi skoro černý hirsch řemínek a jsem spokojený. Pak jsou nato strap, ladí k nim, trochu je prý zvedají. Asi bych si na tvém místě dovolil svobodu v laborování, popřípadě v čekání, co se tu objeví v inzerátech. Zvolil jsem černá Maka, co nejmíň nápadná. Ještě dodatek - ono celkově ve svém okolí nenajdeš moc nadšenců do hodinek, ale značka Orient nemá skoro reklamy, zní jak zní, takže ta radost z nich zůstane možná trochu nesdílená (na rozdíl od koupě třeba nového mobilu ). Já mám ale radost velkou.
atari Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 (upraveno) Hlas pro mechaniku - Orient. Myslim si, že po koupi budeš mnohem spokojenější a s odstupem času nebudeš litovat (jako by tomu mohlo být u nějakých quartzů). Zároveň budou mít (Orienty) mnohem lepší likviditu pro případ, že by ses rozhodl jinak. Upraveno 4. května 2016 uživatelem atari
Opiss Odesláno 4. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2016 OK. Děkuji všem za názory a postřehy
Jajar Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Já nepomůžu s konkrétním výběrem, jen bych chtěl podotknout, když se tu psalo o velikosti zápěstí a tím výběr odpovídajících, že ono je to i o tvaru pouzdra a vlastně i celkovým výzorem hodinek. A protože mám podobnou špejli ve tvaru lovečáku (cca 16,5 až 17 podle denní doby), taky jsem se snažil vybírat mezi menšíma hodinkama, ale...když se do nějakých člověk zakouká, rozum jde stranou . Takže mám teď jedny 45mm quartz a druhý 43mm automat (Orient). Nicméně rozdíl je v tloušťce hodinek, zatímco moje quartzky jsou větší, tak jsou o to "placatější" a i přes jejich velikost a celkem velkou vzdálenost lug to lug (52mm) sedí celkem rozumně na ruce a pohodlně se nosí (pro někoho už je to třeba za hranicí, ale když se člověk vyloženě nepozoruje zblízka...). Naopak ty orienty mají kvůli strojku celkem dost vypouklý dýnko a na ruce jsou cítit a nepřiléhají tolik k ruce. Ale zase mají pro mě dobře navrženej tah, kterej se k pouzdru rozšiřuje téměř do ztracena s nožkama, že hodinky i na mým párátku nevypadají nějak extra velký. Snad nikoho neurazí, když sem dám pár srovnávacích foto, pro představu, jak vypadají dané rozměry hodinek na 16,5 až 17cm zápěstí. Jsou tam i míry, čili si může tazatel odvodit zhruba jak by třeba mohly vypadat ty Maka na jeho ruce. Seiko - Quartz (45x52x11) Orient - Automat (43x49x13) A i řemínek/tah udělá hodinky opticky jinak velký (Seiko 45x52x11 na tahu)
Opiss Odesláno 4. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Pěkné fotky,jak kdybych tam viděl svoji ruku...
ivan613 Odesláno 5. května 2016 Nahlásit Odesláno 5. května 2016 Pokiaľ možem zo svojou troškou do mlyna.Tak určite Orient.Mám pár mesiacov Orient M-force a nemožem sa sťažovať.Presnosť skvelá aspoň sa mi zdá.Robia max - 3 s za 24 hod.
ggrand Odesláno 5. května 2016 Nahlásit Odesláno 5. května 2016 Jj, pořiď automaty. Quartz je nudný. Přijdeš o zážitky s hledáním hodináře, co ti hodinky nedokurví. Takový se pozná tak, že je na něj fronta půl roku a ještě ani to nemusí být úplná záruka kvality. Nebo se ti v nich tak pohrabe, že budeš litovat výběru jak hodináře, tak hodinek. Automaty super, dokud fungují a to se může změnit během vteřiny - blbý pád z ruk na podlahu může znamenat problém. To samé zmagnetování, ale to je nicotný problém oproti zásahu do vnitřností hodinek.
Opiss Odesláno 5. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2016 No, právě taky mám strach, že to někde spadne a bude problém... Odolnost quartzu je pozitivum
bohus76 Odesláno 5. května 2016 Nahlásit Odesláno 5. května 2016 Přijde výměna baterky a může to dopadnout stejně blbě jak pád automatů na dlažbu.
Opiss Odesláno 5. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2016 To je taky pravda, jednou jsem dával měnit, a mistr mi tak dorasoval dýnko, že ji málem chytil...
ggrand Odesláno 5. května 2016 Nahlásit Odesláno 5. května 2016 (upraveno) Od jisté doby říkám, má-li mi hodinář poškrábat dýnko(přehodit ručky a jiné jednoduché věci), to si to raději pokazím sám a mám možnost to nějak ovlivnit. Jenže u mechanik je otevřu, max. přehodím ručky a skončil jsem. Kdežto u baterkáčů si tu baterku vyměním aj sám, když přestanou jít. Upraveno 5. května 2016 uživatelem ggrand
Opiss Odesláno 6. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2016 Jo, taky jsem to měnil sám, ale bohužel bez zkoušky vodotěsnosti...
Opiss Odesláno 6. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2016 Jo, taky jsem to měnil sám, ale bohužel bez zkoušky vodotěsnosti...
JanNovakJan Odesláno 6. května 2016 Nahlásit Odesláno 6. května 2016 Právě kvůli absenci výměny baterie jsou nejlepší Eco-drive od Citizenu nebo jiné značky se solárním napájením, touto cestou bych se ubíral u quartz modelů.
Blues Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Jako vlastník jedněch dokonalých Orientstárek hlasuju pro Orienty (i když jsou třeba o řádek níž).
Mornix Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Právě kvůli absenci výměny baterie jsou nejlepší Eco-drive od Citizenu nebo jiné značky se solárním napájením, touto cestou bych se ubíral u quartz modelů. Opravdu nevím, co je na výměně baterie za problém. Moje quartzky mají udávanou životnost baterie 54 měsíců. Akumulátor v solárech také nemá neomezenou životnost a mechaniky by také měli jít co pár let do servisu.
Návštěvník Mav. Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 (upraveno) Opravdu nevím, co je na výměně baterie za problém. Moje quartzky mají udávanou životnost baterie 54 měsíců. Akumulátor v solárech také nemá neomezenou životnost a mechaniky by také měli jít co pár let do servisu.Já bral v křemíku soláry s DCF77 a safírem, právě kvůli výdrži a bezúdržbovosti. Říkám si, že čím méně do hodinek někdo leze, tím líp pro ně. A jsou lidi, co si hrají se stopkama a světlem a tam pak ta baterka bude sotva na 2 roky. Upraveno 20. května 2016 uživatelem Mav.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se