Lukyn77 Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 (upraveno) Zdravím pánové, prosím o konzultaci, pomoc. Chtěl jsem si udělat radost a pořídil jsem si ještě jedny Precisty PRS-82 s číslem ukončující aktuální edici, tj. Nr.450. Tepe v nich repasovaná ETA 2783, korunka šroubovací. K problému. Hodinky mají nějak rozhozené polohy vysunutí korunky. Tedy když nastavím přesný čas, vteřinovka hacknutá a chci ji v první poloze odstartovat, tak to nejde a musím zašroubovat korunku až po první závit. Tím se jednak dá těžko na sekundu přesně odstartovat, sem tam se těmito manévry rozhodí minutovka. Strojek jako takový běží od pátku ráno, přes víkend ve vrtiči, s perfektní přesností, resp. odchylka do dneška 2sec. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je tento problém rozumně řešitelný nebo mám hodinky raději poslat Eddiemu zpět a v rámci 14 denní lhůty mu je prostě vrátit. Potřebuji to řešit urychleně a bohužel nemám ani moc času jezdit po hodinářích. S ohledem na to, že mám ještě jedny a můj požadavek byl právě tento kus, neuvažuji ani o výměně. Mám ten samý model, kde není jediný problém ... tím chci spíše jen upozornit, že nejsem nemehlo a nastavit čas na nich umím :-) Předem díky za pomoc. Případně, pokud byste věděli opravdu vstřícný servis na Praze 2 nebo 4, to bych snad i zvládl. Lukas Upraveno 24. května 2016 uživatelem Lukyn63
JaRooN Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Vyměnit dýnko, abys měl plně funkční limitku č.450 a ten druhý kus nechat oservisovat a pustit do světa...
Lukyn77 Odesláno 24. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2016 JaRooN:no, dal bych přednost čistému řešení. To co navrhuješ je něco jako stočenej tachometr, vs. záruka. Nepředpokládám, že bys chtěl takový hodinky koupit. Zatím mám toto forum za plné gentlemanů a ferových lidí, proto sem chodim.Tímjsem se tě nechtěl nijak dotknout a ani rozpoutat diskuzi. bohus76:http://www.timefactors.com/precista.htm
bohus76 Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Neviděl bych to tak dramaticky s tou výměnou dýnek,nicméně úplně košer to není.Někteří by to udělali v tichosti a tajně. Oceňuju,že se k tomu stavíš jinak.Buď tebou napsal bych Eddiemu co máš za problém a zkusil se domluvit.Jak jsi řekl,. možnosti jsou dvě,buď hodinář u nás či poslat zpět.
pebe Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 mám takový dojem, že servis Eddiemu dělal někdo v Rakousku, že se opravy posílaly tampodle popisu závady bych řekl, že je krátká hřídelka, buď jí o kousek povyšroubovat z korunky nebo dát novou delší
JaRooN Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Jediné, co identifikuje jednotlivé kusy limitky, je číslo na dýnku. Nevidím problém v tom, na který kus se které dýnko našroubuje. Ve výrobě to také nijak neřešili. Když odejde strojek, tak to také neřešíš, že je to ten konkrétní strojek a vyměníš ho bez problémů za nový. To samé výměna pouzdra a cifru nebo ruček...Ale chápu, že pocitově to v tobě může vyvolávat nesoulad.Stejně jako Pebe si myslím, že je kratší hřídelka. Napiš Eddiemu, popiš závadu a nech ho, ať ti navrhne řešení...
bohus76 Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Také může být nějak "spárován" /označen/ strojek a pouzdro /dýnko/ a při případné závadě by na to hodinář mohl přijít a neuznat Ti záruku Jarku.
Dzos Odesláno 24. května 2016 Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Když s tím půjdeš k nějakému hodináři a ten hodinky otevře, tak tím v podstatě ztrácíš nárok na záruku. Samozřejmě by se to muselo prokázat. Nevím, jestli má Eddie nějakým způsobem zabezpečeno, že pozná otevření dýnka mimo záruční servis, ale neriskoval bych to. Raději se s ním domluvit a poslat na záruční servis.
Lukyn77 Odesláno 24. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2016 Díky pánové za reakce. Sesmolím tedy email a napíšu Eddiemu, ostatní varianty jsou spíše špatné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se