Prokop Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 (upraveno) Upravené orientační hlasování: No. 01 frantik: 68 No. 02 typograf: 68 No. 03 bobr: 68 yed69: 68 Franta Dobrota: 96 No. 07 tell: 96 No. 08 rorda: 96 No. 09 murb: 96 No. 10 prim: 68/96 (69 je prakticky to samé, ale s jinak provedenými můstky) No. 11 cigi: 96 ? No. 12 bedan: 96 No. 13 nightingale: 68/96 No. 14 prim: 68 Hlasování o strojku: Pro kalibr 68: 5-7 hlasů Pro kalibr 96: 6-8 hlasů Upraveno 28. prosince 2007 uživatelem PRIM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 2. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2008 Dovolim si predbezne rezervovat jeste jeden kus pro meho kolegu/šéfa. Napriklad cislo 06. Preferuje kalibr 96. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 2. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2008 (upraveno) Dovolim si predbezne rezervovat jeste jeden kus pro meho kolegu/šéfa. Napriklad cislo 06. Preferuje kalibr 96. Jmenuje se Lukáš Upraveno 2. ledna 2008 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 2. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2008 Otázka na Prima: jakou technologií se vyrábí vroubkování na lunetě nerezového modelu? Otázka na ostatní: černý ciferník je vstupní podmínkou nebo je možná varianta se stříbřeným? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2008 Tak je nas cca 14. Nevim, o kolik se jeste pocet zvysi, ale mozna by bylo dobre udelat malou rekapitulaci a to vcetne finalni definice parametru (strojek asi vizezi 96, cifernik tedy s napisem automatik, spona s logem, korunka s onyxem, apod.) a samozrejme vcetne ceny. Pote se nam vyvrbi konecny pocet zajemcu, protoze myslim, ze jakmile bude stanovena finalni nabidka, pocet zajemcu se bud lehce zredukuje nebo mozna i o neco navysi. Takze je otazka pro Prima, zda uz neni cas? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2008 Upravené orientační hlasování: No. 01 frantik: 68 No. 02 typograf: 68 No. 03 bobr: 68 yed69: 68 Franta Dobrota: 96 No. 06 Lukáš: 96 No. 07 tell: 96 No. 08 rorda: 96 No. 09 murb: 96 No. 10 prim: 68/96 (69 je prakticky to samé, ale s jinak provedenými můstky) No. 11 cigi: 96 ? No. 12 bedan: 96 No. 13 nightingale: 68/96 No. 14 prim: 68 Hlasování o strojku: Pro kalibr 68: 5-7 hlasů Pro kalibr 96: 7-9 hlasů Zatím bych ještě neuzavíral hlasování, protože doufám, že se nám podaří vyřešit otázku sjednocení kalibrů a také bych už kvůli všem účastníkům, aby počet zájemců vzrostl na 20. Tam už by to začalo vypadat zajímavě i po stránce ceny. Stále mám totiž na paměti, že hlavním kritériem pro rozhodování na chronomagu bude cenový profit, které sdružená objednávka přinese. Je mi jasné, že sedmdesát tisíc by pro většinu hlasujících nebylo atraktivních, a to i přesto, že jsem přesvědčen o férovosti takové ceny hodinek v tomto provedení. Nechme tedy ještě otázku definitivní ceny stranou a zkusme zjistit, jak bychom se dokázali shodnout v otázce kalibru. Tuto otázku vnímám jako klíčovou, protože hlasování je téměř půl na půl, což by mohl být trošku problém. Vizuálně by to bylo sice téměř to samé, ale fakticky se jedná o dvě konstrukce (jakkoliv designově příbuzné), což neřeší otázku výhodnosti sdružené objednávky... S nápisem automatic bych neměl problém, stejne jako s českými popisy dna (frézovanými), protože předpokládám, že by v této otázce zavládl konsensus. Spona by byla s frézovaným logem. Korunka klasická bez onyxu (asi by to z ohledem na cenu odradilo část zájemců - krom toho jí můžeme potom dodávat individuálně těm, kteří o to projeví zájem). Frézování drážek na pouzdru je děláno skutečně na fréze. Tak tolik v tuto chvíli za mě. Řada je na vás.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Výborně, díky. Za sebe mohu rict, ze ohledne kalibru jsem pripraven se prizpusobit. Podminkou byl in-house kalibr, zda 68 nebo 96 neni az zas tak podstatne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 No a který kalibr je vlastně lepší? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Chtěl bych kalibr 96, ale není to zcela nepřekročitelná podmínka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Osobně si myslím, že 68 je spolehlivější kalibr, takže jeho dlouhodobá hodnota je vyšší. Krom toho je také ze strojku víc vidět, takže je celková kompozice vizuálně přitažlivější. 96 není špatný kalibr, ale přeci jen u něj bývají občas problémy s uchycením rotoru. Na druhou stranu, v poslední době se nám daří 96 vyregulovat na 0-6 vteřin/den.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 (upraveno) Ajajajaj ! chronomag mi k mému překvapení přecijen ještě jednou vygeneroval heslo, takže se nedá svítit, už jsem v tom zas. Souhlasím s primem, 68 je spolehlivější a je hezčí na pohled v průhledu dýnkem! Ale - průhled dýnkem není zrovna to, proč chci diplomaty - černostříbrný diplomaty jsou dizajnově velmi velmi hódobóžové hodinky, rozhodně ne na každodenní nošení (nejsem taneční mistr) - jen si vemte, jak lehké bude škrábnout tu rýhovanou lunetu! a PRÁVĚ PROTO mi do nich ideálně pasuje 96 s křehčím (bez ložisek) uložením rotoru. Taky si v mým věku popravdě řečeno obyčejně v plesovým voblečku příliš nezasportuju (nejsem taneční mistr ) - takže nač sportovní kalibr 68? To je jako kupovat krokodýlí lakýrky podle toho, jak dlouho se v nich můžete brodit sněhem. - kalibr 96 je bezpochyby vzácnější (za pět kilo z frcu), než obyčejná masová 68 za pade z frcu, takže dlouhodobě si myslím bude ta hodnota naopak vyšší a je to jaksi snad noblesnější i sběratelsky - k extravagantním retro hodinkám extravagantní retro kalibr. - mám touhu malinko se odlišit od pouhého zvětšení i technicky - a 96 je ta příležitost - na ciferníku může být nápis automatic - a ten je výtvarně důležitý. Psát tam blbosti nemá smysl a bez nápisu je to místo bohužel prázdné. - na korunku nebudou takové ergonomické nároky a může být čistě výtvarná - abychom se nesekli, jako v případě liney l.e. - to je důležitý argument, myslím. - kalibrů 68 mám ve sbírce mnogo v různě renovovaných sportech, kam samozřejmě integrálně patří, stejně, jako do diplomatů myslím integrálně patří 96! Jestli chcete opravdu současnou technologickou kvalitu, tak od toho je tu eta, ne? Ještě mám pro prima motiv: Což takhle zkusit okolo ciferníku prostě natisknout minutové indexy (tenounké a dlouhé, jako u orlíků) - to by určitě pomohlo vyřešit poměry zvětšeného ciferníku, diplomaty by zůstaly diplomaty, bombírování v kraji ciferníku by se zvýraznilo a i minuty by se daly přesně odečíst! Zkuste to prosím nakreslit. Upraveno 10. ledna 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 V podstate je to pravda. Budou to samozrejme vysoce spolecenske hodinky. Hlasoval jsem puvodne pro 68, ale ustupek k automatu 96 je klidne mozny. Myslim, ze by bylo mozne zanechat "dvouradkovy" popisek, tzn. nahore pocet kamenu a dole automatic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 A mirna prevaha kalibru 96 je zrejma, tzn. je ted dulezite vyjadreni zastancu 68micek, zda by jim nevadilo viteztvi automatu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Sice preferuji 68, ale 96 mi v zásadě nevadí, proto se přidám k vítězné straně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 10. ledna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 (upraveno) No, možná trochu ho vyzdobit a přidat ložisko. Přeci nebudu chodit na plesy s olejničkou a každé dvě hodiny promazávat čep, aby se náhodou nezadřel. Upraveno 10. ledna 2008 uživatelem typograf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 No, možná trochu ho vyzdobit a přidat ložisko. Přeci nebudu chodit na plesy s olejničkou a každé dvě hodiny promazávat čep, aby se náhodou nezadřel. Tak tato uprava by se mi sakra líbila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 S tím mazáním bych to neviděl tak horké. Jestli se nepletu, spousta automatických strojků má rotor uložený bez ložiska na čepu a funguje to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 týpa bude asi slušnej pařič, když se na bály vybavuje na léta dopředu ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 (upraveno) Ta devadesátšestka z fotky Typografa je kouzelná. Fakt se mi líbí. Mezi řádky čtu, že se cena bude blížit 70 tisícům, což je pro mě asi hodně, obávám se. Za ty peníze bych si asi raději koupil zcela nové Eterny ve zlatě, na které jsem dostal zajímavou nabídku. Ale uvidíme, třeba to ještě zkousnu. A už týden si pohrávám se zajímavou myšlenkou (?nebo kacířskou?), na kterou mě přivedl Cigi tím srovnáváním lunety Diplomatů s lunetou Rolexek. Počkám, našetřím si a pak si střihnu silně individualizované černé Diplomaty s Rolex kalibrem uvnitř. Jeden hezký mám doma v super stavu. A k tomu průhlédné dýnko, samozřejmě. Aby byla vidět ta barevná Rolex kola Upálíte mě? Upraveno 10. ledna 2008 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2008 Specifikace je v podstate hotova. Kalibr jasný. Myslim, ze nastava hodina H, kdy uvidime finalni vizualizaci a od ni se odvijejici kalkulaci. Mam pocit, ze nikdo novy uz se bez nejakeho dalsiho impulsu neprihlasi, takze to ted Prim musi rozseknout. Uvidime co bude dal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se