Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Bobr napsal:
Pozor Spiderere - své názory včetně akceptovatelné ceny jsem od začátku přesně specifikoval, a tak učinila i většina těch, kteří projevili zájem! A o specifikaci se tady debatuje na většině z těch 18 nebo kolika stran.

Chápu, že diskuse už je dlouhá, ale když už něco napíšu, měl bych to mít ověřené.

Nicméně je jasná jedna věc - za současné situace nečekám další masivní příiv zájemců a míč je jednoznačně na straně Prima a jeho kalkulace.

Vzhledem k tomu, ze jsem cetl vsech 19 stranek, tak vim, ze specifikace zatim jasna neni, je tu nekolik otevrenych otazek, ktere zatim nejsou presne zodpovezeny, napriklad: jak bude vyresena datumovka (je tu pouze nekolik navrhu - a myslim ze se zrovna u Diplomatu jedna o celkem dulezitou soucast projektu, protoze "spatne" vyresena datumovka je pro mnoho lidi nepripustna), neni vyreseno popsani ciferniku - jake napisy tam budou, neni jasne jaka bude pouzita korunka, jake budou indexy atd atd.. Ano je zrejme ze se bude jednat o model Prim Diplomat o velikosti 40mm do ceny kterou si stanovite jako maximalni strop, nerez pouzdro a "asi" kalibr 96.. to me jako hotova specifikace rozhodne neprijde.

Na druhou stranu, pokud (nejen) tobe toto staci, tak muzu maximalne poprat hodne stesti.. CO se tyce "nas za rohem" chapu, ze nemusite byt otevreni sdeleni konkretnich detailu, ale, ze tomu tak je i u prihlasenych me to trosku zarazi a nevzbuzuje to u me duveru.. Jeste se omlouvam za OT, vice uz toho sem psat nebudu :bag:

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  cigi napsal:
Bravo, ondraji, jestli jsou tedy ondraj, millis, roger, baza, vor, snow vážnými zájemci, já tleskám nadšením a máme o problém míň - ale já jsem to opravdu při své veškeré pozornosti, nevyčetl. Takže trádá skuhrat do flame vlákna, když vám ho grga tak prozřetelně založil! Tady se iniciuje ! :D

Jen pro pořádek, kdyby tady nějakej obchodnickej šíbr :D nepochopil Cigiho ironii : New Milis NEMÁ zájem o hodinky Prim! Já jen abych se zejtra neobjevil v SEZNAMU, třeba pod číslem 19.... :D :D :D

Odesláno

Za podnětné považuju zejména nápady, které tady formuloval hciq. Myslím, že nejlíp směřují k tomu, aby hodinky byly designově a graficky vyvážené.

Další názory?

Odesláno
  Roger napsal:
Možná jsem opatrník, ale beru jako lepší variantu, že se na mě nedostane, než abych pak z hotovýho projektu vycouval a dosmrti byl za zrádce :oneeyed02:

to Frantik: sleduju to, jak tlačíš furt na pilu a nezdá se mi to otálení s cenou férový: ať mi nikdo neříká, že profík ve svém řemesle neví již od první minuty, co to bude koštovat. Myslím, že upřesněno je toho dost...

Rád bych trošku uklidnil debatu. Moc se všem omlouvám, ale byl jsem v posledních 2 týdnech na tom velmi špatně zdravotně. Prosím proto o pochopení a toleranci. I teď píšu z postele a není mi úplně nejlíp. To jen na vysvětlenou, proč jde teď vše trochu pomaleji. Snažím se vše udržet v běhu, ale když jste nějaký čas pasivní, všechno pak na Vás padá....

Odesláno

Ano spiderer, máš pravdu.

Ale propána to je přesně to, o čem s bobrem mluvíme - prostě pro nás je důležitý připojit se k projektu, protože mu věříme, malounko se na něm podílíme a dáváme primovi jakousi motivaci - iniciaci (naději na odbyt) do toho jít, protože veškerá rizika nese on, že. A za to bude cena iniciační serie. Jak přesně bude vysoká, záleží mimo jiné na počtu iniciačních zájemců. Většina má limit 50.000,-, jestli se nepletu, nad to projekt asi krachuje. A prim požaduje minimálně 20 zájemců a při dostatečném počtu (desítky) si umí představit cenu 40.000,- . Proto je důležité nezůstat za rohem, ale jít do toho. Je to pochopitelné?

V okamžiku, kdy si je budeš moci prohlédnout s cenovkou, tak už nic nepodněcuješ. Prostě si je normálka koupíš, a je to.

My tady s bobrem chceme řešit další postup, jak na to, protože nás nejsou desítky a chceme co nejnižší cenu. Mimo jiné jde o to , jak naložit s lidmi za rohem, protože mezi zájemci mohou být i lidé, kteří dávají přednost menší a dražší serii s dopředu jasným počtem čísel, aby třeba nedošlo k degradaci a inflaci modelu ( viz popshop u žluťásků) . Prim to musí uvážit a rozhodnout a vyvodit mimo jiné i cenové důsledky. To je ovšem úplně jiná otázka, než jestli je, nebo není přesná kalkulace ve variantách - souvisí to s tím jenom okrajově.

Odesláno

A teď malý příspěvek k naší diskuzi na téma datumka a indexy:

post-24-1201778660.jpg

post-24-1201778645.jpg

post-24-1201778695.jpg

post-24-1201778674.jpg

Osobně si myslím, že problém s "plovoucí datumovkou" nebude tak dramatický, jak se jeví. Mám pro tento názor několik argumentů:

1) Číselník je klenutý a jeho zakřivení začíná jako u stejně velkého pavouka cca 1mm od datového okna.

2) Zakřivení cylindrického skla způsobuje optický efekt, který hodinky poněkud opticky zmenšuje, a to právě v oblasti vně datového okna.

3) U modelu Pavouk si doposud nikdo na pozici datumky nestěžoval.

Přesto jsem nechal zpracovat přiložené vizualizace, abychom si mohli udělat představu, jestli nám něco řeší černý datový věnec nebo přidání "polovičních indexů na pozici 3 a 9.

Prosím ty, kteří se tohoto projektu neúčastní, aby své případné připomínky směřovaly do jiných vláken.

Připomínky těch, kteří o projektu vážně uvažují naopak vítám.

PS: Zdá se mi jako nepravděpodobné, aby počet takovéto inicializační série překročil 20ks, takže bych byl pro to vyhlásit tento počet jako konečný s tím, že dále bude možné hodinky objednávat pouze individuálními objednávkami nad rámec této série.

Definitivní cenu dodám v úterý, po konzultaci ve firmě.

Odesláno (upraveno)

Vypadá to slibně. Add korunka: je možné zachovat šířku, zvětšit mírně poloměr? A inverzní datový věnec - bílý font na černém podkladu? (edit: už ten věnec vidím:))

Upraveno uživatelem yed69
Odesláno (upraveno)
  cigi napsal:
Ano spiderer, máš pravdu.

Ale propána to je přesně to, o čem s bobrem mluvíme - prostě pro nás je důležitý připojit se k projektu, protože mu věříme, malounko se na něm podílíme a dáváme primovi jakousi motivaci - iniciaci (naději na odbyt) do toho jít, protože veškerá rizika nese on, že. A za to bude cena iniciační serie. Jak přesně bude vysoká, záleží mimo jiné na počtu iniciačních zájemců. Většina má limit 50.000,-, jestli se nepletu, nad to projekt asi krachuje. A prim požaduje minimálně 20 zájemců a při dostatečném počtu (desítky) si umí představit cenu 40.000,- . Proto je důležité nezůstat za rohem, ale jít do toho. Je to pochopitelné?

V okamžiku, kdy si je budeš moci prohlédnout s cenovkou, tak už nic nepodněcuješ. Prostě si je normálka koupíš, a je to.

My tady s bobrem chceme řešit další postup, jak na to, protože nás nejsou desítky a chceme co nejnižší cenu. Mimo jiné jde o to , jak naložit s lidmi za rohem, protože mezi zájemci mohou být i lidé, kteří dávají přednost menší a dražší serii s dopředu jasným počtem čísel, aby třeba nedošlo k degradaci a inflaci modelu ( viz popshop u žluťásků) . Prim to musí uvážit a rozhodnout a vyvodit mimo jiné i cenové důsledky. To je ovšem úplně jiná otázka, než jestli je, nebo není přesná kalkulace ve variantách - souvisí to s tím jenom okrajově.

No ja nevim, jestli vetsina ma limit 50 000,- Muj i Lukasuv limit je rozhodne 40 000,- To je podle me akceptovatelna castka. Dle prvotni info od Prima je nutna investice do tohoto projektu 800 000,- coz deleno 20ti vychazi na 40 za kus. To jsou moje kupecké počty :helpsmilie:

Jinak ta vizualice s indexama na 3 a 9 nevypada vubec spatne!!!!!!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
  typograf napsal:
No jo, jenže to už potom není Diplomat.... :smoke:

Tak je to takova mala inovace. Ja na ni netrvam, verim Primovi, ze to datum nebude problem vzhledem k pouzitemu sklu. Otazkou je i pouziti datumky v barve ciferniku!

Odesláno (upraveno)

Souhlasím s typografem , je to skorodiplomat s datumkou.

Na druhou stranu si tu verzi s černou datumkou s bílým písmem (bílá s černým písmem si s indexem konkuruje) s indexama na 3 a 9 dovedu jako poslední možnost představit, ale upřímně, to bych radši šel na 38mm, když jsme u těch extrémů. Každopádně tohle mě přesvědčilo, že to už nemůže po výtvarný stránce jít do kopru, ale o tom nebylo nikdy pochyb, že. :) Možná bych volil menší půlindexy jasného tvaru (čtverec, trojúhelník, aby nevypadaly uříznutý - to nesnášim jak sviňa!

Verze bez data a s černou datumkou jsou výtvarně fakticky totožné, verze bez data tím pro mě nadobro končí.

frantíku, když je tvůj a lukasův limit 40.000,-, tím líp - výpočet s celkovými náklady má jasnou logiku ! :)

Bylo by možné doplnit ještě verze bez indexů tahle pěkně z anfasu?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Přechod na průměr 38 není reálný, protože potřebujeme využít již existující přípravky na výrobu skla - z toho plyne, že potřebujeme využít to sklo, které je již na Pavouku a Linee 40C.

Kalkulace, kterou popsal Frantik je velmi zjednodušená a nelze ji takto použít. Částka o které se zmiňuje je investice do přípravy výroby pouzdra. Dále bude třeba započítat i technickou přípravu a příprvky na plastický číselník (jeho příprava nám také zabere vůbec největší dobu).

Navíc prostým vydělením investice zjistíme pouze její podíl na jednoho každého účastníka a ne reálnou cenu hodinek. V té musí být zahrnut i materiál a práce na konkrétním kusu atd.

Osobně se domnívám, že při počtu 20 kusů se podaří splnit cenu do 50.000,-Kč. O kolik to bude případně levněji teď nechci spekulovat, ale už to bude jen v řádu nějaké té tisícovky. Detaily budu moci prozradit až po detailním rozboru celého zadání s konstruktéry a technology. To jsem avizoval na úterý příští týden.

Co se týče provedení korunky, tak bude použita stejná korunka, jako je na modelu Pavouk. Ta je subtilnější a dle reakce zákazníků výrazně elegantnější.

Odesláno (upraveno)

Tak jo. Omezení na 20 kusů a z toho vyplývající cena do padesáti tisíc je ta odpověď, co mi teďka stačí. Já to považuju trochu za předčasné, protože tu snad byla šance dostat se na 30 a tím pádem níž s cenou, ale jak se do lesa volá....... Těch 20 kusů má logiku, vyjadřuje stávající zájem, nepovede to k profláknutí modelu, přihlásit se bylo času dost......

Já jsem si myslel, že musíte mít sklo a dýnko na 40mm :D :D Však se zvládne i těch 40 !!

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Zítra Vám nabídnu ještě pohled na variantu se zmenšenými indexy na 3. a 9. hodině. Cílem je je zmenšit na méně než polovinu indexu, který je použit na šestce, aby bylo zřetelné, že nemají konkurovat těm dvěma hlavním.

Logo s nápisem Diplomat se opět trošku posune směrem dál od středu, ale zůstane zmenšené. Myslím, že to původní bylo příliš velké.

Odesláno (upraveno)

Já bych si dovolil znovu vlezle poprosit o anfas verzí bez indexů na 3 a 9. To je totiž jediné srovnání - vytisknu si je ve skutečné velikosti i s řemenem, dám přes ně plastový sklíčko a dám je na ruku - a budu vám o tom vyprávět...... :D :D Jako bojovníci proti malárii - zkouška na vlastním těle :D :D

Důležitější, než malé indexy je podle mě to, aby byly geometricky samostané a ne uřízlé ty velké - co třeba jenom stříbrné vystouplé linky, šipky? Taky zkuste, když už jste u toho, minutové indexy a automatic stejně dlouhé jako 21 jewels, ať to máme všechno!

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
Tak jo. Omezení na 20 kusů a z toho vyplývající cena do padesáti tisíc je ta odpověď, co mi teďka stačí. Já to považuju trochu za předčasné, protože tu snad byla šance dostat se na 30 a tím pádem níž s cenou, ale jak se do lesa volá....... Těch 20 kusů má logiku, vyjadřuje stávající zájem, nepovede to k profláknutí modelu, přihlásit se bylo času dost......

Já jsem si myslel, že musíte mít sklo a dýnko na 40mm :D :D Však se zvládne i těch 40 !!

Nějak jsem nepozoroval, že by existovala reálná možnost se dostat na 30 nebo dokonce 40 kusů. Naopak se mi zdá, že Vážní zájemci již své slovo řekli. Musím také počítat s tím, že někdo nemusí svou objednávku potvrdit, čímž se ještě pár míst uvolní. Prostor pro nějaké další příchozí tedy máme.

Co se týče ceny, tak ta by v případě vyššího počtu stejně už nijak zásadněji neklesala.

Odesláno

Nazdar bratři..sice už jedny diplomaty mám, ale jak tak sleduji toto vlákno a cítím se být víc a víc členem Vašeho společenství, měl bych taky zájem o tuto sp. l.e. Co je třeba udělat, kam se postavit do fronty a kdy bude jasné jak to bude vypadat, zakolik etc. Pokud to má být jen soukromá záležitost pro vyvolené tak se omlouvám, že otravuji.

Odesláno

Ty minutové indexy bych tam nedával, ale zkusíme si pohrát ještě s nápisy na číselníku.

Rámcová specifikace hodinek Diplomat je:

Popis: Pánské společenské hodinky ٠ iniciační edice 20ks ٠ pánské ٠ mechanický strojek s automatickým nátahem ٠ Prim kalibr 96 ٠ 21 rubínů ٠ 40 hodin ٠ 3 ručky (hodinová a minutová ručka s černě vykrytým průsekem) + datumové okno ٠ pouzdro z nerezové ocele 316L ٠ leštěné/broušené ٠ 7 šrouby upevněné dno z nerezové ocele 316L a průhledem ze safírového skla ٠ klasická nerezová korunka (stejná jako u modelu Pavouk) ٠ safírové cylindrické sklo ٠ plastický číselník bez iluminovaných indexů ٠ kožený řemen s jazýčkovou sponou ٠ vodotěsné 50M / 5atm ٠ dodávané v dřevěné krabičce spolu s certifikátem.

Standardní součástí objednávky je zákazníkem dodaný alespoň jeden plně funkční kalibr. Slovy plně funkční je myšleno funkce schopný - tedy musí ho být naši hodináři schopni uvést do stavu, kdy na něj můžeme dát záruku. V praxi doporučuji, aby strojek +/- fungoval. Jeho repasi, seřízení a vyčištění již zřídíme ve vlastní režii.

Standardně budou hodinky individualizovány jménem a příjmením zákazníka!

Otázka je zda na rotoru nebo na dýnku hodinek!

Potenciální zájemci by si také měli pomalu rozmýšlet, jaký budou chtít k hodinkám řemínek!

Bylo by samozřejmě fajn, kdybychom se byli schopni dohodnout na jednotném.

Datový věnec zatím předpokládám bílý s černým tiskem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...