Přejít na obsah

GS

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Vůbec nemám rád japonské hodinky, pro mě jsou zajímavé švýcarské fimy jako Vulcain, Universal Geneve, Eberhard a na prvním místě je samozřejmě Minerva :wub: :wub: , ale nezbývá mi nic jiného než v tomto případě souhlasit se " safim, GS na hlavu porazí Omegu.

sbgm001-sss791.jpg

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 80
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ta cena zas tolik neznamená, z převážné části platíš stejně za jméno, které si vybudovali za starých časů, kdy dělali hodinářské firmy jen vlastní strojky a těch firem celkově moc nebylo, prostě je tam nějaká tradice. Technická vyspělost současných kalibrů se podle toho rozhodně nedá posuzovat, jakože čím dražší, tím lepší.

Ramone, souhlasím naprosto se vším, cos v téhle diskuzi napsal, dívám se na to úplně stejně. :cheers:

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno
Další plus pro GS bych viděl v menším počtu napodobenin obíhajíích v ulicích evropských měst.

GS mam velmi rad, dokonce jsem uvazoval o koupi quartz verze (jako druhych hodinek ); co me odradilo, bylo to, ze je nikdo neodservisuje a ve finale to, ze (a to se asi nebude libit a tim reaguji na vyse uvedeny prispevek) jsou v podstate napodobeninou Rolexu - aspon ja je tak vidim. Jako by Seiko melo nejaky Rolex komplex, samozrejme to neni napodobenina v pravem slova smyslu - tedy fake, ale je to zase vic nez pouha inspirace. Napr. ty GMT GS a Rolex Explorer II - zkuste nezaujate porovnat...

Odesláno
Já drahá Seika nemám rád, prémiové hodinářské firmy rozdíl od Seika nevyrábí hodinky od 30USD. Připadal bych si, že jezdím v koktávce s motorem z Porsche.

Seiko na rozdíl od mnoha věhlasných prémiových firem nepoužívá ve drahých hodinkách za několik tisíc USD "stejné" Ety jako v hodinkách za pár set USD.

Odesláno
GS mam velmi rad, dokonce jsem uvazoval o koupi quartz verze (jako druhych hodinek ); co me odradilo, bylo to, ze je nikdo neodservisuje a ve finale to, ze (a to se asi nebude libit a tim reaguji na vyse uvedeny prispevek) jsou v podstate napodobeninou Rolexu - aspon ja je tak vidim. Jako by Seiko melo nejaky Rolex komplex, samozrejme to neni napodobenina v pravem slova smyslu - tedy fake, ale je to zase vic nez pouha inspirace. Napr. ty GMT GS a Rolex Explorer II - zkuste nezaujate porovnat...

nemyslím, rozdílů tam je hodně, ony každé GMT hodinky mají ručičku navíc. A Rolex nemá patent na červenou :thumbsup_anim:

Odesláno
Já drahá Seika nemám rád, prémiové hodinářské firmy rozdíl od Seika nevyrábí hodinky od 30USD. Připadal bych si, že jezdím v koktávce s motorem z Porsche.

Neni Ferrari taky vlastne premiovy Fiat?

Odesláno

Seiko na rozdíl od mnoha věhlasných prémiových firem nepoužívá ve drahých hodinkách za několik tisíc USD "stejné" Ety jako v hodinkách za pár set USD.

[/

Souhlasím s tebou Safi.

Odesláno
nemyslím, rozdílů tam je hodně, ony každé GMT hodinky mají ručičku navíc. A Rolex nemá patent na červenou :thumbsup_anim:

aha, ja myslel, ze tu rucku navic ma na GMT jenom Rolex a GS :thumbsup_anim:

Odesláno
zaregistroval jsem zde dotaz na stav renovace mých GS u mechana. Včera se mi vrátili z renovace, perfektní výsledek. Foto budou zítra

Tak to se těším..jsem zvědav jak to dopadlo

Odesláno (upraveno)

hele dopadlo to velmi dobře. Když mi hodinky dorazily od prodejce byly v následujícím stavu:

- pouzdro s pár drobnými škrábanci a vrypy na hranách odpovídající stavu nových hodinek po cca roce nošení. Napomáhá tomu i zlacení 200mikronů (plátováním). Inu před 40-ti lety věděli, jak dělat věci pořádně. Mechano v rámci renovace pár vrypů na hranách "opravil".

- sklíčko je plastové s několika hlubšími šrábanci a nekolika prasklinami v materiálu. Sklíčko bylo přeleštěno, ale bude dobré časem sehnat nové. Některé škrábance byly bohužel moc hluboké.

- ciferník - perfektní stav až na bílou skvrnku u nápisu 36000. Skvrnu se nepodařilo odstranit, bylo riziko poškození ciferníku. Pokud časem najduciferník v perfektním stavu do 200 USD, asi si ho do rezervy koupím.

- strojek před renovací dělal +10 vteřin denně. Strojek byl vyčištěn a seřízen, první naměřená odchylka je +6 vteřin za den, což je více než jsem čekal, ale na první pokus to je dobrý výsledek. Počkáme až se strojek trochu usadí a pak mechano doladí přesnost. Seřizování hodinek s frekvencí 10 kmitů za vteřinu je obecně složitější :-)

Pár poznámek ke konstrukci strojku: Strojek je o třídu výše než ETA 2824. Díly datové věnce a příslušného mechanismu jsou z oceli, konstrukce samonátahu je robustnější než dělá běžně eta. Některá konstrukční řešení jsou inspirována pravděpodobně Patek Philippe:-) Strojek je dle nezávislých odborníků konstrukčně srovnatelný se strojky Rolex (ty jsou lepší jen v povrchové úpravě, na kterou Seiko občas trochu kašle).

Grand Seika dostaly pásek od Kubsona - tmavě hnědou lesklou ještěrku. Jak mi říkal včera weiview, ideální hodinky do nové fáze života (střední věk a manželství).

Foto zítra při denním světle.

Upraveno uživatelem ¨safi
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Měsíční zkušenost s Grand Seiko 6146-8000

Přesnost hodinek se na ruce ustálila na 1-2 vteřinách za 24 hodin. Když jsou hodinky celý den v šuplíku, dělají +7 vteřin, takže je možná nechám ještě časem seřídit. Jiné připomínky k chodu hodinek nejsou, mechano odvedl perfektní práci.

Z GS jsem nadšený den ode dne více. Nosím je jak do práce k obleku, tak i stále častěji k džínám (pak to chce ovšem černé oblekové kožené boty a kabát). Zlatá mi sedne :-) Až budu mít trošku času (po pár recenzích), tak se pokusím nafotit některé zajímavé světelné efekty, protože je rozhodně na co koukat.

Škoda, že takové High -Beat kalibry už dnes nikdo nedělá (snad už jen Zenith a GP).

Závěr: Pokud chcete hodinky s kalibrem zajímavějším než má 95% hodinek zde na fóru, jdetě do GS. Pod 1000USD se dají sehnat moc pěkné kousky.

Odesláno

Tady ten japončík má hromadu Grand a King Seiko.

Možná bych si tam i vybral. Ceny jsou také v pohodě.

Jen mi přijde divné, že u všeho píše "NOS", ale ciferníky jsou nic moc (často nějaká oxidace či flíček) a občas i strojky nevypadají, že by byly nějak extra čisté.

Tak nevím. Vyplatí se to nebo to jsou všechno skládačky, které budou jen pro zlost?

http://stores.ebay.com/takayama-watch

Odesláno

Jedny noblesni tam jsou ted za cca 500usd, aukce konci zitra... Ale ten cifernik je zasly, jak pise Nig. Jak je to mozne??

Odesláno (upraveno)
Jedny noblesni tam jsou ted za cca 500usd, aukce konci zitra... Ale ten cifernik je zasly, jak pise Nig. Jak je to mozne??

Část číselníků je úplně v pohodě, část je drobně zašlá - sem tam nějaká tečka, u jednoho aktuálního případu i nějaká rezatost. Ciferník v NOS stavu je na 40-let starých hodinkách poměrně vzácnost. Ceny jsou vyšší než je obvyklé, navíc zdražil (i když dolar posiluje), na druhou stranu má zase slušný výběr. včetně i některých historicky vzácných modelů.

Jeho výrazy new, unused bych bral s rezervou. Jak je možné, že když hodinky mají vzadu nálepku novosti, že jsou na pouzdru vrypy?

Buy it now nebo best offer také nemám rád. Buď dám aukci nebo nabídnu za fixní cenu. Takhle akorát dělám z kupujících blbce, jestli si nezapomenou řící o slevu ......

Upraveno uživatelem ¨safi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...