JaVo1 Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 Zdravím, může mi někdo poradit, co je to za kapesní hodinky, které se mi podařilo získat ?Díky. Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 (upraveno) Asi pánské, asi stříbrné kapesní hodinky neznámého výrobce a vyrobené asi někdy začátkem posledního století minulého tisíciletí Ale vypadají hezky zachovalé a jistě vesele pošlapou. Klidně bych je i občas nosil, jen tak, pro potěšení a jako provokaci dnešní doby - že nespěchám a je mi jedno, jestli jdeme (já a hodinky) o deset minut dřív, nebo později Ed: Kdesi jsem četl článek o středověkých rytířích a panovnících. Že když se někde potřebovali sejít, tak si určili místo a datum a čekali tam na sebe podle potřeby tak dlouho, dokud nebyli všichni. Týden, dva týdny, tři... Upraveno 14. července 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 Nejsem žádný odborník na "kapsáče", ale když jsem si obrázek otočil a trochu zaostřil, tak tam čtu : "BREVET + No 51828" a to by mohl být název švýcarského výrobce strojku a výrobní číslo "No" strojku. Podle kolečka pod setrvačkou zasahující svým obvodem až k ose setrvačky by to mohl být strojek s technicky starším "válečkovým krokem". Výroba "plácnu" okolo roku 1900 (znalejší nechť opraví). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 (upraveno) Brevet je francouzsky patent, je tam tedy číslo něčeho patentovaného, co bylo použito při výrobě. Asi by se někde v archivu podle čísla toho patentu našlo o čem přesně je, ale ani to nemusí vést k výrobci, může to být převzatá konstrukce od někoho jiného.Někdy se dá najít nějaká stopa výrobce třeba pod ciferníkem, nebo někde uvnitř strojku. Ale já bych to kvůli tomu nerozebíral, výrobce stejně pravděpodobně bude pro nás neznámá a dávno zapomenutá fabrika. A ta informace samotná hodinkám na hodnotě nepřidá, je to jen pro vlastní zvědavost. Ed: Google na dotaz Brevet 51828 našel toto: http://forum.horlogerie-suisse.com/viewtopic.php?t=19534&p=196659 Upraveno 14. července 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaVo1 Odesláno 14. července 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 (upraveno) Též jsem googlil a našel toto :http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Phenix_18_5& Odesláno z mého SM-G900F pomocí TapatalkJinak hodinky jsou stříbrné secesní a podle toho patentu budou zřejmě někdy z roku kolem 1910 - 11. Upraveno 14. července 2016 uživatelem JaVo1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 (upraveno) Už máš výrobce strojku, dobrá práce. Na víčkách pláště žádné logo výrobce není? Upraveno 14. července 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 14. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2016 Už máš výrobce strojku, dobrá práce. Na víčkách pláště žádné logo výrobce není?To není ten strojek, ten vyfoceny tady má válečkový krok a ten v tabulkách švýcarský. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 Jo jo, taky jsem si všimnul rozdílu v systému kroků strojků - válečkový versus švýcarský kotvový - viz dole přiložené obrázky. Ale podle polohy a tvarů nápisů a mnoha stejných tvarů můstků i umístění šroubků bych soudil na stejného výrobce a o to JaVo1vi myslím jde - určit výrobce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 Ještě pro porovnání obrázky celých strojků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 Ještě jako neznalec "kapsáčů" (mám jich jen asi osm novějších z minulého století) bych se chtěl zeptat, zda někdo znalejší neví, co znamená slovo pod západkovým kolem pérovníku, které čtu jako REFUSE. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 (upraveno) Asi každý výrobce za dobu výroby na strojcích dělal průběžně určité změny. Umím si představit, že strojek časem zmodernizovali. Ale samozřejmě to může být i klon (legální či nelegální). Stejně tak výrobce strojku nemusí být výrobce celých hodinek. Výroba strojku je náročná a specializovaná věc, i dnes si vlastní strojky vyrábí málokdo. A ten nápis bude spíš DEPOSE, vídám ho často. Co je tím myšleno ale netuším. A ještě se musím zastavit u drobnosti, která mě nenechává v klidu. Osm kapsáčů? Jeden kapsáč, dva kapsáče? Není to trochu divné? Upraveno 15. července 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 Jestli to nahodou nemuze byt mysleno jako " odpad = vypoustec / vypousteni pera " ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaVo1 Odesláno 15. července 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 To depose je z francouzštiny registrovaný a to brevet je patent. Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vaurien Odesláno 11. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2017 Osm kapsáčů je optimum. Na každý den v týdnu jiné a jedny jako zálohu kdyby něco... Asi každý výrobce za dobu výroby na strojcích dělal průběžně určité změny. Umím si představit, že strojek časem zmodernizovali. Ale samozřejmě to může být i klon (legální či nelegální). Stejně tak výrobce strojku nemusí být výrobce celých hodinek. Výroba strojku je náročná a specializovaná věc, i dnes si vlastní strojky vyrábí málokdo. A ten nápis bude spíš DEPOSE, vídám ho často. Co je tím myšleno ale netuším. A ještě se musím zastavit u drobnosti, která mě nenechává v klidu. Osm kapsáčů? Jeden kapsáč, dva kapsáče? Není to trochu divné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 11. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2017 http://www.meteleskublesku.cz/media/51/snd/17.mp3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se