xcmaniax Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Netreba zakladate flame o Orientech:-) Je to respektovana znacka, i kdyz ja nadseni z jejich pruhledu na strojek nesdilim. Kdyz se vziju do potencialniho vlastnika prvnich peknych hodinek, tak bych proste zavrhl neco, co ma na cifru napis "Orient" protoze by to na me pusobilo jako z trznice:-)) Ale kdyz to tak tazatel nema, tak si aspon rozsiri peloton kandidatu.
slice Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 (upraveno) nechápem tú vlnu voči orientom. práve na tomto fóre som čítal len samé odporúčania a chvály. nevidel som ich na živo, ale fotogenické sú dosť. a ak sú spracovaním podobné ako ostatné orienty približnej cenovej hladiny, tak by nemal byť problém. myslím, že orient ponúka dosť muziky za pohodovú cenu.. Upraveno 18. července 2016 uživatelem slice
xcmaniax Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 slice: přečti si ještě co tu bylo řečeno. Nikdo tu Orient nehaní. Když vedle sebe budeš mít ruský a americký zápalky, který si vybereš...?:-)))
BeeK86 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 @kdojinej: Tak ještě jednou, nerikal jsem, ze Orienty jsou supr (ale nabizeji vynikajici pomer cena/vykon. Dále, jako naprosto vyrovnaného konkurenta těchto řekneme entry level swiss automatu bych zvazil Orient Stary, presne ty, na který někdo před mym příspěvkem uz dal odkaz.Ta veta s tema Tudorama je poněkud nesmyslna (moje zminka ciste souvisela s hodinkama člověka, kterej na stary delal tu recenzy), a pokud je to pro Tebe nejak relevantni, ani Tudory ani Rolexy nic nenabizi, co by se mi vzhledove libilo a vyvolavalo by ve men nutkani ke koupi (když pominu fakt, ze vzhledem prioritizaci dulezitejsich věci si ted nemuzu dovolit vyhodit x stovek tisíc na hodinky), a v této cenove relaci mam jineho definitivniho favorita. @xcmaniax: Flámovat opravdu nebyl muj zamer, pokud někdo ma problém s jmenem Orient, tak to asi nebude problém samotnych hodinek, nýbrž toho jedince, který si musí ujasnit, zda si hodinky kupuje sobe, nebo pro sousedy. Takhle by clovek mohl uvazovat i o Hamiltonech, "prece nebudu si kupovat hodinky který mohou na nekoho působit jako od nejakyho formulového jezdce"... Pruhled na strojek obyc orientu nic moc, ty stary ale maj celkem hezky strojky, taky ber v potaz cenu do 10 tisíc korun... Logicky tedy, poněkolikáté pisu, Orient Stary si myslim jako elternativa mohou byt. Nebo, vzhledem k prubehu chrononemoci clenu, Orient bambino (nehrozi pruhled na strojek) za par supu ( 3000-3500 nejsou peníze za takove hodinky) splni kritérium "první automaty", nas hrdina se lehce uklidni a muze se dlouhe mesice plne soustředit na hledani/vyber tech prvních "poradnejch" automatu. V této cenove relaci 10-15 tisíc je vyber dost siroky. Co vic, třeba v procesu hledani zjisti, ze by chtěl něco ještě lepšího...
Sundance Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Orient Stary jsem tady původně nadhodil já, jako vhodnou alternativu pro přede mnou doporučené Seika a Le Locle (protože třeba mně zrovna Tissot nic moc neříká). Další důvod, proč jsem je doporučil je ten, že jsem prakticky stejný výběr dělal před pár měsíci tady na fóru taky a nakonec jsem právě skončil u Orient Starů a jsem z nich stále naprosto nadšenej a pořád mě baví. Hlavně to vypouklý sklo tomu dodává úplně jinej rozměr. Průzory na strojky mi poslední dobou sice nic neříkají, ale zakladatel tématu dal jako inspiraci Seika s open heart, tak jsem do doporučení zařadil i s průhledem i když se mi osobně nejvíc líbí ty klasický. Co se týče určitý "averze" vůči názvu Orient, tak to si asi musí každej srovnat sám. Mně se třeba nelíbí logo u základních Orient, ale u Orient Star mi přijde pěkný. A ruku na srdce - kdo z běžných lidí na ulici pozná, co máš za značku hodinek a kolik třeba mohly stát? Podle mě skoro nikdo, takže bych kvůli značce zas takový cavyky nedělal pokud se ti jejich hodinky líbí Tady přidávám ještě fotku od zdejšího člena Luboše, od kterýho jsem svoje Stary koupil a odkaz na jeho téma, kde má krásných fotek víc.
kdojinej Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 V 18. 7. 2016 v 12:50, BeeK86 napsal: @kdojinej: Tak ještě jednou, nerikal jsem, ze Orienty jsou supr (ale nabizeji vynikajici pomer cena/vykon. Dále, jako naprosto vyrovnaného konkurenta těchto řekneme entry level swiss automatu bych zvazil Orient Stary, presne ty, na který někdo před mym příspěvkem uz dal odkaz.Ta veta s tema Tudorama je poněkud nesmyslna (moje zminka ciste souvisela s hodinkama člověka, kterej na stary delal tu recenzy), a pokud je to pro Tebe nejak relevantni, ani Tudory ani Rolexy nic nenabizi, co by se mi vzhledove libilo a vyvolavalo by ve men nutkani ke koupi (když pominu fakt, ze vzhledem prioritizaci dulezitejsich věci si ted nemuzu dovolit vyhodit x stovek tisíc na hodinky), a v této cenove relaci mam jineho definitivniho...Vynikajici pomer cena\vykon je jeden z mistnich blabolu, podobne jako "nic co by neslo rozlestit" nebo "do deste jedine potapky". Ok, dals tip na Orienty, o to tu asi jde ze ano, dat zakladateli vlakna nejaky tipy. No a kdyz tak valis ty Orienty ptam se co je teda na nich tak supr? A dozvim se ze nejsou supr ale maj vynikajici pomer cena\vykon a ze nejakej pan co nosi Tudory by za ne dal hodne penez.Nic ve zlym, mam za to ze hodinky se maj hlavne libit a je fuk esli se ti libi rolady nebo amfibije. Vsechny postovany jsou ok, proste hledaj se hodinky za desitku...takovy muzu byt entry level nebo taky definitivky. Nejaky dogmaticky srovnavani strojku jak to delaj nekteri fanaticky Damaskari (stipou s nima drivi nebo co, cibule se rozbijou a voni povi ze ne Damasko se rozbilo, to eta vevnitr) je podle me naprd...
BeeK86 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 @Kdojinej: Prece jsem to psal, design, jak u mejch Mako, oproti Steinhart "Rolex One" si na nic nehrajou, vypadaj jen dobře, kvalita zpracovani mi prijde byt na urovni. Stejne tak se mi zdaj byt bambina za par supu krasny, protože mají pekny jednoduchy design a vypoukly sklicko...A pokud tedy se zase vracíme k tem Tudorum, jestli to nebylo ani na poprvy, ani napodruhy jasny, ucelem toho celého bylo, abych zase poukazal na kvalitu zpracovani, v tomto pripade Orient Staru.Jestli IMHO pekny design, dobra kvalita zpracovani a jejich inhouse strojek (muze to byt plus i minus, nic to neznamena), který ale v pripade mych Mako je presny cca 5 vterin do plusu denne, tak nemam důvod proc bych nemohl proklamovat, ze dostanes hodne muziky za malo penez.
kuncák7 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Hlavne zas napis, jak je hamilton nuda a sed, ale na orient se ti nesmi ani sahnout. Znacku ti tady nikdo nehani, tak laskave ty nehan jine.
Sundance Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Teda takovýhle (naprosto zbytečný) dohady jsem tady dlouho neviděl. Každopádně si myslím, že to není moc férový vůči zakladateli tématu, kterej (teď doufám, že neurazím) je spíš hodinkový začátečník (ostatně jako i já) a místo rady, o kterou žádal, se tady místní členi dohadujou o zavedený a zde na fóru běžně doporučovaný značce... Akorát si z toho může zbytečně dělat špatný závěry a předsudky vůči různým značkám, který si to vlastně ani nezaslouží.
BeeK86 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 ja vazne nevim, zda je to debata o hodinkach, nebo forum spolku funkcnich analfabetu? Napsal jsem, ze ten navrhovany typ Hamiltonu me nicim nezaujal. Jestli se te to dotklo, tak s tim asi nic neudelam. Nic otom, ze mi na orienty nikdo nesmi sahnout, jsem take nenapsal. Vazne, ctete, nebo se jen tak preventivne chcete nasrat za kazdou cenu? Tak se ptam tebe, cim jsou tam ty navrhovany Hamiltony nejak extra? Jedine o sem se da uvazovat a polemizovat je subjektivni nazor na vzhled... strojky stejny, zpracovani stejny, barvy stejny... Ja tedy subjektivne reknu, ze designem cifru a dynka jsou Le Locle top, samo v mejch ocich, a Certina kdyztak ma vyhodu v tom WR, zbytek mi neprijde nicim zajimave. Pak jako naprosto odpovidajiciho konkurenta take navrhnu ty stary, co tu uz kolega zminoval. Nacez se ozve ochrance kazde znacky, o jejichz hodinkach jsem se vyjadril, jako kdyby me vyjadreni se tykalo celkove jejich produkce... Jeeeeezs fuckin christ, jste OVBaci, nebo co, jako mam to jeste nakreslit, aby to bylo pochopeno tak, jak to bylo mineno?
tano Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Hele pokud chces hanit nejakou znacku hodinek, tak od toho je tady DAMASKO !
kuncák7 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 V 18. 7. 2016 v 18:00, BeeK86 napsal: ja vazne nevim, zda je to debata o hodinkach, nebo forum spolku funkcnich analfabetu? Napsal jsem, ze ten navrhovany typ Hamiltonu me nicim nezaujal. Jestli se te to dotklo, tak s tim asi nic neudelam. Nic otom, ze mi na orienty nikdo nesmi sahnout, jsem take nenapsal. Vazne, ctete, nebo se jen tak preventivne chcete nasrat za kazdou cenu? Tak se ptam tebe, cim jsou tam ty navrhovany Hamiltony nejak extra? Jedine o sem se da uvazovat a polemizovat je subjektivni nazor na vzhled... strojky stejny, zpracovani stejny, barvy stejny... Ja tedy subjektivne reknu, ze designem cifru a dynka jsou Le Locle top, samo v mejch ocich, a Certina kdyztak ma vyhodu v tom WR, zbytek mi neprijde nicim zajimave. Pak jako naprosto odpovidajiciho konkurenta take navrhnu ty stary, co tu uz kolega zminoval. Nacez se ozve ochrance kazde znacky, o jejichz hodinkach jsem se vyjadril, jako kdyby me vyjadreni se tykalo celkove jejich produkce... Jeeeeezs fuckin christ, jste OVBaci, nebo co, jako mam to jeste nakreslit, aby to bylo pochopeno tak, jak to bylo mineno?Spis by ses mel hlavne klidnit ve vyrazech. Napsal jsem presnou citaci, cos napsal o hamiltonech a jak vehementne obhajujes orient. Tot asi vse. K chapani to je,ne?
kuncák7 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Zakladateli vlakna doporucuji- zacni koscomem a vyzkousej tam max kousku co to pujde, a podle toho, jak ti sednou si teprve vyber. Na obrazku vypadaj vsechny dost podobne, ale na ruce sedet nemusi.Stastnou volbu.
kdojinej Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 V 18. 7. 2016 v 18:04, tano napsal: Hele pokud chces hanit nejakou znacku hodinek, tak od toho je tady DAMASKO !Presne.. ... rikam si ze bych si jedny poridil jako tooly...
kdojinej Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Beeku klid, nikdo se nechce nasrat zbytecne. Psal ze Orienty vyhravaj proti FC, H, E atd. na vsech frontach. To je kravina, nicmene uz pises ze jsou plnotucny konkurenti, coz sedi. Peace
tano Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 V 18. 7. 2016 v 18:35, kdojinej napsal: Presne.. ... rikam si ze bych si jedny poridil jako tooly... ale pozor, je to pozvanka do legie zatracenych
Jeňa Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Hodinky Tissot Visodate nejsou vůbec špatné. Myslím, že s nějakou slevou do prodejce by se dalo na těch 13 tis. Kč dostat.
kdojinej Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 V 18. 7. 2016 v 18:00, BeeK86 napsal: Tak se ptam tebe, cim jsou tam ty navrhovany Hamiltony nejak extra?Maji vynikajici pomer cena/vykon..
kuncák7 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Ja taky nikoho nas..t nechtel a hamiltony neobhajuju, neni to uplne ma top znacka, takze zakopem valecnou sekeru?Jen me proste nastvala tva smahem napsana " recenze" na ostatni znacky.Za me je orient proste jen levnejsi odnoz seika. Dobra, ale tak trochu bez emoci ( maka jsem mel uz 6x a proste to mezi nama neklape).
BeeK86 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Odesláno 18. července 2016 Tak, ja se na nikoho nenasral a uprimne, urazit me take nikdo neurazil, tak nic zakopavat nemusim , jen me trosku rozhodilo to narceni z haneni jinych znacek, nebo propagace orientu... Svuj chrono osud jsem tazateli podrobne popsal do vzkazu, a vychazejic, z prubehu me choroby, s klidem duse jsem mu i tam napropagoval Bambina za babku, jako uplatek zacinajici chronobe, a s cistou hlavou muze vybirat poradnejsi automaty. Jako 10-15 litru uz clovek hledajici prvni automaty jen tak nevyhodi po par dnech/tydnech hledani.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se