Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když mají zvláštní oddíl i takové obskurnosti jako PRIM, nestálo by za to zřídit separátní skupinu i pro hodinky z Ruska?

Jejich produkce je čím dál zajímavější - Volmax (Aviator, Buran, Šturmanskie) má řádně našlápnuto, nová produkční linka Vostoku je tím nejdokonalejším co kdy opustilo Švýcarsko (spokojení zákazníci zdraví monopol ETA :-), vyrostly klenotnické firmy jako Zalatoje Vremja nebo (pravda, víceméně německý) Poljot International a z nebytí se dokonce vrátily i předrevoluční značky jako Moser nebo W. Gabus.

A navíc bych měl kam dát tohohle krasavce, který právě připlachtil z Moskvy ...

A-31681_6773778b.jpg

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pozeral som Vostok-Europe a Poljot na http://www.poljot-times.com. (veľmi zaujímavé ceny aj výber) Ak si to náhodou objednával odtiaľ tak by som veľmi rád vedel ako je to s tým "We ship all watches over 100 USD FREE OF CHARGE.". Ako zadarmo je poštovné a balné, alebo nebodaj zaplatia aj clo + prípadne nejaké iné poplatky. Takisto som zatial poriadne nezistil ako je to zo servisom na tieto ruské skvosty. Treba si nájsť v okolí schopného hodinára alebo sa to prinajhoršom musí poslať naspäť do Moskvy?

Odesláno

Ruského e-shopu bych se trochu bál. Nejlepší je pochopitelně nákup na místě. Volmax má obšlápnuté významnější butiky, takže člověk nemusí vytáhnout paty z hotelu. Viděl jsem je v Grandu (vulgo Marriott) i v Slavjanskoj (aka SAS-Radisson). Jistí to i chrámy nového ruského konzumu jako GUM nebo Achotnyj Rjad.

Má-li člověk dost času, je nejlepší a nejlevnější podniková prodejna (Novoselskaja ul.) - snadno dostupné metrem ze st. "Proletarskaja".

Dle internetových diskusí jsou lidé spokojeni i s www.vostok.ch, ale poslání ze Švýcarska znamená navíc 19% DPH pro soudruha Sobotku. I když to prý jsou poslední dobou na přání schopni expedovat z EU (Polska). Nevím - nezkoušel jsem.

Pro Česko/Slovensko je asi nejistějším zdrojem Německo - perfektní je Julian Kampmann na www.poljot24.de. Když člověk v noci objedná, druhý den dopoledne přijde potvrzení o expedici a za dva dny to DPD přiveze až pod nos - vyzkoušeno. To vše pod německou 24m zárukou (servis = dodat to osobně nebo za 5-10 EUR s DPD do Mnichova). Kontrola a seřízení před expedicí je v ceně. Má prakticky kompletní sortiment Volmaxu - nevýhoda ale je, že v nabídce je jen původní Vostok - ne Vostok Europe.

Co se Aviatora týče, provedení a pocit je perfektní. Zprávou o chování při běžném nošení zatím nemohu posloužit, protože ho běžně nosím asi tak pět hodin.

Odesláno

Kamojede, co ty jsi dělal v moskvě? Kontrola zdejšího cdma? Jinak ruské diskusní fórum jsem zřídil a ty aviatory jsou opravdu k poslintání :) Kolik stály?

Odesláno

Hmm, ten www.poljot24.de je zaujímavý doteraz som ho nejako prehliadal (najmä ten servis, dokonca tam predávajú aj náhradné diely keby si chcel niekto natrénovať opravu :) ).

Na chronomagu som narazil na odkaz: www.azwatch.cz. Majú celkom výber z Poljotov aj z Vostok-Europe. Nekupoval niekto už niečo odtial resp. nemáte od niekoho o nich referencie?? Záruku samozrejme dávajú ale o pozáručnom servise tu nie je zmienka ako na www.poljot24.de . Ináč ceny majú celkom ľudové.

http://www.azwatch.cz/hodinky/po023a-poljo...-chronograph-iv

- napr. tieto sú celkom zaujímavé, pozeral som tieto hodinky aj inde a nie všade uvádzajú tak ako tu safírové sklíčko. Na http://www.aviatorwatch.ru/en/catalogue/aviator uvádzajú minerálne. A kto ma teraz pravdu ;).

Odesláno

Pravdu mohou mít oba - je třeba to dobře ohlídat při nákupu nebo se pro jistotu zeptat a explicitně to uvést v objednávce . První Aviator chronografy měly jen minerální sklíčka, ale pak se objevily i jejich "Lux" verze se safírovými. Novější modely mají už jen safír. Podobná je situace s průhledným zadním víčkem - na spoustě webů jsou fotky jen zepředu a je nutné se optat, je-li osazeno nebo ne.

Odesláno
Když mají zvláštní oddíl i takové obskurnosti jako PRIM, nestálo by za to zřídit separátní skupinu i pro hodinky z Ruska?

Jejich produkce je čím dál zajímavější - Volmax (Aviator, Buran, Šturmanskie) má řádně našlápnuto, nová produkční linka Vostoku je tím nejdokonalejším co kdy opustilo Švýcarsko (spokojení zákazníci zdraví monopol ETA :-), vyrostly klenotnické firmy jako Zalatoje Vremja nebo (pravda, víceméně německý) Poljot International a z nebytí se dokonce vrátily i předrevoluční značky jako Moser nebo W. Gabus.

A navíc bych měl kam dát tohohle krasavce, který právě připlachtil z Moskvy ...

http://www.aviatorwatch.ru/max/A-31681_6773778b.jpg

Můžeš uvést přesné označení těchto krásných strojů a pokud máš již vysledovanou jejich denní sek. odchylku?

Díky Tom

Odesláno
Pravdu mohou mít oba - je třeba to dobře ohlídat při nákupu nebo se pro jistotu zeptat a explicitně to uvést v objednávce . První Aviator chronografy měly jen minerální sklíčka, ale pak se objevily i jejich "Lux" verze se safírovými. Novější modely mají už jen safír. Podobná je situace s průhledným zadním víčkem - na spoustě webů jsou fotky jen zepředu a je nutné se optat, je-li osazeno nebo ne.

Asi to tak aj bude, teraz ma napadlo že ešte pred zmenou stránky AZwatch (predtým to malo v názve nejaký fotoburzu alebo tak nejak) sa konkrétne pri spomínaných hodinkách uvádzalo minerálne sklíčko. Takže je dosť možné že v poslednej dodávke im už prišla séria zo safírovým. Na to som asi mal radšej spomenúť skorej že B-) .

Odesláno
Kamojede, co ty jsi dělal v moskvě? Kontrola zdejšího cdma?  Jinak ruské diskusní fórum jsem zřídil a ty aviatory jsou opravdu k poslintání smile Kolik stály?

Jezdím tam docela často - řečnit, požírat jesetery, a tak ... Aviator má neuvěřitelný poměr cena/výkon ($320) - bojím se okamžiku, kdy Volmax přijde na to, kolik by za to mohl chtít. Schválně jsem se domáhal varianty, ve které je derivát Poljotu 3133. Mají za babku i model založený na 7750, ale to už nemá to kouzlo.

Odesláno

Takový dotaz - nemáte někdo tipy na dobré obchody s hodinkami v St. Petěrburgu? Ne že bych si do Moskvy nemohl odskočit někdy třeba na víkend, ale přece jen v Pitěru jsem o dost častěji a kdyby to šlo pořídit tam...

Jinak ad ruské hodinky mi pořád vrtá hlavou jedna věc: proč má Poljot zapotřebí dráždit soudy a dělat si negativní publicitu napodobeninami Fortisů (a tuším Breitlingů, i když tam to ještě k soudu nedošlo), když vyrábí výborné originální hodinky, za které se rozhodně nemusí stydět.

Odesláno

Nu, přes víkend jsem studoval strojky, které dělá Poljot a Vostok, našel jsem pár malosériových designerských studií v Rusku, co na nich dělají fakt slušné kousky. Třeba tohle, to je opravdu parádička:

00001_main1_image.jpg

I když v tomhle případě jde o ETA 2824-2 strojek, stejně je to povedené. Cena je cca 460 euro za tohle provedeni.

Odesláno
Takový dotaz - nemáte někdo tipy na dobré obchody s hodinkami v St. Petěrburgu? Ne že bych si do Moskvy nemohl odskočit někdy třeba na víkend, ale přece jen v Pitěru jsem o dost častěji a kdyby to šlo pořídit tam...

Poljot/Volmax má v Pitěru podnikovou prodejnu, a to sice v Pulkavskój gastínici na plóščadi Pabjédy. Alternativou je časavój butík v hotelu Moskva na nám. Alexandra Něvského.

Odesláno
Nu, přes víkend jsem studoval strojky, které dělá Poljot a Vostok, našel jsem pár malosériových designerských studií v Rusku, co na nich dělají fakt slušné kousky. Třeba tohle, to je opravdu parádička:

http://www.denissov.ru/i/pics/catalog/cate...main1_image.jpg

I když v tomhle případě jde o ETA 2824-2 strojek, stejně je to povedené.  Cena je cca 460 euro za tohle provedeni.

Tak tohle je opravdu krasa. Ja jsem se ted zamiloval do hranatych hodinek a velmi se mi libi i tyhle nove Vostok Arktika (128EUR):

3405043.JPG3405042.JPG

Odesláno

...

I když v tomhle případě jde o ETA 2824-2 strojek, stejně je to povedené.  Cena je cca 460 euro za tohle provedeni.

460 za to nedávej - v Německu se prodávají kolem 330 tojro.

Ačkoli je Děnisov bývalý šéf výtvarníků Prvního časového (vulgo Poljot), má ve všem profánní ETA strojky.

A ty monstrózní vyfrézované nápisy jsou dost vulgární, ne?

Odesláno
...

460 za to nedávej - v Německu se prodávají kolem 330 tojro.  

A ty monstrózní vyfrézované nápisy jsou dost vulgární, ne?

zatím je nekupuju, právě jsem se vybavil dvojicí nových hodinek a mám před sebou pár dalších výdajů, takže to nehrozí. A ten vyfrézovaný nápis bych neviděl tak zle - je to na boku, tam to nebude tak bít do očí a může to tam být i zajímavé.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Kamojedov: Ty hodinky co jsis koupil jsou proste dokonale. Presne design jakoby pro mne vyladeny na miru. Porad jsem se rozhodoval co koupit a byl jsem pevne rozhodnut pro nejake svycarske automaty od Tissotu, nebo jeste lepe Certiny do 10.000,- ale tyto jsou vazne nadherne, navic s chronografem. Jake s nimi mas zkusenosti, doporucis mi je? Urcite bych si je objednal prez

http://www.poljot24.de/en/pd802928059.htm?categoryId=3

protoze v nasich sopech jsou desne predrazene, je to rozdil zaplatit 12.000, nebo 8.000 :) Ted jen mam strach abych nesahnul vedle, prece jen zadny servis u nas a taky nevim jakou vychylku v presnosti maji proti svycarum, proto te moc prosim o informace. Uplne idealni by byla take fotografie techto hodinek na ruce. Dekuji!

Odesláno

Ty hodinky jsou opravdu hezké.

Jediné, co mi vadí na ruských hodinkách je absence safírového skla.

Pak jsem i zastáncem větší vodotěsnosti a ne z důvodu, že bych se často potápěl,

ale hodinky (strojek) jsou prostě více chráněny před vodou potem a prachem.

Odesláno

To je pravda, ale 50M je co se prachu a potu tyce dostatecne odolne a safirove sklicko je u teto rady jiz samozrejmosti.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...