31682 Odesláno 29. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2005 Pro RomanP - 30 vteřin je dost, ale rozhodující je, jakou toleranci povoluje sám výrobce. Měl bys to mít napsané v manuálu, který jsi obdržel k hodinkám. U hodinek tohoto typu to bývá -10 až + 20 vteřin. Takže v tom případě bys byl zcela jasně mimo povolený průměr a je to důvod k reklamaci. Zde bych se už asi nespokojil s vysvětlením, že mechanické hodinky to dělávají a nejsou tak přesné jako quartz.
PanzerBear Odesláno 29. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2005 Zajimalo by me, jeslti je mozne ty aviatory IV ktere tady tolikrat jsou na fotce mit i s bukvicema (azbukou) na ciferniku. Prece jen ruske hodinky s latinkou, to je podle me zvrhlost.
flax Odesláno 29. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2005 Bohuzel s "bukvicema" jen Aviator II. http://www.poljot.at/webshop/catalog/produ...&products_id=95
aCIDfire Odesláno 29. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2005 2RomanP &all : Prosim Tě jak je to s tou daní jak jsi psal,že tě ty hodinky přišly dohromady na cca 10000. Já si chci objednat Aviatory IV za 260EUR +10 EUR doprava = 270EUR= 7830 Kč dle aktuálního kurzu. Tam se snad už žádná daň nepočítá ne ?? Popř.mě někdo vyveďte z omylu,zatím žiju v představě,že zaplatím Kampmannovi 270EUR a za tuhle cenu mi je DPD přiveze.
aCIDfire Odesláno 29. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2005 OK,dík,takže final cena 270EUR.
RomanP Odesláno 29. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2005 Pro RomanP - 30 vteřin je dost, ale rozhodující je, jakou toleranci povoluje sám výrobce. Měl bys to mít napsané v manuálu, který jsi obdržel k hodinkám. U hodinek tohoto typu to bývá -10 až + 20 vteřin. Takže v tom případě bys byl zcela jasně mimo povolený průměr a je to důvod k reklamaci. Zde bych se už asi nespokojil s vysvětlením, že mechanické hodinky to dělávají a nejsou tak přesné jako quartz. No ona je tolerance menší, než odchylka co mám já, ale vzhledem k tomu, že jsou koupený v Mnichově tak je tam kvůli tomuhle nepoženu. Důležitý je, že je to každý den stejná odchylka a tak by to myslím dobrý hodinář mohl seřídit na naprosto dokonalou přesnost (což ani nečekám a nepožaduji), protože odchylka je každý den v rozmězí 27-30s. Jen nevím, kam k slušnému hodináři v Praze ??? aCIDfire : No jasně že 270 EUR, já je vzal i s oběma tahy a oběma dýnkama, což jsem v obou přízpěvcích psal.
cigi Odesláno 7. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2005 to kamojedov.... v úvodu, píšeš, prim jsou obskurnosti, ale podle mých zkušeností kalibry prim jdou jdou jdou a jdou, pak se levně opraví a zase jdou a jdou. Tady je celé forum, kde si kromě krásy hodinek, (zejměna u denissov ji považuji za pouťovou - to je ale rossia) sdělujete různé závady a nedostatky nových hodinek a jak jim předcházet a je opravit a vůbec fígle, jak ty hodinky používat a udržovat alspoň provozuschopné, neřku-li přesné. Jak to tedy vlastně je, jsou to opravdu klasické křápy ze sojuzu ? Docela rád bych si nějaké ty velkopanské legrační poljoty nebo burany s 3313 zařadil do sbírky a nosil je jako vtip spolu s metály na saku, ale lze je vůbec nosit? Jak dlouho? Dík všem za zkušenosti a informaci Cigi
odklizec Odesláno 7. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2005 Zajimalo by me, jeslti je mozne ty aviatory IV ktere tady tolikrat jsou na fotce mit i s bukvicema (azbukou) na ciferniku. Prece jen ruske hodinky s latinkou, to je podle me zvrhlost. To by jsi ale mohl taky rict, ze ceske hodinky s napisy "czech made" a "21 jevels", pripadne "automatic" jsou zvrhlost Ale je fakt, ze hodne innostrancov si ruske hodinky kupuje hlavne kvuli te azbuce Na UK forech kde obcas prispivam si posteskli, ze nejake ceske PRIMky by i chteli, ale asi jen kdyby mely ceske napisy..stejny efekt, jako u tech ruskych
cigi Odesláno 7. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2005 to je jasné, ta azbuka je jasná výhoda, skurilní, ale výhoda.
Kamojedov Odesláno 7. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 7. prosince 2005 to kamojedov.... v úvodu, píšeš, prim jsou obskurnosti, ale podle mých zkušeností kalibry prim jdou jdou jdou a jdou, pak se levně opraví a zase jdou a jdou. A v čem je problém? Tak je hrdě noste. Svět užasne. Tady je celé forum, kde si kromě krásy hodinek, (zejměna u denissov ji považuji za pouťovou - to je ale rossia) Co se Denissova týče, určitě se shodneme. Viz. třeba http://forum.chronomag.info/post.php?tid=98&qid=546 sdělujete různé závady a nedostatky nových hodinek a jak jim předcházet a je opravit a vůbec fígle, jak ty hodinky používat a udržovat alspoň provozuschopné, neřku-li přesné. Moje zkušenost s ruskými hodinkami se omezuje na jedny čajky mé mámy, které bez úhony prošly průchod pračkou, a shora uvedené Volmaxy Huges Aviator. Ty jsem si koupil, protože: 1. jsou krásné 2. jsou za babku 3. 31xxx je zajímavý kalibr Je sranda, že generují více zájmu a vzruchu než švýcary o řád dražší. Historie východních hodinek je pochopitelně do značné míry odiózní a je věcí osobní preference, zda jsou zajímavější bolševici ruští s přetvořenou Valjoux linkou, nebo komouši čeští se znárodněnou fabrikou na Junghans budíky a samo-dlabo bastly. Chcete-li chronograf, je volba jednoduchá, protože čeští soudruzi se na něj nikdy nevzmohli. Jak to tedy vlastně je, jsou to opravdu klasické křápy ze sojuzu ? "Sovětské hodiny do každé rodiny - všude se vejdou, druhý den nejdou" říkali jsme si ve škole. Docela rád bych si nějaké ty velkopanské legrační poljoty nebo burany s 3313 zařadil do sbírky a nosil je jako vtip spolu s metály na saku, ale lze je vůbec nosit? Jak dlouho? Nevím. Mám je necelého půl roku a nošené se předcházejí o čtyři vteřny za den. Optejte se znovu za pět let. Dík všem za zkušenosti a informaci Rádo se stalo.
RomanP Odesláno 7. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2005 To, jestli se psychika jednotlivce srovná s ruskými hodinkami a osudem jejich kalibru je věc individuální a nemá cenu ji tu řešit a navzájem se o něčem přesvědčovat. Nijak výrobky této mocnosti nevyhledávám, ani styk s jejími občany, ale zase jsem schopen odhodit předsudky, když se mi tyhle hodinky líbí, což jsem udělal. Za odměnu jsem získal hodinky, které mají vynikající poměr kvality+jedinečnosti a ceny oproti švýc. kouskům (rozhodně nic proti nim). Co se týče přesnosti 31xxx, tak mám asi rekordní odchylku (-30s) ale každý den v rozmezí -27 - -30s a to je přesnost velice slušná na stáří kalibru. Nevím zatím co s tím a hlavně kam s tím, ale předpokládám, že se potom zařadím ke zdejším davům, kterým 31xxx chodí tak -+6s, takže bych o jejich přesnosti němluvil hanlivě. Jaká je situace u automatů za třetinu ceny mých hodinek nemohu soudit, nemám je. Trvanlivost a přesnost chodu se ukáže časem, pokud za prověření nebereme zmiňované stáří kalibru.
Kamojedov Odesláno 8. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2005 ... Nevím zatím co s tím a hlavně kam s tím... Co třeba zkusit hodináře? Půl minuty denně je už dost protivné ne? Pokud je odchylka stabilní - a to podle popisu je, tak korekci zvládne klidně i ta slečna co normálně jen mění baterky v digitálkách ...
RomanP Odesláno 8. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2005 ... Nevím zatím co s tím a hlavně kam s tím... Co třeba zkusit hodináře? ....... korekci zvládne klidně i ta slečna co normálně jen mění baterky v digitálkách ... No tak třeba zrovna ta slečna co normálně jen měmí baretky ve větším hodinářství v obchodním domě Carrefour v Praze na Smíchově mě odkázala na zkušeného kolegu, protože ona nemá tolik praxe jako on. Když jsem v den co měl službu on přišel, dozvěděl jsem se, že mám být rád, že to je jenom 30s a že strojek nemá ani prostředky na jemější doladění, přesto že koukal průhledem na kalibr. Takže se s tím nedá nic dělat a že si myslí že je to jedna z nejhorších mechanik (jejíž jméno evidentně ani neznal). Celou krátkou dobu našeho rozhovoru nervózně patlal palcem po sklíčku. Nyní už tedy vím, že to musím zkusit u HODINÁŘE :-) který umí nejen zkrátit tah a vyměnit baterku. Ten pán totiž vypadá jako hodinář, ale není to opravdový hodinář, zrovna jako nebyl opravdový četr to co jsem tůhle potkal před barákem.
nardin Odesláno 8. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2005 Najít hodináře,který má vibrograf.Zařízení,které umožnuje přesné seřízení hodinek a identifikuje chyby chodu.Těch -30s je opravdu hodně.Dají se seřídit na +2s za den.Přesnost hodinek zavisí na dobrém seřízení,namazání,čistotě strojku a dobrém vyvážení setrvačky. Ruské hodinky jsou opravdu trochu rozhrkané.Pokud se,ale seřídí můžou se rovnat i švycarským hodinkám nižší a střední třídy. České hodinky Prim je dobrá kvalita(66,68,69).Dají se rovnat kvalitou ETA strojkům podobného provedení.
falkkon Odesláno 3. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2006 Můžete mi prosím někdo říct jak se platí panu Kampmanovi za hodinky?Jestli kartou tak to nezvládnu. Díky
aCIDfire Odesláno 3. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2006 Můžete mi prosím někdo říct jak se platí panu Kampmanovi za hodinky?Jestli kartou tak to nezvládnu. Díky Kartou nebo bankovním převodem,kde bohužel platíš navíc krvelačnou částku za transfer,např.v případě KB po mě chtěli za bank.převod 800Kč vtipálci,tak jsem je poslal někam a zaplatil nakonec platební kartou bez poplatků. Ještě je možnost internetový platební karty,ale to nevím,zda ti u Kampmanna projde. Mojí e-card nedokázal na svým terminálu ověřit.
Viktor Odesláno 3. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2006 Pokud platíš z KB převodem do země EU s použitím tzv. IBAN čísla účtu příjemce a poplatky své banky si plátce i příjemce platí sám (SHARING), je poplatek za převod 225 Kč. I to je dost, ale pořád lepší než poplatek v případě standardního převodu. V jiných bankách by to pro platby v rámci EU mělo být obdobné.
aCIDfire Odesláno 4. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2006 Pokud platíš z KB převodem do země EU s použitím tzv. IBAN čísla účtu příjemce a poplatky své banky si plátce i příjemce platí sám (SHARING), je poplatek za převod 225 Kč. I to je dost, ale pořád lepší než poplatek v případě standardního převodu. V jiných bankách by to pro platby v rámci EU mělo být obdobné. Jo to máš recht,na to jsem se v bance samozřejmě ptal a pak to psal i Kampmannovi,problem zde je ten,že ty sice víš kolik platíš TY,ale nevíš kolik platí protistrana,neb protistrana je tarifikována dle svojí banky,takže tuhle cestu jsem taky zavrhnul když jsem platil Kampmannovi,za prvý je nefér vůči němu chtít po něm ňáký poplatky za to,že mu já něco platím,navíc když je to člověk velmi solidni a rád ti vyjde v mnoha věcích vstříc (mě posečkal s platbou asi 14 dní než jsem si zřídil embosovanou EC/MC),probíral jsem tohle s Kampmannem v docela obsáhlým mailu a prakticky jedinná schůdná cesta na který jsme se dohodli a bez poplatků pro obě strany je ta embossovaná platební karta.
Viktor Odesláno 4. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2006 Jasně, kartou je to pro platícího vždycky lepší/levnější (když neberu v potaz rizika). Ale myslím si, že je správné, když si každý platí poplatky ve své bance sám, nepřipadá mi na tom nic nefér, navíc u platby kartou obchodník (Kappman) zaplatí cca 2% poplatků Visa/MC, což se u hodinek za 10 k bude blížit těm 7,50 EUR za IBAN-to-IBAN platbu. Prostě mi stačí platit místní bankovní vydřiduchy a nemám moc chuť platit něco v neznámé výši bankám v zahraničí za to, že jsem si něco koupil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se