Přejít na obsah

Notebook

Lord

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 274
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já taky, jo ;)?

Asymetricky umístěný touchpad je ergonomický zlepšovák (pravda, jen pro práváky), ale já zapomněl, že k applu ergonomie ještě nedorazila.

1. jsem pravák a ta věc mne irituje. Pravda, píšu všemi prsty, takže pohyb ze základní posice pravou rukou doleva mi asi vadí víc, než datlířům.

2. Schválně si zjisti, kdo první přišel se současným uspořádáním laptopů. Apple měl trackpad (resp. tehdy trackbal) a širokou palm rest area v době, kdy pécéčkářům klávesnice sahala až k přední hraně počítače a trackball byl někde v rohu mezi klávesnicí a displayem...

Klávesnice, která nemá oddělená tlačítka delete a backspace by asi taky leckomu vadila

uznávám, že to je záležitost vkusu, ale čistě objektivně viděno Apple rozložení neznamená nutnost extra stisků kláves či něčeho podobného. Opět - píšu po hmatu, takže klávesu Del, umístěnou pokaždé někde jinde, bych stejně nepoužíval.

(to pomíjím, že apple nějak nerad využívá místo a třeba kurzorové klávesy aby člověk hledal lupou).

No nevím, alespoň jsou v základním obdélníku klávesnice. Když už bych tu něco vytýkal, tak absenci Page Up/Page Down na jeden stisk (je potřeba Fn).

Šuplíková mechanika se kupříkladu dá vyjmout (myšleno obecně, tento model ji má asi napevno) a nahradit něčím jiným, ale modularitu apple vlastně taky nezná.

Nevím proč, ale teď jsem si vzpomněl nad šokovanými výkřiky pécéčkářů v roce 1998 kdy Apple přišel s iMacem a nedal do něj floppy mechaniku ;-) Kdypak jsi naposledy výměnnou mechaniku využil? Jaképak moduly existují? Jinak výměnnost nemá s šuplíkovostí mnoho společného. Přiznávám, že u PowerBooka G3, který umožňoval používat místo CD mechaniky druhou baterku, jsem to občas používal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ znovu presvedcil, ze valna cast uzivatelu produktu Apple jsou sekta (timto se klanim az k pasu nad marketingovou strategii Apple). Stejne jako velka cast uzivatelu Linux.

Mno... Nepouzivam ani Mac ani Linux, ale je ku*va rozdil mezi linuxakem - uzivatelem PC a linuxakem - profikem (adminem, data warehouse architektem, ...). ;)

Odkaz ke komentáři

neni nad to si upravit Windows podle sebe :), uplne orezat a povyhazovat co nepotrebujes, instalace trva 10min a antivirus je ti takky k nicemu, porty jsou zakazane a je klid

Njn, ale to o tom musíš něco vědět.... A potom, nejakýmu troubovi začne časem vadit, že tam nemá malovaní, animovaný hodiny a pod :)

Odkaz ke komentáři

JJ znovu presvedcil, ze valna cast uzivatelu produktu Apple jsou sekta (timto se klanim az k pasu nad marketingovou strategii Apple). Stejne jako velka cast uzivatelu Linux.

Nechcem tu vytvarat flame ci je alebo nie je Os X a linux jednoduchsi, stabilnejsi, alebo bezpecnejsi ako windows xp, pripadne vista.

Oznacit vsak vacsinu uzivatelov ako sektu by som si nedovolil, rovnako by som si nedovolil oznacit uzivatelov windowsu ako sektu.

Jasne tym vsak ukazujes svoju toleranciu k niekomu kto ma iny nazor, ako aj skutocnost, ze nerozumies vyznamu slova sekta.

Odkaz ke komentáři

Nechcem tu vytvarat flame ci je alebo nie je Os X a linux jednoduchsi, stabilnejsi, alebo bezpecnejsi ako windows xp, pripadne vista.

Oznacit vsak vacsinu uzivatelov ako sektu by som si nedovolil, rovnako by som si nedovolil oznacit uzivatelov windowsu ako sektu.

Jasne tym vsak ukazujes svoju toleranciu k niekomu kto ma iny nazor, ako aj skutocnost, ze nerozumies vyznamu slova sekta.

No ja mozna nezozumim vyznamu slova sekta, i kdyz diky tomu co jsem vystudoval, bych si dovolil nesouhlasit - ty vsak neumis cist nebo nerozumim vyznamu slov - mozna je to cesko - slovenska bariera - valny nemusi nutne znamenat vetsinu - znamena velkou cast, coz jako synonymum opakuji i ve vete tykajici se linux. Miluju tohle podstrkovani nevyrceneho.

OT a FLAME JAKO PRASE :D

Odkaz ke komentáři

No ja mozna nezozumim vyznamu slova sekta, i kdyz diky tomu co jsem vystudoval, bych si dovolil nesouhlasit - ty vsak neumis cist nebo nerozumim vyznamu slov - mozna je to cesko - slovenska bariera - valny nemusi nutne znamenat vetsinu - znamena velkou cast, coz jako synonymum opakuji i ve vete tykajici se linux. Miluju tohle podstrkovani nevyrceneho.

OT a FLAME JAKO PRASE :D

Ako sam hovoris, oznacil si velku cast uzivatelov tychto OS za sektu (chapem co bolo myslene slovom sekta). To povazujem za nemiestne, prehnane a netolerantne. takuto skupinu ludi najdeme vsade.

Vsetko ma svoje plus aj minus a nic nie je dokonale. Kazdy nech pouziva to, co mu vyhovuje.

A za stupajucim predajom a uspechom mac-ov by som nehladal apple marketing, ale podareny design a neustale problemy s OS Windows, ktore nahravaju OS X.

Odkaz ke komentáři

Trochu bych to poopravil mým názorem. Apple a jeho OSixko je ultimátní řešení včetně dokonalýho designu a ergonomie pro ty co nechtěj nic řešit a jen dělat, prostě blbuvzdorný triviální a stabilně vyladěný. Nikdy jsem si nezvykl na jednotlačítkovo myš a donedávna pro něj nebyly prograny jenž já potřebuju. Tudíž nepoužívám a používat nebudu, škoda. Wokna jsou trpěné zlo jenž nás potkalo v podobě ohromný podpory vývojárů softu. Už jsem se stím smířil a na woknech asi umřu. Daj se vyladit do celkem přijatelné formy, kdy nežerou čas procesoru a operační pamět. Po každý instalaci vypínám tak 30 naprosto hovadskej služeb co běžej na pozadí. Linux je něco mezi, jako desktop tak akorát pro sekretářku nebo na úřad, šílení vědátoři si však vystačej s příkazovou řádkou a to je pak bezkonkurenční hukot. Pro amatéra co nekrade soft a chce si hrát tak zde najde vše co potřebuje. Mnohdy aplikace přesahující kvalitou komerční soft. Pár let jsem s linuxem experimentoval, ale skončil jen jako síťovej server s routerem a firewallem. Komunita linuxářů je parta divnejch pavouků. Po čtyřech hodinách neúspěšných pokusů spustit nějakou funkci nesměle vznesete na nějakým jejich fóru dotaz co máte dělat. Nejdříve vám opravěj všechny hrubky co jste v dotazu na hranici deliria nasekali a zakvákaj něco o češtině. Pak vám daj přečíst celý fórum, hledej šmudlo. Pokud sklopíte uši, tak vás nakonec zasypu naprosto pro vás neznámejma klikyhákama a při instalaci patnáctý knihovny z pětadvaceti přestane fungovat i to co doposavad běželo a vy odcházíte s počítačem k voknu.

Takže závěr, Applisti jsou ti co se nechtěj zbytečně zatěžovat blbostma a chtěj dělat, Woknaři jsme my ti trpící, jenž semlel Mrkvosoftí marketing. A Linuxáři to je právě ta sekta divnejch pavouků.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Tak v práci iMac 20" (prostě reklamka:) a doma již nějaký čas DELL Latitude D830 (s nvidií 256, 2GB RAM a na přání 7200 ot. disk), předtím taky DELL. DELL kupuju především kvůli servisu. 3 roky NBD a 3 roky Complete Care na jakékoli poškození včetně vlastního zavinění nemá konkurenci. Alespoň v době pořízení nebyla:)

Odkaz ke komentáři

Používám Dell Latitude D660 už dva roky a zatím k mé naprosté spokojenosti. Předtím to byly samá HP, ale ani proti nim nemůžu říct nic špatného.

Ale díky smlouvě co má naše společnost s Dellem, je to teď o třídu lepší co se týče servisu a dalších služeb.

Odkaz ke komentáři

jak sleduju tak se nam povedl nadhernej flame

poznatky jednoho kolegy

Linux je jedno velke RPG jen co splnis nejakej ukol, tak se naskilujes a valis na dalsiho Bosse

Upraveno uživatelem Lord
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...