vfr Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Zdravím chronomaníci,měl bych na vás dotaz za jak zhruba rychle by se mělo změnit day-date na kalibru 6309.Včera jsem to sledoval a v 23-15 se dalo do pohybu datum.Překlopení se dokončilo asi v 0-10,den v týdnu se za celou dobu ani nepohnul.Cekal jsem do 0-30 a nic se nedělo.Ráno bylo vše v pořádku,ale přijde my že je to docela dlouhá doba.Hodinky jsou z roku 1980 a jsou po komplet servisu u pana F.A ještě jeden dotaz,na číselníku je napsáno JAPAN 6309 7210 a na dýnku je 6309-7180 plus sériové číslo.Co ty čísla za číslem kalibru značí,a nebo proč nejsou stejná.Děkuji za každé vaše info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Já si myslím, že to může být i úmyslně. Strojek je citlivý mechanizmus a dát mu do cesty naráz dvě překážky (datum a den) asi není pro jeho přesný chod žádoucí. A tak jsou posunuté.Nebo jinak: Jak to je, tak to je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Ja si taky myslim, ze je to v poradku, preklopi se jedna cast, nasledne ta druha, ale strojek na to holt chvili potrebuje, neni duvod se plasit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Jasný,já to tak beru.Jsem rád že to vubec šlape.Takhle starý mašině se musí ledasco odpustit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Je to ok, i na jinejch strojích to trvá x hodin. Nejdřív datum a pak včerejšek v druhém jazyce a pak teprve dnešek. Tipuju dokončení někdy kolem 02.30 ale to jsem nikdy tak nesledoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Díky všem za info.Ještě by mě zajímalo jak je to s těma číslama na cifru a dýnku.Určitě to asi nebude mít nějaký hlubší význam ale přesto.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Stačí, když manuálně překlopíš den a datum přetáčením ruček a uvidíš, jak dlouho ta procedura trvá. Je to naprosto v pořádku tak, jak to máš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Označování je jednoduché 6309-7180 - typ strojku + typ pouzdra6309-7210 - typ strojku + ciferník U všech hodinek Seiko je diference mezi čísly na dýnku a na ciferníku. Musí to tak být, protože můžeš mít jedno pouzdro, v něm stejný strojek a různé ciferníky - třeba barevné varianty nebo podle regionu, kde byl určen... Každý ten ciferník musí mít své číslo, aby bylo možné ho objednat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Označování je jednoduché 6309-7180 - typ strojku + typ pouzdra6309-7210 - typ strojku + ciferník U všech hodinek Seiko je diference mezi čísly na dýnku a na ciferníku. Musí to tak být, protože můžeš mít jedno pouzdro, v něm stejný strojek a různé ciferníky - třeba barevné varianty nebo podle regionu, kde byl určen... Každý ten ciferník musí mít své číslo, aby bylo možné ho objednat.Dík za info,začínám v tom mít jasno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 A dělaj to i nový typy strojků... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Když už jsem založil toto vlákno tak se ještě zeptám co znamenají písmena VP na dýnku pod sériovým číslem.Dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Nejsem si úplně jistý v tomto směru, ale měl by to být podle všeho tzv. case-opening codes, teda kód, který servisákovi řekne, jaký otvírák na dané dýnko použít. Ale můžu se mýlit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Nejsem si úplně jistý v tomto směru, ale měl by to být podle všeho tzv. case-opening codes, teda kód, který servisákovi řekne, jaký otvírák na dané dýnko použít. Ale můžu se mýlit...Muže být,těch písmen je asi vícero,ale když kolikrát vidím jak a čím to někteří hodinářští inženýři otvírají,tak je to značení usměvné.Neříkám,u některých složitějších a komplikovanějších pouzder to má určitě svuj význam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Holt, to nesmíš chodit k hodinářským inženýrům. Toto značení je zejména pro autorizované servisy, které by měly pracovat jen s nástroji, které jsou výrobcem předepsané... P.S. Já také většinu hodinek otevírám nůžkama nebo šuplerou a jde to. A to ani nejsem hodinářský inženýr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Myšleno tak,že po některých je dýnko jak po hluboké orbě.Též to tak otvírám.ale ofafrnko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Jó, takhle. To ale nesmíš Přemyslům říkat hodinkoví inženýři. Taky jsem jednoho takového znal. Měl na to dokonce i papír a dílnu. Přinesl jsem k němu hodinky, frknul něco o příštím týdnu a hodil (doslova a do písmene) je na hromadu dalších. Tak jsem ho slušně poprosil, ať mi je vrátí a že půjdu o dům dál. A když se ptal proč, tak jsem mu řekl, že ty hodinky sice stály "jen" 20 litrů, ale fakt si nezaslouží takové zacházení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfr Odesláno 9. srpna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Měl jsem Seika na GO u pana Frýdla a to je jiná liga.Jinak jak píšeš,když vidím jak je hodinář hodí na znak-sklíčko-a jsa se vnich hrabat stylem řeckořímského stylu,myslím ze strany na stranu sklíčkem dolu po zahumusemým stolem,tak mě jímá hruza.Vzít z jeho spáru a rychle pryč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se